Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ο Δημήτριος Παγουρτζής, αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για το μακελειό σε λύκειο του Τεξας

ΣΑΝΤΑ ΦΕ. Ο Δημήτριος Παγουρτζής (Dimitrios Pagourtzis), 17 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο λύκειο του Τέξας. Οκτώ έως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας του Χάρις.

Φέρεται να φώναξε «έκπληξη» (surprise) πριν
ανοίξει πυρ σε μαθητές και δασκάλους. Και ένα δεύτερο άτομα τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με το μακελειό.

Πληροφορίες για τον Δ. Παγουρτζή

Σύμφωνα με το heavy.com o Παγουρτζής ανήρτησε στα τέλη Απριλίου μία φωτογραφία στο διαδίκτυο με ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε «Γεννημένος να σκοτώνει» (Born to Kill).

Μάρτυρες του μακελειού ανέφεραν ότι είδαν τον ύποπτο να φορά μπλουζάκι «Born to Kill» και «στρατιωτικά άρβυλα». Ηταν «ήσυχος» και «ήρεμος», είπαν. Σύμφωνα με την προσωπική σελίδα του Παγουρτζή στο Facebook, η οποία δεν είναι ενεργή πλέον, είναι μαθητής της 11ης τάξης στο Santa Fe High School.

Σε αυτή τη σελίδα, ο Παγουρτζής προωθούσε ένα κανάλι στο YouTube με το ψευδώνυμο «Comma Kazi». Εχει τρία βίντεο διαφόρων τραγουδιών ραπ. Τελευταία ενημέρωσή της ήταν το 2013. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Παγουρζής αναφέρθηκε ότι έπαιξε «τεράστιο ρόλο» στη νίκη με 14-0 της ομάδας ποδοσφαίρου του Santa Fe JV. Το 2013, στην Galveston County Daily News ο Παγουρτζής αναφέρεται ως μαθητής που τιμήθηκε στο Santa Fe Junior High School.

Σε μία σελίδα στο Tumblr blog που φέρεται να ανήκει στον Παγουρτζή γίνεται αναφορά στο λύκειο Parkland, Florida και τον κατηγορούμενο για το εκεί μακελειό, Nikolas Cruz. «Δεν εγκρίνω» (I do not condone) είναι ο τίτλος της σελίδας αυτής.

Ακόμη, ένας λογαριασμός του Instagram που φαίνεται να ανήκει στον Παγουρτζή έχει τρεις μόνο φωτογραφίες. Η μία δείχνει ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, ενώ μία άλλη δείχνει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με πυροβολισμούς.
Ο σερίφης της κομητείας Χάρις, Εντ Γκονζάλες, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν μπορούσε να είναι ακριβής ως προς τον αριθμό των νεκρών αλλά και των τραυματιών και διευκρίνισε ότι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του σχολείου δεν υπήρχε κρυμμένος κάποιος άλλος ένοπλος.

Ως προς τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υποδιευθυντή του σχολείου, Κρις Ρίτσαρντσον.

«Ελπίζουμε τα χειρότερα να έχουν περάσει» είπε ο υποδιευθυντής στους δημοσιογράφους και ανέφερε ότι υπήρχε ένοπλος μέσα στο σχολείο και ότι συνελήφθη. «Κάναμε μία εξαιρετική δουλειά, βγάζοντας τους μαθητές με ασφάλεια έξω από το κτίριο και τους παραδώσαμε στους γονείς τους και αυτό είναι που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Το σχολείο είχε αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έκαναν ελέγχους για το εάν υπήρχαν άλλοι τραυματίες, μαθητές που κρύβονταν ή εκρηκτικά. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο από όπου θα μπορούσαν να τους παραλάβουν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.

Ηταν περίπου στις 7:45 το πρωί, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες που μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, ένας ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα των καλλιτεχνικών του σχολείου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου. Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον χώρο πάρκινγκ του σχολείου.
Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τέξας στο Γκάλβεστον, σύμφωνα με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Μια μαθήτρια περιέγραψε σε τοπικό κανάλι τη στιγμή που όλοι άκουσαν τους πυροβολισμούς. «Ηταν μία κανονική μέρα σαν όλες τις άλλες. Ξαφνικά ακούσαμε κάτι σαν συναγερμό για πυρκαγιά», δήλωσε η 14χρονη.

«Ακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία σαν σε περιστατικό φωτιάς. Βγήκαμε έξω. Στεκόμασταν εκεί, δεν πέρασαν πέντε λεπτά και αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, αν και οι δάσκαλοι έλεγαν να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Ομως όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ρίτσαρντ Αλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα. «Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών», είπε ο Αλεν.

«Ενα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Δήλωση Τραμπ

Οπως προαναφέρθηκε, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο Λύκειο της πόλης Σάντα Φε.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ έχει ως εξής:

«Οφείλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τη θλίψη μας και τη συντριβή μας για την δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στο Λύκειο Σάντα Φε (Santa Fe) του Τέξας, που έλαβε χώρα λίγο πριν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση σε μαθητές, οικογένειες, δασκάλους και το προσωπικό του Λυκείου Santa Fe.

»Αυτές τις τραγικές ώρες είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές μας, να ασφαλίσει τα σχολεία μας και να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια εκείνων που φαντάζουν ως απειλή προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους. Ολοι πρέπει να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας. Ο Θεός να κάνει καλά τους τραυματίες και να είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Μία πολύ θλιβερή ημέρα».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..