Μια απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, με οσμή δικαστικού σκανδάλου, γεννά άλλη μια φορά τεράστια ερωτήματα για το εάν οι περιπτώσεις δικαστικής
κακοδικίας οφείλονται σε βαριά αμέλεια ή σε παραδικαστικές σκοπιμότητες, δόλο και υπόγειες διαδρομές διεφθαρμένης συναλλαγής και κακόβουλης νομικής υπέρβασης σε βάρος πολιτών.
Μια καταδικαστική απόφαση που υπερβαίνει την άσκηση λειτουργίας και καθηκόντων των δικαστών, ξεπερνώντας δικογραφίες, τον τρόπο που αποφασίζουν και δικάζουν, επιβάλλοντας ποινές πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.
Τέτοια είναι και η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε πρόσφατα στον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ύστερα από μήνυση για απειλή και εξύβριση, με την ποινή των 7 χρόνων χωρίς αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας για αδικήματα όπου με βάση τα άρθρα 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Ποινικού Κωδικά, προβλέπουν το καθένα ξεχωριστά ανωτάτη ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών.
Απολύθηκε εξαιτίας της χρόνιας εναντίωσής του στις πρακτικές τής εταιρείας, καταγγέλλοντας, τη -κατά τους ισχυρισμούς του- χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγειά και το περιβάλλον.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάζονταν ως ιχθυοτρόφος στη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του με ποινή 2 χρόνων.
Στα πλαίσιο, λοιπόν, των διώξεων αυτών δέχεται μηνύσεις και από υπαλλήλους της εταιρίας ενώ του ασκήθηκε μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή.
Η δικαστική περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου με «στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του» όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του, δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, μας οδήγησε σε μια σειρά από διαπιστώσεις που ξεπερνούν ακόμα και τις πιο κραυγαλέες δικαστικές κακοδικίες, όπως η ποινή των 7 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.
Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά
Καταρχάς ας δούμε τον τρόπο κλήτευσής του και επίδοσης τού «Κλητήριου Θεσπίσματος» που δεν παρέλαβε ποτέ, για τη μήνυση που του έγινε, για εξύβριση και απειλή από την υπάλληλο της εταιρείας.
Παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση και οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές το γνώριζαν, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» θυροκολλείται σε διεύθυνση που δεν αντιστοιχεί πλέον στον ίδιο.
Στην ανωμοτί εξέταση του, ως μηνυόμενος, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ηγουμενίτσας στις 5 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνει τα στοιχεία της νέας του διεύθυνσης στις Καμάρες Πατρών και το κινητό του τηλέφωνο.
Το έγγραφο που φέρνουμε στη δημοσιότητα φέρει τη δική του υπογραφή όπως και του αρμόδιου Πταισματοδίκη μαζί με αυτή της Γραμματέως, μετά την κατάθεσή του στη διενέργεια αυτής της προκαταρκτική εξέτασης, πιστοποιώντας τη νέα του διεύθυνση όπως γίνεται γνωστή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ηγουμενίτσας. [Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ.
Παρόλα αυτά, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, στις 13 Απριλίου 2018, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» -που ορίζει τον χρόνο, τον τόπο εκδίκασης και τις κατηγορίες- προς τον κατηγορούμενο πλέον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, επιδίδεται με εντολή και παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας- Ηγουμενίτσας από τον αρμόδιο Αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας στη διεύθυνση που δεν διαμένει πια και όχι στη νέα διεύθυνση κατοικίας του, στη Πάτρα.
Στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε φαίνεται πως το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» δεν το παραλαμβάνει κανείς και θυροκολλείται στη διεύθυνση όπου δεν διαμένει πλέον, παρουσία, δε, αστυνομικού μάρτυρα του ίδιου τμήματος.
Η διαδικασία κλήτευσης που ακολούθησαν οι δικαστικές αρχές είχε σαν αποτέλεσμα ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος να μη λάβει ποτέ γνώση ότι πρόκειται να δικαστεί ως κατηγορούμενος με τακτική δικάσιμο στις 18 Μαΐου 2018 με τις κατηγορίες της απειλής (άρθρο Π.Κ 333) και εξύβρισης (άρθρο Π.Κ. 361).
Στις 18 Μαΐου 2018 σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας με πρόεδρο τον Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την Ανδρομέδα Στεφανίδου και κατά παράβαση των άρθρων, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας τις ποινές, καταδικάζεται για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης σε 5 χρόνια για το καθένα ξεχωριστά που μετατρέπονται μετά τη συγχώνευση των ποινών σε 7 χρόνια (5+2) χωρίς αναστολή ή χρηματική μετατροπή της ποινής.
Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά, για τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία δεν μπορούν να επιφέρουν πάνω από δυο χρόνια ανωτάτης ποινής ακόμα και αν εξαντληθεί η αυστηρότητα του δικαστή.
Μια κραυγαλέα περίπτωση δικαστικής κακοδικίας που θα έπρεπε την ίδια στιγμή να επισημανθεί με παρέμβαση τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την Πολιτική Αγωγή, ώστε να διορθωθεί αμέσως, και μην εκθέτοντας έτσι, τους τρεις παράγοντες της δίκης σε ολόκληρο το δικαστικό και δικηγορικό σώμα.
Ας σημειώσουμε, ότι η μηνύουσα τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ορίζει να την εκπροσωπήσει ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής η δικηγόρος Αλίκη Βαγγελή η οποία εκπροσωπεί ταυτόχρονα και την εταιρεία «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», στην αγωγή εναντίον του. Η Αλίκη Βαγγελή όχι μόνο δεν επεσήμανε την κακοδικία αλλά λειτουργώντας από ότι φαίνεται εκ του πονηρού, χρησιμοποίησε την καταδικαστική ποινή στις προτάσεις του αστικού δικαστηρίου που εκδικάζεται η αγωγή της εταιρείας εναντίον του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου. Αστικό δικαστήριο που εκδικάζεται στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας. Το απόσπασμα των προτάσεων στο οποίο υπάρχει αναφορά στην ποινή που του επιβλήθηκε φαίνεται παρακάτω:
Ακόμα όμως και αν η ίδια η Πολιτική Αγωγή λειτούργησε εκ του πονηρού, η ίδια η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αντί να δεχθεί τέτοια απόφαση κατά παράβαση των προβλεπόμενων ποινών, ακόμα και με τη χρήση που της παρέχει ο νόμος με αντί-έφεση στην απόφαση. Καθώς η ίδια στην αρχική της πρόταση, προτείνει μερικούς μήνες ποινής σύμφωνα με το νόμο, προκαλεί εντύπωση άλλα και αφήνει αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα αν υπήρξαν άλλοι λόγοι που δεν προστάτευσε τον κατηγορούμενο αλλά και τον εαυτό της.
Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα – είχε ήδη προαχθεί σε πρόεδρο Πρωτοδικών Νάξου όπως δημοσιεύεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ λίγες μέρες μετά στις 24 Μάιου 2018- ο οποίος παρά τη δυνατότητα που του παρέχει το άρθρο 145 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί «Αίτησης διόρθωσης Απόφασης», να διορθώσει ακόμα και μερικώς την απόφασή του, εμμένει σε μια εξωπραγματική απόφαση για τα δικαστικά χρονικά. Επιμένοντας, έτσι, να υπερασπίζεται μια ανυπόστατη ποινή δικαστικής κακοδικίας -όπως ο ίδιος την επέβαλλε- με καθαρά εξοντωτικό χαρακτήρα η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί ανά πάσα στιγμή και να οδηγήσει καταχρηστικά στη φυλακή τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 145: «Όταν στην απόφαση ή στη διάταξη υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις που δεν δημιουργούν ακυρότητα, ο δικαστής που τις εξέδωσε διατάσσει αυτεπαγγέλτως ή με αίτηση του εισαγγελέα ή κάποιου από τους διαδίκους τη διόρθωση ή τη συμπλήρωσή τους, αν δεν μεταβάλλονται ουσιαστικά και δεν αλλοιώνεται η αληθινή εικόνα αυτών που πράγματι συνέβησαν στο ακροατήριο».
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση από τον Μάιο του 2018 έως σήμερα, έξι μήνες μετά δηλαδή, δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.
«Ο αγώνας του Χρήστου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του»
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, δικηγόροι, Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, άσκησαν στις 26 Οκτωβρίου 2018 έφεση -μέσω του συναδέλφού τους Πέτρου Παππά, δικηγόρου στην Ηγουμενίτσα- ζητώντας τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του Λοβέρδου Στελακάτου, όπως και συνέβη.
Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Σε ανακοίνωση τους, μάλιστα, αναφέρουν:
«Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.
Για την υπόθεση αυτή δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση.
Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας είναι προδήλως εσφαλμένη διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα.
Κατά της απόφασης αυτής άσκησε σήμερα 26/10/2018 έφεση ζητώντας παράλληλα τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του, όπως και συνέβη.
Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η ανάδειξη των θεμάτων που έχουν σχέση με την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή να οδηγεί στην ακραία στοχοποίηση και εντέλει στην εξόντωση του ανθρώπου που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στο πρόταγμα της αδηφάγου καπιταλιστικής κερδοφορίας».
Δικάζονται οι δικαστές;
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ή ενέργεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας όπως του προϊσταμένου της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσας ή από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών ώστε να ελεγχθεί η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου και ο πρόεδρος Ιωάννης Τζαφέστας και να αποδοθούν, όπως επιβάλλεται, οι ευθύνες τους, οι οποίες αν οριακά δεν ξεπερνούν το δόλο στη συγκεκριμένη δίκη, σίγουρα ορίζονται σαν περίπτωση βαριάς αμέλειας ή αρνησιδικίας.
Οι δικαστές πέρα από το ειδικό καθεστώς ευθύνης τους -όπως συνταγματικά ορίζεται από το άρθρο 99, με τις λεγόμενες «αγωγές κακοδικίας»- κατά δικαστικών λειτουργών και εκδικάζονται από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, έχουν τις ίδιες αστικές και ποινικές ευθύνες όπως όλοι μας, συνέπεια της πρόβλεψης συνταγματικά αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου χωρίς εξαιρέσεις.
Εκτός αν στα «ψηλά» γράμματα των νόμων και του Συντάγματος η καταχρηστική άσκηση εξουσίας του δικαστικού σώματος νομιμοποιείται η έννοια της συγκάλυψης ευθυνών, διεφθαρμένων σκευωριών, συναλλαγής, και εκδικητικότητας των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων ακόμα και με την ορατή ή αόρατη εξόντωση τους.
Ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος στην «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της Αγωγής» προς την «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»- όπως την κατάθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του- και κατά τους ισχυρισμούς του, διατυπώνει μια σειρά από επιστημονικές μελέτες για τις επικίνδυνες συνέπειες στη διατροφική αλυσίδα, την υγεία, την οικολογική καταστροφή στο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον από τις βιομηχανίες ιχθυοκαλλιέργειας και τη χρήση υδατικών διαλυμάτων φορμαλδεΰδης (φορμόλη). Την «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της αγωγής» μπορείτε να τη δείτε εδώ.
κακοδικίας οφείλονται σε βαριά αμέλεια ή σε παραδικαστικές σκοπιμότητες, δόλο και υπόγειες διαδρομές διεφθαρμένης συναλλαγής και κακόβουλης νομικής υπέρβασης σε βάρος πολιτών.
Μια καταδικαστική απόφαση που υπερβαίνει την άσκηση λειτουργίας και καθηκόντων των δικαστών, ξεπερνώντας δικογραφίες, τον τρόπο που αποφασίζουν και δικάζουν, επιβάλλοντας ποινές πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.
Τέτοια είναι και η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε πρόσφατα στον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ύστερα από μήνυση για απειλή και εξύβριση, με την ποινή των 7 χρόνων χωρίς αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας για αδικήματα όπου με βάση τα άρθρα 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Ποινικού Κωδικά, προβλέπουν το καθένα ξεχωριστά ανωτάτη ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών.
Απολύθηκε εξαιτίας της χρόνιας εναντίωσής του στις πρακτικές τής εταιρείας, καταγγέλλοντας, τη -κατά τους ισχυρισμούς του- χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγειά και το περιβάλλον.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάζονταν ως ιχθυοτρόφος στη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του με ποινή 2 χρόνων.
Στα πλαίσιο, λοιπόν, των διώξεων αυτών δέχεται μηνύσεις και από υπαλλήλους της εταιρίας ενώ του ασκήθηκε μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή.
Η δικαστική περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου με «στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του» όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του, δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, μας οδήγησε σε μια σειρά από διαπιστώσεις που ξεπερνούν ακόμα και τις πιο κραυγαλέες δικαστικές κακοδικίες, όπως η ποινή των 7 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.
Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά
Καταρχάς ας δούμε τον τρόπο κλήτευσής του και επίδοσης τού «Κλητήριου Θεσπίσματος» που δεν παρέλαβε ποτέ, για τη μήνυση που του έγινε, για εξύβριση και απειλή από την υπάλληλο της εταιρείας.
Παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση και οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές το γνώριζαν, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» θυροκολλείται σε διεύθυνση που δεν αντιστοιχεί πλέον στον ίδιο.
Στην ανωμοτί εξέταση του, ως μηνυόμενος, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ηγουμενίτσας στις 5 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνει τα στοιχεία της νέας του διεύθυνσης στις Καμάρες Πατρών και το κινητό του τηλέφωνο.
Το έγγραφο που φέρνουμε στη δημοσιότητα φέρει τη δική του υπογραφή όπως και του αρμόδιου Πταισματοδίκη μαζί με αυτή της Γραμματέως, μετά την κατάθεσή του στη διενέργεια αυτής της προκαταρκτική εξέτασης, πιστοποιώντας τη νέα του διεύθυνση όπως γίνεται γνωστή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ηγουμενίτσας. [Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ.
Παρόλα αυτά, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, στις 13 Απριλίου 2018, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» -που ορίζει τον χρόνο, τον τόπο εκδίκασης και τις κατηγορίες- προς τον κατηγορούμενο πλέον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, επιδίδεται με εντολή και παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας- Ηγουμενίτσας από τον αρμόδιο Αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας στη διεύθυνση που δεν διαμένει πια και όχι στη νέα διεύθυνση κατοικίας του, στη Πάτρα.
Στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε φαίνεται πως το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» δεν το παραλαμβάνει κανείς και θυροκολλείται στη διεύθυνση όπου δεν διαμένει πλέον, παρουσία, δε, αστυνομικού μάρτυρα του ίδιου τμήματος.
Η διαδικασία κλήτευσης που ακολούθησαν οι δικαστικές αρχές είχε σαν αποτέλεσμα ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος να μη λάβει ποτέ γνώση ότι πρόκειται να δικαστεί ως κατηγορούμενος με τακτική δικάσιμο στις 18 Μαΐου 2018 με τις κατηγορίες της απειλής (άρθρο Π.Κ 333) και εξύβρισης (άρθρο Π.Κ. 361).
Στις 18 Μαΐου 2018 σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας με πρόεδρο τον Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την Ανδρομέδα Στεφανίδου και κατά παράβαση των άρθρων, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας τις ποινές, καταδικάζεται για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης σε 5 χρόνια για το καθένα ξεχωριστά που μετατρέπονται μετά τη συγχώνευση των ποινών σε 7 χρόνια (5+2) χωρίς αναστολή ή χρηματική μετατροπή της ποινής.
Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά, για τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία δεν μπορούν να επιφέρουν πάνω από δυο χρόνια ανωτάτης ποινής ακόμα και αν εξαντληθεί η αυστηρότητα του δικαστή.
Μια κραυγαλέα περίπτωση δικαστικής κακοδικίας που θα έπρεπε την ίδια στιγμή να επισημανθεί με παρέμβαση τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την Πολιτική Αγωγή, ώστε να διορθωθεί αμέσως, και μην εκθέτοντας έτσι, τους τρεις παράγοντες της δίκης σε ολόκληρο το δικαστικό και δικηγορικό σώμα.
Ας σημειώσουμε, ότι η μηνύουσα τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ορίζει να την εκπροσωπήσει ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής η δικηγόρος Αλίκη Βαγγελή η οποία εκπροσωπεί ταυτόχρονα και την εταιρεία «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», στην αγωγή εναντίον του. Η Αλίκη Βαγγελή όχι μόνο δεν επεσήμανε την κακοδικία αλλά λειτουργώντας από ότι φαίνεται εκ του πονηρού, χρησιμοποίησε την καταδικαστική ποινή στις προτάσεις του αστικού δικαστηρίου που εκδικάζεται η αγωγή της εταιρείας εναντίον του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου. Αστικό δικαστήριο που εκδικάζεται στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας. Το απόσπασμα των προτάσεων στο οποίο υπάρχει αναφορά στην ποινή που του επιβλήθηκε φαίνεται παρακάτω:
Ακόμα όμως και αν η ίδια η Πολιτική Αγωγή λειτούργησε εκ του πονηρού, η ίδια η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αντί να δεχθεί τέτοια απόφαση κατά παράβαση των προβλεπόμενων ποινών, ακόμα και με τη χρήση που της παρέχει ο νόμος με αντί-έφεση στην απόφαση. Καθώς η ίδια στην αρχική της πρόταση, προτείνει μερικούς μήνες ποινής σύμφωνα με το νόμο, προκαλεί εντύπωση άλλα και αφήνει αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα αν υπήρξαν άλλοι λόγοι που δεν προστάτευσε τον κατηγορούμενο αλλά και τον εαυτό της.
Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα – είχε ήδη προαχθεί σε πρόεδρο Πρωτοδικών Νάξου όπως δημοσιεύεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ λίγες μέρες μετά στις 24 Μάιου 2018- ο οποίος παρά τη δυνατότητα που του παρέχει το άρθρο 145 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί «Αίτησης διόρθωσης Απόφασης», να διορθώσει ακόμα και μερικώς την απόφασή του, εμμένει σε μια εξωπραγματική απόφαση για τα δικαστικά χρονικά. Επιμένοντας, έτσι, να υπερασπίζεται μια ανυπόστατη ποινή δικαστικής κακοδικίας -όπως ο ίδιος την επέβαλλε- με καθαρά εξοντωτικό χαρακτήρα η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί ανά πάσα στιγμή και να οδηγήσει καταχρηστικά στη φυλακή τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 145: «Όταν στην απόφαση ή στη διάταξη υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις που δεν δημιουργούν ακυρότητα, ο δικαστής που τις εξέδωσε διατάσσει αυτεπαγγέλτως ή με αίτηση του εισαγγελέα ή κάποιου από τους διαδίκους τη διόρθωση ή τη συμπλήρωσή τους, αν δεν μεταβάλλονται ουσιαστικά και δεν αλλοιώνεται η αληθινή εικόνα αυτών που πράγματι συνέβησαν στο ακροατήριο».
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση από τον Μάιο του 2018 έως σήμερα, έξι μήνες μετά δηλαδή, δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.
«Ο αγώνας του Χρήστου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του»
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, δικηγόροι, Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, άσκησαν στις 26 Οκτωβρίου 2018 έφεση -μέσω του συναδέλφού τους Πέτρου Παππά, δικηγόρου στην Ηγουμενίτσα- ζητώντας τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του Λοβέρδου Στελακάτου, όπως και συνέβη.
Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Σε ανακοίνωση τους, μάλιστα, αναφέρουν:
«Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.
Για την υπόθεση αυτή δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση.
Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας είναι προδήλως εσφαλμένη διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα.
Κατά της απόφασης αυτής άσκησε σήμερα 26/10/2018 έφεση ζητώντας παράλληλα τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του, όπως και συνέβη.
Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η ανάδειξη των θεμάτων που έχουν σχέση με την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή να οδηγεί στην ακραία στοχοποίηση και εντέλει στην εξόντωση του ανθρώπου που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στο πρόταγμα της αδηφάγου καπιταλιστικής κερδοφορίας».
Δικάζονται οι δικαστές;
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ή ενέργεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας όπως του προϊσταμένου της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσας ή από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών ώστε να ελεγχθεί η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου και ο πρόεδρος Ιωάννης Τζαφέστας και να αποδοθούν, όπως επιβάλλεται, οι ευθύνες τους, οι οποίες αν οριακά δεν ξεπερνούν το δόλο στη συγκεκριμένη δίκη, σίγουρα ορίζονται σαν περίπτωση βαριάς αμέλειας ή αρνησιδικίας.
Οι δικαστές πέρα από το ειδικό καθεστώς ευθύνης τους -όπως συνταγματικά ορίζεται από το άρθρο 99, με τις λεγόμενες «αγωγές κακοδικίας»- κατά δικαστικών λειτουργών και εκδικάζονται από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, έχουν τις ίδιες αστικές και ποινικές ευθύνες όπως όλοι μας, συνέπεια της πρόβλεψης συνταγματικά αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου χωρίς εξαιρέσεις.
Εκτός αν στα «ψηλά» γράμματα των νόμων και του Συντάγματος η καταχρηστική άσκηση εξουσίας του δικαστικού σώματος νομιμοποιείται η έννοια της συγκάλυψης ευθυνών, διεφθαρμένων σκευωριών, συναλλαγής, και εκδικητικότητας των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων ακόμα και με την ορατή ή αόρατη εξόντωση τους.
Ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος στην «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της Αγωγής» προς την «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»- όπως την κατάθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του- και κατά τους ισχυρισμούς του, διατυπώνει μια σειρά από επιστημονικές μελέτες για τις επικίνδυνες συνέπειες στη διατροφική αλυσίδα, την υγεία, την οικολογική καταστροφή στο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον από τις βιομηχανίες ιχθυοκαλλιέργειας και τη χρήση υδατικών διαλυμάτων φορμαλδεΰδης (φορμόλη). Την «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της αγωγής» μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..