Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης – Η πατρίδα τρεμοσβήνει…

Με πολιτική απάτη πέρασαν κρίσιμα νομοσχέδια το οποία αφορούν το μέλλον της κοινωνίας και του Έθνους μας
Τι είναι η τροπολογία που πέρασε για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 1986

Πέρασε σήμερα από τη Βουλή η τροπολογία, με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων. Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας.

Την τροπολογία υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν. Ανάμεσά τους οι Νίνα Κασιμάτη, Μουσταφά Μουσταφά, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, όπως είχαν προαναγγείλει.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1986, όταν το Εφετείο Ξάνθης αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να δικαιωθεί.

Ο Άρειος Πάγος, από την πλευρά του, εξέδωσε δύο απορριπτικές αποφάσεις υποστηρίζοντας ότι η διάλυση του σωματείου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «είναι θεμιτή η εν λόγω διάλυση για την προάσπιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και για τη διασφάλιση της ειρηνικής συμβίωσης του χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού της Δυτικής Θράκης».

Ειδικότερα, το ΕΔΑΔ, με απόφασή του το 2008, δικαίωσε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» αποφαινόμενο ότι το ελληνικό κράτος με την απόφαση αναστολής λειτουργίας της παραβίασε το άρθρο 11 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, συγκεκριμένα την ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην τροπολογία που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του δικαστηρίου του Στρασβούργου, είχε υπογραμμίσει ότι η προωθούμενη διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ποινικά δικαστήρια, τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν και δεν υποχρεούνται να εναρμονίσουν την απόφασή τους με αυτή του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
Σχόλιο :Οι μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας προειδοποιούσαν ότι εάν ψηφισθεί θα δούμε πολύ σύντομα ένοπλο αντάρτικο στην Ροδόπη.   

ΚΑΙ 
«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές σε σύνολο 285 που ψήφισαν αλλά το όριο της πλειοψηφίας έπεσε κάτω από τους 151 (σ.σ. απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων)! Και έτσι χωρίς να συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία το πέρασαν. Οι 15 που έλειπαν διέσωσαν την Κυβέρνηση και καταδίκασαν το Έθνος…

Τη συναίνεσή τους στο άρθρο 3 του νόμου, πλέον, για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 με μια δήλωση, έδωσαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην άρνησή της επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά,η οποί αγνόησε τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.

«Όχι» στην αλλαγή φύλου είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τη ΔΗΣΥ απουσίαζαν: Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Τζελέπης Μιχαήλ.

Απόντες 15 βουλευτές -Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης, «όχι» είπαν οι μειονοτικοί βουλευτές

«Όχι» σε όλα για την αλλαγή φύλου, «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.

Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου.

«Ναι» στην τροπολογία, «όχι» στο άρθρο 3, ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Πειραιώς, Γεννιά Γεωργία.

Η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ, Β Πειραιώς), ψήφισε «ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία.
«Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία, ψήφισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

Ο Καμμένος Δημήτρης, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης από την Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ψήφισε «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ψήφισε «ναι» σε όλα, παρών στο άρθρο 3.

«Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος Αχαϊας), ψήφισε «όχι» σε όλα.

O Κατσίκης Κωνσταντίνος, διόρθωσε την ψήφο του σε «ναι» επί της αρχής, «όχι» στα άρθρα, «ναι» στην τροπολογία. «Δεν το κατάλαβα, όταν είπα όχι σε όλα εννοούσα σε όλα τα άρθρα. Γιατί προκαλεί αντίδραση όταν γίνεται ένα λάθος δεν το καταλαβαίνω;», δήλωσε.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Μάρκου Αικατερίνη (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «όχι» σε όλα.

Ο Λαζαρίδης Γεώργιος (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση, «όχι» στα άρθρα 1-7.

O βουλευτής Γρηγοράκος Λεωνίδας, ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο 3 για την αλλαγή φύλου.

Ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (Ποτάμι, Λαρίσης), ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρου 3 για την αλλαγή φύλου.

Οι τρεις βουλευτές του Νομού Ροδόπης, ψήφισαν:

Μουσταφά Μουσταφά: «Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν: «Όχι» στην τροπολογία

Αχμέτ Ιλχάν: «Όχι» στην τροπολογία, «παρών» στο 3

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ Σερρών), ψήφισε «ναι» επί της αρχής, «ναι» στη τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.

pentapostagma.gr

newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..