Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Το τεκμήριο αθωότητας και οι διάσημοι κατηγορούμενοι...

Πριν απο μερικά χρόνια στην Ελλάδα λίγοι τολμούσαν να δημοσιοποιήσουν ειδήσεις που αφορούσαν τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Θωμά Λιακουνάκο.
Τότε η οικογένεια Μητσοτάκη μας παρότρυνε
(εμάς τους δημοσιογράφους...) να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και του καθήκοντος και να γράφουμε τουλάχιστον τα γεγονότα. Δηλαδή μία δίωξη, μία δήλωση, μια ανακοίνωση κλπ.

Είχαν ταυτιστεί με την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οι επιχειρηματίες αυτοί και η Νέα Δημοκρατία, με ηγεσία Μητσοτάκη έβγαζε ανακοινώσεις, έκανε δηλώσεις για τη διεφθαρμένη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για τα σκάνδαλα που ήταν ή έπρεπε να πάνε στη Δικαιοσύνη, ασκούσε δριμύτατη κριτική σε  δικαστικές αποφάσεις, κατονόμαζε τον Σωκράτη Κόκκαλη σε διάφορες υποθέσεις, την οικογένεια Αλαφούζου για άλλες κλπ.

Πέρασαν τα χρόνια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε τον Ολυμπιακό στον Βαγγ. Μαρινάκη και έφυγε για τις ...ΗΠΑ!
Η παναθηναίκή Συμμαχία με "ψυχή" τον μακαρίτη Βγενόπουλο (γιατί αλήθεια δεν υπάρχει φωτογραφία του μετά τον θανατό του;) πούλησε στον Αλαφούζο και ο Λιακουνάκος έτρεχε στις ΗΠΑ για δουλειές.

Μικρογραφία
Πέρασαν τα χρόνια.

Ο Λιακουνάκος καταδικάστηκε τώρα ως ηθικός αυτουργός σε απιστία σε κάθειρξη 16 ετών για τα οπλικά συστήματα SONAK.
Μαζί του καταδικάστηκαν και όλοι οι 15 περίπου κατηγορούμενοι συνολικά σε καθείρξεις 16 ετών (Βασιλάκος, Κολλίρης, Αρκουμανέας) και 10 χρόνια, οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός για τις ομολογίες του Αντων.Κάντας.

Πριν 2-3 χρόνια ποιός δεν θυμάται τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή να ορύεται για τον Λιακουνάκο και τη Νέα Δημοκρατία να ορύεται εναντίον του Καμμένου;
Ποιά τεκμήρια αθωότητας και πράσινα άλογα που μας λένε στην κρατική τηλεόραση διάφοροι θαμώνες της διεφθαρμένης Μυκόνου;
Σε ποιά διάσημα για την ισχύ τους, την εξουσία τους, τον παραγοντισμό τους κλπ πρόσωπα ισχύει τεκμήριο αθωότητας;
Στον Κλίντον για τη Μόνικα; 
Στον Τράμπ για την Στόρμι; 
Στον Σαρκοζί για την χρηματοδότησή του από τον Καντάφι, και τις οικονομικές εξαρτήσεις του απο την μεγαλύτερη επιχειρηματία καλλυντικών της Γαλλίας;
Στον Νετανιάχου που πάει με τα φλας των δημοσιογράφων, μετά το ωράριο στο πρωθυπουργικό γραφείο, να καταθέσει σε ...απλά αστυνομικά τμήματα,αν πήρε μίζες;
Στην Υπουργό της Ισπανίας που παραιτήθηκε γιατί κατηγορείται ότι έκλεψε μεταπτυχιακό;
Στον Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, για τον οποίο από τα έντυπα Μαρινάκη-Νέας Δημοκρατίας μαθαίνουμε ότι έχει παραβιάσει όλο τον ποινικό κώδικα;
Για τον Σπίρτζη και τον Παππά,που είχαν φτιάξει γραφείο και τα έπαιρναν, αν και ποτέ δεν υπήρξε έστω μια επώνυμη καταγγελία, ή ένα δικόγραφο;
Η μήπως επειδή ισχύει το τεκμήριο αθωότητας δεν γράφουν και δεν λένε ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι τίποτα για Μπομπολαίους και διώξεις τους, Ψυχάρη και διώξεις του, Θέμα και σακκούλες του;

Μικρογραφία
Ο Αλαφούζος που παρουσίαζε τον Μαρινάκη από τα ΜΜΕ του, όπως τον παρουσίαζε και είναι αποτυπωμένα στο πανελλήνιο, σε σχέση με το ναρκόπλοιο, τώρα τον παρουσιάζει αλλιώς γιατί έμαθε ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και προσωπικά δεδομένα;
Η άποψη του Μητοτσάκη για το ΠΑΣΟΚ, τον Βενιζέλο, τον Κόκκαλη, τον Σημίτη, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τον Ακη, τον Γιάννο μεταβλήθηκε γιατί  υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο ακυρώνει όλα τα προηγούμενα και μαζί τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Παναμά, Παρανταίζ; 

Ενας μεγαλοδικηγόρος μας βρήκε πριν μερικά χρόνια σε διάδρομο δικαστηρίου και μάς έδειξε έναν τόμο βιβλιοδετημένο.
Μας είπε ότι είναι αγωγή εναντίον μας γιατί γράψαμε τότε ότι  ο εφοπλιστής Κονδυλιός και ο εφοπλιστής Λαιμός καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για μεγάλες καραβιές ναρκωτικών, ότι αυτά δεν ισχύουν, ότι σε δεύτερο βαθμό θα αθωωθούν και εμείς θα καταδικαστούμε γιατί σπεύσαμε να παραβιάσουμε το τεκμήριο αθωότητας ,αφού δεν υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη.
Στο δικαστήριο αξιωματικός μάρτυρας μας άφησε άφωνους, όταν είπε ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της κασέτες με συνομιλίες δικαστικών με τον "κύκλο των κατηγορουμένων και για μεθόδευση αθώωσης".
Ξανακαταδικάστηκαν σε ισόβια.

Μικρογραφία
Γιατί απείλησαν εμάς;
Οχι για προσωπικούς λόγους. Απλά δεν ήθελαν δημοσιοποίηση. Γιατί "η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης".
Οταν κανείς δεν γνωρίζει ποιός πολιτικός, ποιός δήμαρχος, ποιός δημοσιογράφος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα περι τα οικονομικά, τότε είναι εύκολο να κουκουλωθούν.
Η δημοσιότητα ενοχλεί γιατί θα μάθει και κάποιος διπλανός δικαστής, ποιόν και πως δικάζει ο συνάδελφός του, ο άλλος επιχειρηματίας, για τις διώξεις συναδέλφου του και ούτω καθεξής.
Και όποιος μαθαίνει, μπορεί να έχει τρόπο να εισφέρει στη Δικαιοσύνη, να ελέγξει, να ερευνήσει κλπ...
Γι αυτό στην Ελλάδα ισχύει το φαινόμενο των προσωπικών δεδομένων και του τεκμηρίου αθωότητας επιλεκτικά.
Για άλλους ναι σήμερα.
Για άλλους όχι σήμερα.

Μικρογραφία
Δεν γνωρίζουμε καν τη δικογραφία για το ναρκόπλοιο.

Γνωρίζουμε μόνο την σοβαρότητα και την δύναμη στην έρευνα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, της περίφημης DEA.
Έγινε γνωστό ότι με βάση αυτή τη δικογραφία διώκεται και ο διάσημος επιχειρηματίας Βαγγ.Μαρινάκης.
Στους διάσημους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, ηθοποιούς (βλέπε Μπίλ Κόσμπι, Ουάνσταϊν, Κέβιν Σπεϊσι κ.α.) το τεκμήριο αθωότητας είναι όπως προαναφέρουμε. Όταν αθωωθούν να γραφεί ότι αθωώθηκαν και απο εκείνους που έγραψαν ότι διώκονται.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται η ανακοίνωση που εδέξωσε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά απο ανακοινώσεις του Βαγγ. Μαρινάκη, με τις οποίες διαμαρτύρεται ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας και στοχοποιείται συνεχώς, παρότι εκείνος δεν μίλησε για την υπόθεση αυτή του ναρκόπλοιου.
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνει ότι είναι μια πολιτκοποιημένη για διάφορους λόγους, αλλά στην ουσία ποινική υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής: 

Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.

Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.

Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη.

Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.

Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό.
Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού."
Να προσθέσουμε ότι ο Βαγγ. Μαρινάκης κινήθηκε στην πεπατημένη του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος όταν άρχισε να έχει προβλήματα,προσπάθησε να αλλάξει τις εντυπώσεις γράφοντας ότι είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τώρα ο Ψυχάρης προσπαθεί στην "Αθηναϊκή Λέσχη" να λύσει τα σοβαρότατα ποινικά προβλήματα, που δεν έλυσε με αυτή την επιλογή...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..