Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Το ''Σκοπιανό'', ο Κούλης και ο ''σπουδαίος'' υπουργός Ν. Κοτζιάς

Μίλησε ο Κούλης... Και τι είπε; Ας αναβάλουμε τις συζητήσεις γιά το όνομα των Σκοπίων. ''Η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και
αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία'', τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή, ας σέρνεται αυτή η υπόθεση, ίσαμε κάποια γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -αργά ή γρήγορα- αποφασίσει γιά το όνομα: ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''. Θα είναι μιά φυσιολογική εξέλιξη, αφού σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου αποκαλούν και αναγνωρίζουν επίσημα τα Σκόπια, ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''.
Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ''Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας'' (24 Iαν.'18), ήταν μία επίθεση στην (διαιρεμένη στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων) κυβέρνηση. Φυσικό και αναμενόμενο, αλλά από ουσία ''πάπαλα''.
Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνουμε είναι, γιατί η ΝΔ δεν λέγει, δεν παραδέχεται δημόσια, ότι το όνομα ''μακεδονία'' δόθηκε στους Σκοπιανούς επί κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη (1993), όταν μπήκε στο πΓΔΜ. Και ενώ έχει δεχτεί και διατυμπανίσει το ''Νέα Μακεδονία'' ως όνομα, τώρα ''σφυρίζει κλέφτικα'', θεωρώντας τους 'Ελληνες βλάκες ή αμνήμονες.
Σε ότι αφορά τις ''διαπραγματεύσεις'', το γεγονός ότι τις κάνει ο υπουργός Εξωτερικών, δημιουργεί ερωτηματικά και αμφιβολίες γιά αποτέλεσμα, δηλ. να υπάρξει συμφωνία στο όνομα των Σκοπίων. Ο ''σπουδαίος'' κ. Κοτζιάς έχει πάγια τακτική: Μετάθεση λύσεων των προβλημάτων, στο αόριστο μέλλον (τα ίδια έγιναν και στο Κυπριακό).
Αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι ''έμπιστοι'' του υπουργού ζητούν από ''πρόθυμες'' ομογενειακές Οργανώσεις ΗΠΑ, ανακοινώσεις, με τις οποίες να εκφράζουν την ''εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του υπουργού'' ή να διαφοροποιούνται από ψηφίσματα άλλων Οργανώσεων, ''μη φιλικά'' με τις πρακτικές της κυβέρνησης, τότε τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο και πιστοποιούν την επικίνδυνη ''ελαφρότητα'' κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που αδυνατούν να μονιάσουν ακόμα και στα εθνικά ζητήματα.
Ανακοινώσεις και ψηφίσματα υπέρ της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, ζητούν και άλλα δύο υπουργεία Ελλάδας. Εξυπακούεται ότι, οι ενέργειες των ''έμπιστων'' του υπουργού Εξωτερικών γιά την ''ηρωποίησή'' του, έγιναν... ''μυστικά'', αλλά κατάντησαν ''κοινό μυστικό'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα σχόλια να είναι διόλου κολακευτικά γιά τον κ. Κοτζιά.
Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση, που παρεμβαίνει στην Ομογένεια ''μυστικά'', ζητώντας καταγγελίες της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..