Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η μαφιόζικη επίθεση στην Ακτή Κονδύλη – Έφυγε από το Τζάνειο ο Ζαμπούνης


Συνεχίζεται ο αιματηρός πόλεμος της νύχτας με στόχους άτομα που έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι απλά στη νύχτα, αλλά στην πιο σκληρή και δυνατή εγκληματική οργάνωση της
εγχώριας μαφίας που έμεινε γνωστή και ως η «Greek Mafia».

Μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομία κλήθηκε για πυροβολισμούς στην Ακτή Κονδύλη 4, (γραφεία Μελισσανίδη) στον Πειραιά. Εκεί βρέθηκε από τους αστυνομικούς βαριά τραυματισμένος ο παλιός τους γνώριμος ο 37χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, που είχε διατελέσει εκτελεστής για λογαριασμό της «Greek Mafia». O ανωτέρω θεωρείται ότι ήταν το αντίπαλο δέος του Στεφανάκου που δολοφονήθηκε  στις αρχές του χρόνου.

Ο Ζαμπούνης διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες, μία στο στομάχι, μία στο χέρι και μία στη μηριαία αρτηρία. Σε αποκλειστικές πληροφορίες, στο τσαντάκι που έφερε μαζί του το θύμα, είχε μέσα ένα πιστόλι και στο σημείο που έσπευσαν οι ομάδες ΔΙΑΣ έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία κάνοντας χρήση τουρνικέ στο πόδι και στα χέρια του (αντιμετώπιση της αιμορραγίας). Στην περιοχή αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων και του οχήματος στο οποίο επέβαιναν σύμφωνα με τις περιγραφές. Στην Ακτή Κονδύλη μετέβη και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να λάβει καταθέσεις από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 37χρονος σήμερα υπέγραψε και με δική του ευθύνη πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο. Το θύμα, πήγε για περαιτέρω αντιμετώπιση σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Νοτίων Προαστίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σοβαρότερο τραύμα του ήταν συντριπτικό κάταγμα στο αντιβραχιώνειο οστό (λίγο πάνω από τον καρπό). Είχε επίσης, τραύμα από θραύσμα στον μηρό (αφαιρέθηκε το θραύσμα) και τραύμα από σφαίρα στην κοιλιά, που όμως δεν έπληξε ζωτικά όργανα. Η σφαίρα αφαιρέθηκε.

Βρέθηκε καμένο το βαν των δραστών μαζί με καμένο καλάσνικοφ

Αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν καμένο ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, τα οποία όπως όλα δείχνουν ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών και το όπλο που χρησιμοποίησαν. Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδελεχή ανάλυση.

Στο θύμα της σημερινής αιματηρής επίθεσης είχε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων και την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και ξαδέλφη του Βλαστού, που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..