Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Άρχισαν τα όργανα κ.Κοτζιά

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει τίτλο "Μόνο ένας μπορεί να λέγεται Μακεδονία".
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ "πολλοί
Έλληνες φοβούνταν ότι, με την ονομασία Μακεδονία, η γειτονική χώρα θα μπορούσε να προβάλει αξιώσεις έναντι της ομώνυμης ελληνικής επαρχίας.
Ο φόβος των Ελλήνων επιβεβαιώνεται; Ο Ζάεβ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αποκαλεί την χώρα του Μακεδονία και τον λαό του Μακεδόνες. Το πολιτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο κάνει λόγο για μια ημιτελή συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα. "Οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες"...

Το Ουράνιο Τόξο που στο παρελθόν έχει κατέβει σε εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας, σχολιάζει το κείμενο της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία». Το σλαβόφωνο κόμμα που εδρεύει στη Φλώρινα, επιμένει κατά την πάγια τακτική του, ότι στην Ελλάδα υπάρχει Μακεδονική μειονότητα που δεν αναγνωρίζεται.

Ο πολιτικός φορέας, που στις ευρωεκλογές του 2009 κατέβηκε με την ονομασία ‘Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..