Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΜΙΑΝΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΔΩΛΙΑ...

«Ελευθέρους παρασκεύαζα πολίτες και ουχί ταπεινούς και εθελοδούλους υπηκόους»

Αυτή ήταν η απάντηση ενός πανεπιστημιακού
δασκάλου του Νίκου Σαριπόλου όταν πριν 155 χρόνια ρωτήθηκε γιατί τον απομάκρυνε η Αμαλία από τη Νομική Αθηνών το 1852.

Η απάντηση δόθηκε 10 χρόνια μετά όταν επανήλθε ως ένας εκ των θεμελιωτών του Συντάγματος, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος(φωτο στην οποία διακρίνονται ακόμα ο πρύτανης κ. Γουλιάμος, ο πρωην Υπουργός Μανώλης Μπεντενιώτης)  σε χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Σαριπόλου.



Η εκδήλωση έγινε σε μια πολύ μικρή αίθουσα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου ( το οποίο ήταν διοργανωτής και επαινέθηκε απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιαυτό) και εκεί μας θύμησαν και μια άλλη φράση του γεννημένου στη Λάρνακα της Κύπρου, Νικου Σαριπολου, εκείνη την ημέρα, όταν ζήτησε από τους επιστήμονες να παραμένουν πιστοί στην επιστήμη.

Είπε:
"Την επιστήμη αγαπώμεν ως Θεόσδοτον δώρημα,μηδέποτε μιάνωμεν αυτήν".
Μόλις τελείωσαν οι βασικές ομιλίες βιαστήκαμε να φύγουμε για να μην χαιρετίσουμε (η μουτζώσουμε) προσωπα και με άσπρα και με σχετικά μαύρα μαλλιά που με την παρουσία τους στα πολιτικά και καθηγητικά έδρανα μιαίνουν την επιστήμη και ήταν εκεί "για δημόσιες σχέσεις".
Η εκδήλωση γινόταν σε απόσταση αναπνοής απο το σπίτι ενός επιφανούς στελέχους της τρομοκρατίας (Κολωνάκι) το οποίο ουδέποτε συνελήφθη η εκλήθη σε εξέταση αν και το όνομά του προέκυπτε με σαφήνεια σε επίσημα έγγραφα...
Η εκδήλωση γινόταν σε απόσταση αναπνοής απο τα σπίτια δυο μεγάλων, λίαν επωνύμων λωποδυτών .
Ο πρώτος έχει καταδικαστεί ...οικογενειακώς και δεν είναι άλλος από εκείνον που μας έλεγε ότι θυσιάζεται οικογενειακώς στην πάλη για το καλό του σοσιαλισμού και της Ελλάδας.
Ο δεύτερος κατηγορείται για μερικές δεκάδες εκατομμύρια αρπαχτές και είναι ο βασικός "νταβατζής" των κυβερνήσεων των τελευταίων ...πολλών ετών...

Related image

Στην αίθουσα πλείστοι έντιμοι για τους οποίους δεν έχει ακουστεί το παραμικρό αν και πέρασαν απο Υπουργεία με θηριώδεις μίζες. Αλλά και δίπλα τους γνωστοί "αρχοντες" των σκοτεινών παρασκηνίων, απο αυτούς που κατασκευάζουν νέους "αρχοντες "μιαίνοντας την επιστήμη.
Ετσι πορεύτηκε η Ελλάδα και η μία παρέα στήριζε την άλλη,έστω και αν είχαν στα μάτια της κοινής γνώμης μεγάλη πολιτική αντιπαλότητα.

Φύγαμε γιατί μας ειδοποίησαν ότι ο Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στη δίκη για το φαγοπότι στη ΔΕΗ.

Image result for ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΗ

Θυμάστε ποιά ΔΕΗ;
Εκεινη, στην οποία το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μας καλούσαν να βγούμε με... όπλα στους δρόμους για να υποστηρίξουμε τη μία ή την άλλη συνδικαλιστική παράταξη, ώστε να βγουν στις τηλεοράσεις και τα ράδια των νταβατζήδων και να υπερηφανευτούν ότι πήραν τεράστια ποσοστά,άρα μπορούν να χτίσουν μέσω της ΔΕΗ τον σοσιαλισμό ή τον φιλελευθερισμό.

Εκείνη τη ΔΕΗ που κάποτε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς (έπαιζε και πολιτικά παιχνίδια στον Τύπο μέσω του ΔΣ του Ελεύθερου Τύπου) όταν πια δεν ήταν Υπουργός και έγινε Διοικητής της μας κάλεσε και μας είπε ότι βρήκε απίστευτα σκάνδαλα και θα πάει κόσμος φυλακή.
Τότε μας κάλεσε ένα στέλεχος της ΔΕΗ και μας είπε ότι παρότι φαίνεται προς τα έξω αντιπαλότητα οι συνδικαλιστές "παίζουν το παιχνίδι και το φαγοπότι είναι διακομματικό".
Μας υπέδειξε και κάναμε μια αίτηση αργότερα για μια θέση επιστήμονα στη ΔΕΗ και εκείνος παρακολουθούσε εκ των έσω ,χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι παρακολουθούσε την πορεία για λογαριασμό του...ρεπορτάζ που θα κάναμε αργότερα.
Image result for ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΗ

Ο τοτε γαλάζιος Υπουργός είχε συνδεθεί ...οικογενειακά με το πράσινο στρατόπεδο και έβαλαν ένα γεροντάκι που "μίανε μεν την επιστήμη", αλλά ουδένα ενόχλησε απο το διακομματικό φαγοπότι.
Τι απέγιναν οι καταγγελίες Παλαιοκρασσά; Ποτέ δεν μάθαμε με τον ίδιο πομπώδη τρόπο αν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο.
Με πρωτοβουλία όμως της κ.Μπιρμπίλη, τότε Υπουργού και του τότε Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης συντάχθηκε πόρισμα για το διακομματικό φαγοπότι συνδικαλιστών.

Ο άνθρωπος που μας βοήθησε εκ των έσω στο ρεπορτάζ είχε δεχθεί και ο ίδιος πρόταση για ταξιδάρες σε Μονακό και Καναδά με κρουαζιέρες και χλιδή.
Ευσχήμως το απέφυγε, αλλά φρόντισε να αποτυπώσει τα πάντα "ειδικός απεσταλμένος" του.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο και χθες ο Εισαγγελέας της έδρας κ.Βούλγαρης ζήτησε την ενοχή των...56 από τους...59 κατηγορουμένους και σε διάφορα ρεπορτάζ φιγουράρουν τα ονόματα πρώην μεγάλων στελεχών της ΔΕΗ και Διευθυντών της.

Image result for ΜΟΝΑΚΟ

Ο κ. Βούλγαρης ζήτησε να κηρυχθούν απο το Δικαστήριο ένοχοι, μεταξύ των άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. σχετικά με το όργιο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος την τριετία 2008-2011. Τα χρήματα δόθηκαν παρανόμως από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ για να διατεθούν στη συνέχεια σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα και άλλες πολυτελείς παροχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δαπάνες περιλαμβάνονταν ακόμα και χρήματα που δόθηκαν για... πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων! 
Για την υπόθεση αυτή που ερευνήθηκε επί μήνες από τη Δικαιοσύνη εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα από το συμβούλιο Εφετών με το οποίο οι 59 κατηγορούμενοι κλήθηκαν και λογοδοτούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Image result for ΓΙΟΤ

Χαρακτηριστικά στο 600 σελίδων βούλευμα αναφέρεται: «Από τον έλεγχο παραστατικών των δαπανών των ετών 2008 έως και 2011 που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υποβληθέντα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες πολυτελών ταξιδιών, δώρων κ.λπ. ή σε χρήση υπηρεσιών από μη δικαιούχους, καθώς και σε κάλυψη κινητοποιήσεων ή νομικών υπηρεσιών, στρεφόμενων μάλιστα κατά της εταιρείας...

...Στις πλείστες των περιπτώσεων δεν αναγράφεται επί του παραστατικού ο σκοπός (του ταξιδιού, του γεύματος κ.λπ.), ούτε τα ονόματα των συμμετεχόντων, ώστε να καθίσταται εφικτός ο ουσιαστικός έλεγχος της δαπάνης». Η Δικαστική έρευνα ανακάλυψε ότι "Σε περιπτώσεις που υπήρξε αντίρρηση έγκρισης της δαπάνης από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδίως τους εκάστοτε διευθυντές της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, οι οποίοι διενεργούσαν τον πιο πάνω τυπικό έλεγχο, αυτή κάμφθηκε στη συνέχεια με απατηλό τρόπο, με επακόλουθο την πληρωμή της δαπάνης».

Image result for ΓΕΝΟΠ

Υπήρξε ακόμα και ..δάνειο μισού εκατομμυρίου ευρώ που χορηγήθηκε στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Το δάνειο αυτό, σύμφωνα με το βούλευμα, ουδέποτε επεστράφη στη ΔΕΗ και μάλιστα χορηγήθηκε χωρίς ποτέ να δοθούν αξιόπιστες εγγυήσεις για την επιστροφή του. Επίσης, στο βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία, όμως, δεν εκπονήθηκε ποτέ, ούτε, όμως, επεστράφησαν τα χρήματα. 

Ολα αυτά την ημέρα της εκδήλωσης προς τιμήν ενός ανθρώπου που κοντραρίστηκε και με την πανίσχυρη βασιλική αυλή και απολύθηκε για να μην μιάνει την επιστήμη.
Που νά ήξερε μεταξύ πολλών εντίμων ποιοί "τιμούν" την παρακαταθήκη του...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..