Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γιατί να παραιτηθούν;... 'Εξεστιν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν

«Ο Προμηθέας των λαών στα χέρια των βαρβάρων / δεμένον για τον Καύκασο, τον πανε άρον-άρον. 
Γίνε λαέ μου ποταμός και πνίξε στα νερά σου / εκείνους που γκρεμίζουνε, πάλι τα όνειρά σου»
Eυθιξία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και
λογική, μπορούμε να ζητούμε μόνο από ανθρώπους. 'Οχι από δίποδα πολιτικά ''γαϊδούρια''. Κοντά 90 οι νεκροί της πύρινης λαίλαπας στην Αττική. Ευθύνες γιά την ''εθνική τραγωδία'', δεν υπάρχουν. Μόνο... ''πολιτικές'', που ανάλαβε ένας δειλός, δήθεν ''αριστερός'', που υποδύεται τον πρωθυπουργό και κυβερνά με μιά ομάδα άχρηστων ''ναρκισσο''-κομπλεξικών, που αντιμετωπίζουν και τις εθνικές τραγωδίες... ''επικοινωνιακά'', με κύριο μέλημά τους το... ''πολιτικό κόστος''. Ποινικές ευθύνες ποτέ δεν υπάρχουν στην Ελλάδα γιά πρωθυπουργό και υπουργούς, αφού έχουν... ''ασυλία''!!!
Το ''αλάνθαστο'' επικαλέστηκαν και οι υπουργοί του, σε συνέντευξη Τύπου (26 Ιουλίου '18): «Δεν κάναμε λάθη. Είμασταν καλά προετοιμασμένοι»... Ευτυχώς δεν είπαν ''ζήτω που καήκαμε''. Το είπε και ο Αϊνστάιν, γιά τους ''χρήσιμους ηλίθιους'', 'Ελληνες υπουργούς: «Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια».
Δεν φταίνε αυτοί, έχουν...ασυλία. Το είπαν και οι αρχαίοι 'Ελληνες: «Ο σοφός, προβλέπει το κακό. Ο κουτός, o βλάκας, απλά το ανέχεται».
Δεν φταίει ο πρωθυπουργός, που ψάχνει επίμονα να βρει ''εχθρούς της κυβέρνησης'' και στις πύρινες τραγωδίες. Ευθύνη δεν μπορείς να αποδόσεις σε έναν ευθυνόφοβο, που αδυνατεί να ξεχωρίσει την διαφορά του ηγέτη και του πολιτικού. Το είπε και ο Ντε Γκολ: «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές».
Δεν φταίνε οι κυβερνώντες, παραδοσιακά ''φταίνε οι προηγούμενοι''.
Ευθύνη δεν μπορείς να αποδόσεις σε αναίσθητους. Το είπε με εντυπωσιακή ψυχρότητα, στα όρια της κτηνωδίας και ο άθλιος που υποδύεται τον υπουργό 'Αμυνας, πριν αναχωρήσει με το ''πρωθυπουργικό αεροσκάφος'' γιά το εβδομαδαίο του ταξίδι στο εξωτερικό: ''Φταίνε τα θύματα που καταπάτησαν τους νόμους''. Το είπε και ο Αβραάμ Λίνκολν, προφητικά, γιά τον γραφικό υπουργό: «Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία».
Δεν φταίνε οι άχρηστοι κρατικοί φορείς. Ευθύνη δεν μπορείς να αποδόσεις σε ανίκανους, που επιλέγονται ψηφοθηρικά.
Δεν φταίνε οι της Πυροσβεστικής. Αυτοί υπάρχουν ''γιά την καταγραφή θυμάτων και ζημιών'' και όχι γιά την ''εκκένωση περιοχών'', οι κάτοικοι των οποίων βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.
Δεν φταίνε τα ''εναέρια μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών''. Αυτά υπάρχουν γιά να είναι καθηλωμένα εξαιτίας έλλειψης συντήρησης-ανταλλακτικών.
Δεν φταίνε η περιφερειάρχης και οι της ''πολιτικής προστασίας''. Από γελοίες πολιτικές-κομματικές ''γλάστρες'', δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες.
Δεν φταίνε οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκαναν τα ίδια, πριν τους τωρινούς και θα κάνουν τα ίδια αύριο.
Δεν φταίνε οι της διαπλεκόμενης ''Δικαιοσύνης''. Αυτή πορεύεται παράλληλα και διεφθαρμένα με τους πολιτικούς.
Δεν φταίνε οι νόμοι της Βουλής και οι ξεπουλημένοι ασοβάρευτοι βουλευτές, που νομιμοποιούν ψηφίζοντας, πολεοδομικά-οικοδομικά αίσχη, καμμένες ή καταπατημένς δασικές εκτάσεις, αρπαγή παραλιών κ.ά.
Και γιατί να φταίνε; Υπήρξε πολιτικός της ''σύγχρονης'' μπανανίας των Βαλκανίων που να είπε ''φταίω και πάω σπίτι μου''; Στην Ελλάδα ουδέποτε φταίνε οι πολιτικοί της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Πάντα φταίνε οι άλλοι και ειδικά οι ''πολιτικοί αντίπαλοι''. Γιατί να ζητούμε ευθύνες από ευθυνόφοβα ανθρωπάκια που σέρνονται;
Δεν φταίνε. Στην Ελλάδα του ''χαβαλέ'', της αρπαχτής, του ''βολέματος'' και της ευθυνοφοβίας των δειλών, ουδέποτε υπάρχουν φταίχτες.
Γιατί να παραιτηθούν; 'Εχουν ευθυξία-υπευθυνότητα κομπλεξικοί, πολιτικοί απατεώνες;;;***
Ποιοί φταίνε; Φταίνε τα θύματα, που είχαν την ατυχία να ζουν σε ένα σάπιο ψευτοκράτος, που παραδοσιακά, διαχρονικά, κυβερνάται από ανίκανους, ευθυνόφοβους, ''ναρκισσο''-κομπλεξικούς. Μόνο σε κράτη πολιτισμένα, κράτη δικαίου, οι κυβερνώντες σέβονται τους πολίτες. Σε άναρχες, υποανάπτυκτες χώρες, που κυβερνούνται από μικρο-μέτριους, δεν μπορούμε να ζητούμε σεβασμό στους πολίτες.
Γι' αυτό, μετά λίγες ημέρες, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, θα ξεχάσουν τις πυρκαγιές και θα αρχίσουν πάλι να επιδίδονται στο προσφιλές τους άθλημα: ''Κοκορομαχίες γιά αποβλάκωση ιθαγενών'', ακολουθώντας πιστά το ''δόγμα'' τους: «'Οτι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει η τσέπη και ο κ... μας».
''Σοφέ λαέ'' της Ελλάδας...Τυχερέ... Απολαμβάνεις τα αποτελέσματα των ''σοφών'' εκλογικών επιλογών σου. Και ας μην μαθαίνεις από τον Γ. Σουρή, που αν ζούσε σήμερα, θα έγραφε πάλι «ότι σκ... οι πολιτικοί, αυτά και οι ψηφοφόροι».
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι, η ''σύγχρονη'' Ελλάδα. Το είπε και ο Μακρυγιάννης, το λέμε και σήμερα οι ''εκτός συνόρων'' 'Ελληνες: «Πατρίδα, πατρίδα, ήσουν άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν... Δυστυχισμένη Ελλάς, δυστυχισμένοι Έλληνες! Αναθεματισμένοι κυβερνήτες».

*** Εξαίρεση αποτελούν οι ''Αμερικανοί'' πρώην υπουργοί, το ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου, που παραιτήθηκαν γιά λόγους ευθιξίας.
(27 Ιουλίου '18)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..