Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η πεθερά μου και η καταστροφή της Μάνδρας


Η κορακοζώητη πεθερά μου. 85 χρόνων, άντεξε 4 ώρες πάνω στο ρέμα και σώθηκε γιατί συγκρατήθηκε από μία κολόνα 
20 λοιπόν οι νεκροί μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα. Θεομηνία λένε, τόσα χρόνια κάνουν ηλιθιότητες με τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, τώρα αποφάσισε ο Ύψιστος να στείλει τιμωρία. Αυτός φταίει! Ξεκάθαρα! Τι είναι αυτά; Βροχή μέσα
στα μέσα του Νοέμβρη; Πάμε καλά;
Γενικά η Μάνδρα που λέτε πλημμύριζε κάθε χειμώνα, ο παππούς που πέθανε μέσα στο υπόγειό του, πέρσι μόλις παραλίγο να πνιγεί και όταν είχε καταστραφεί το υπόγειο του και το είχε ξαναφτιάξει από την αρχή. Όλοι ξέραν τι γινόταν. Και κάναν το απόλυτο τίποτα.
Το σπίτι της γιαγιάς που σχεδόν δεν υπάρχει πια είναι κτίσμα του 19ου αιώνα. Το ελληνικό κράτος πήγε και χτίστηκε γύρω του. Δεν φταίει το καημένο το σπίτι που ήταν εκεί.  Και δεν φταίνε και τόσα άλλα σπίτια και άνθρωποι που έμεναν εκεί.
Φταίει η μαύρη η τύφλα δημάρχων, νομάρχων και περιφερειαρχών που έψαχναν τρόπους να φανούν στο τέλος κάθε τετραετίας και ξόδευαν προϋπολογισμό σε έργα που ήταν άχρηστα για την περιοχή. Πέτρινα τεράστια παγκάκια στην Κοροπούλη για να κάθεται απολύτως κανένας, αμαξοστάσιο πάνω στο ρέμα, ίσιωμα του κατηφορικού δρόμου γιατί κάπου έπρεπε να φανεί ότι πέφτει άσφαλτος και πάλι ξανά και ξανά.
Κάτι φρεάτια που έπρεπε να καθαριστούν, μία δενδροφύτεψη για να κρατάει λίγο νερό στο βουνό και άλλα τέτοια έργα δεν ήταν στην Ατζέντα. Πάντως η Μάνδρα πνίγηκε στολισμένη για τα Χριστούγεννα αφού για αυτό φρόντισε η Δήμαρχος.
20 οι νεκροί και πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες, περιφερειάρχες των τελευταίων 20 ετών καθώς και οι υπεύθυνοι πολιτικοί μηχανικοί να μας εξηγήσουν γιατί χάθηκαν τόσες ζωές, γιατί ξεσπιτώθηκαν τόσοι άνθρωποι, γιατί μία πόλη 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας 5 μέρες τώρα ζει καταστάσεις τρίτου κόσμου χωρίς τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και την λάσπη συντροφιά. Και καλύτερα να τα εξηγήσουν στην δικαιοσύνη.
Έως τότε ο Χειμώνας έρχεται που λένε και οι Starks και η περιοχή δεν έχει ακόμα ούτε τρεχούμενο νερό ούτε ρεύμα ενώ τα σπίτια είναι ακόμα μέσα στην λάσπη και ότι σώθηκε από την «Θεομηνία» κινδυνεύει από το πλιάτσικο. Να δούμε με τα χιόνια του Γενάρη (όπως είχαμε και πέρσι) σε τι κατάσταση θα είναι και η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κηδείες δημοσία δαπάνη για θανάτους από κρυοπαγήματα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..