Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

''Ασε τον Κοτζιά στον κόσμο του και μην τον συνεφέρεις''

''Θρίαμβος'': Το Στέητ Ντηπάρτμεντ διδάσκεται από την ελληνική εξωτερική πολιτική!!!
Σε δηλώσεις που έκανε σε Έλληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ (23 Mαίου '18), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,
υπογράμμισε ότι «από τις επαφές (του) στην Ουάσινγκτον, προέκυψε πως η αμερικανική πλευρά αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στην διεθνή σκηνή και έχει πλέον ανακτήσει έναν κομβικής σημασίας περιφερειακό ρόλο. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εκτιμούν θετικά την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας... Η αποδοχή του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Η αναγνώριση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αποτελεί αντικείμενο και διαβούλευσης και μελέτης από την πλευρά των Αμερικανών».


Δύο ημέρες ενωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς είχε δηλώσει στην Ουάσιγκτον, μετά την συνάντησή του με τον Πομπέο: «Το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών, αντιλαμβάνεται τον εδραιωμένο και αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας».
Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία γιά τον ελληνικό θρίαμβο στην εξωτερική πολιτική. Φυσικό και αναμενόμενο, αν λάβουμε υπόψην ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωφρενικών, έχει τέσσερεις ''τιτάνες της διπλωματίας'': Κοτζιά, Κατρούγκαλο, Κουίκ, Αμανατίδη.
'Οπως πληροφορηθήκαμε, στο Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την κινητικότητα ειδικά του υφυπουργού Τέρενς, με τα 46 τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, σε 17 μήνες θητείας και ψάχνουν επίμονα να μάθουν, αυτή η ''ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας'', που ανατρέπει παγκόσμια διπλωματικά και γεωπολιτικά δεδομένα δεκαετιών, πως και γιατί γίνεται.
Eυχόμαστε και σε ανώτερα. Μετά την ''κατάκτηση του διαστήματος'', όπως εξάγγειλε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ένας ακόμα ελληνικός παγκόσμιος θρίαμβος. Η Ελλάδα πετά και μεγαλουργεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..