Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Όλη η αλήθεια και η σύνδεση αγάλματος και Κούλη.

Μου προξενούσε εντύπωση που ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μετά επιτάσεως υποστήριζε τον καλλιτέχνη και το άγαλμα και ήταν πολύ αυστηρός στο λόγο του και σε κάθε
αντίθετη άποψη. Σερφάροντας στο διαδίκτυο βρήκα την φωτογραφία του Κούλη και μου λύθηκαν όλες οι απορίες. Έκανα και τα τηλέφωνα που έπρεπε και έμαθα τι έχει συμβεί. Το αγαπημένο χρώμα για τα παπούτσια του Κυριακού είναι το κόκκινο, το γιατί δεν το ξέρω, για να δείξει την πίστη του ο δήμαρχος τοποθέτησε το άγαλμα στην περίοπτη αυτή θέση. 
Αυτά που λέει περί τέχνης είναι μπούρδες. Βλέπουμε ορισμένα είδη τέχνης και λέμε Θεέ μου τι ομορφιά και τα σχόλια που ακούς εν συνεχεία είναι: "Αυτός εμπνεύστηκε από άλλη διάσταση, είναι κάτι σαν τον Παράδεισο" και βλέπεις κάτι άλλα έργα αφηρημένης τέχνης που δεν καταλαβαίνεις, που ορισμένοι λιγδιάρηδες δήθεν ξέρουν από τέχνη, τα εκθειάζουν, τα ερμηνεύουν, στέκονται εκστασιασμένοι μπροστά τους και λένε, λένε, λένε, δίνουν συνεντεύξεις, ενώ οι γύρω τους, η πλειονότητα, αναρωτιέται: "Εγώ γιατί δεν το καταλαβαίνω;". Ε λοιπόν δεν το καταλαβαίνετε γιατί είναι έμπνευση από την κόλαση. Έχετε δει ποτέ ακέφαλο άγαλμα, με μακρύ λαιμό, κακόγουστο μόρφωμα; Κύριε Δήμαρχε, μας είπατε για να ενισχύσετε το λόγο σας ότι έργα του γλύπτη κοσμούν ευρωπαϊκές πόλεις και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος. Να σας θυμίσω λοιπόν ότι αυτό δεν μας ενδιαφέρει διότι και αγάλματα της αρχαιότητας κοσμούν ευρωπαϊκές πόλεις, ελληνικά αγάλματα, αλλά είναι κλεμμένα. Το κάλος και η αρμονία τόπο γέννησης και παραμονής έχουν την Ελλάδα. Αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..