Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

''Ανήλικοι στα κόμματα'' και ψήφος Απόδημων

Αφού έπεισαν τους 'Ελληνες στην Ελλάδα ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι γιά οτιδήποτε καλό, τώρα, τα κόμματα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση), προσπαθούν να πείσουν και τους εκτός συνόρων 'Ελληνες.

Η πρόταση της κυβέρνησης, με την οποίαν φαίνεται να
''συμφωνούν'' τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει:

«1. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ισότιμη με αυτή των Ελλήνων πολιτών που ψηφίζουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι του Εξωτερικού που έχουν το εκλογικό δικαίωμα, ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν και η ψήφος τους μετρά στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

2. Συγκροτούνται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτούς εντάσσονται όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα ως 30 χρόνια και έχουν οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο).

3. Η ψηφοφορία διεξάγεται στις πρεσβείας και στα προξενεία καθώς και σε χώρους που θα συμφωνηθούν. Πολίτες που κατοικούν σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτούς τους χώρους, μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

4. Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας (σ.σ.: από 12) σε 15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι, πρόσωπα που προέρχονται από την ομογένεια, εφόσον τα κόμματα το επιθυμούν».

Ωραία... Το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι 'Ελληνες πολίτες εκτός συνόρων, μπορούν να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο, αλλά τα διεφθαρμένα κόμματα (όλα χωρίς εξαίρεση) κάνουν ότι δεν βλέπουν την λέξη ''επιστολική'', επειδή, λένε ''υπάρχει κίνδυνος νοθείας''. Και ποιοί το λένε; Οι ταυτισμένοι με την (συνταγματική) νοθεία, την διαπλοκή και την βρωμιά, 'Ελληνες πολιτικοί.

Μερικές εύλογες ερωτήσεις:

- ΠΩΣ είναι ''ισότιμη'' η ψήφος των εντός και των εκτός, όταν οι εκτός θα ψηφίζουν ΜΟΝΟ ''το ψηφοδέλτιο Επικρατείας'';;;

- Να δεχτούμε ότι ο όρος 30 χρόνια λείπουν από Ελλάδα, έχει κάποια λογική. Αυτό το ΑΦΜ σε τι χρειάζεται; Μήπως θέλουν και πιστοποιητικό από παπά της ενορίας ή τον νεκροθάφτη της περιοχής, ότι οι εκλογείς εκτός συνόρων είναι...ζωντανοί;;; (πρακτικά είναι αδύνατο να επιβεβαιώνεται αληθινά αν οι ''ψηφοφόροι'' ζούν εκτός Ελλάδας λιγότερα από 30 χρόνια)

- Κάλπες σε προξενεία-πρεσβείες ή άλλους χώρους. Ωραία... Δηλ. η Ελλάδα θα στείλει 400+ δικαστικούς αντιπρόσωπους στο εξωτερικό, χώρια τα χαρτιά (ψηφοδέλτια κλπ);;;

- Γνωρίζουν οι (άσχετοι) ''πολιτικοί-κομματικοί σοφοί των Αθηνών'' όταν ομιλούν γιά κάλπες στα προξενεία, ότι, π.χ., στις ΗΠΑ: Η απόσταση Ντένβερ, Κολοράντο (στο Κολοράντο υπάρχουν περίπου 8.000 'Ελληνες) με το πλησιέστερο Προξενείο (Λος 'Αντζελες) είναι μεγαλύτερη της (οδικής) απόστασης Αλεξανδρούπολη-Καλαμάτα, ενώ η απόσταση Μιζούρι (με περίπου 7.000 'Ελληνες) με το πλησιέστερο προξενείο (Σικάγο), είναι λίγο μεγαλύτερη της (οδικής) απόστασης Καβάλα-Αθήνα;;;

- Λογικά, να υποθέσουμε, ότι, ένας 'Ελληνας που ζει περισσότερα από 30 χρόνια στο εξωτερικό, που δεν θα έχει δικαίωμα ''εκλέγειν'', δεν θα έχει και δικαίωμα ''εκλέγεσθαι''.

- Και ξαφνικά, τα ''εκατομμύρια των απόδημων Ελλήνων'', που ''είναι δύο φορές 'Ελληνες'' (όπως λένε οι επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικοί), θα έχουν 3 -απόδημους, επιλογή κομμάτων Ελλάδας-- βουλευτές (ή 5) στο Επικρατείας;;; Υπερβολικός ο αριθμός... Κόψτε κάτι.

Τέτοιες ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ από τους κομπλεξικούς και ασοβάρευτους 'Ελληνες πολιτικούς -όλων των κομμάτων χωρίς εξαίρεση- οι εκτός επικράτειας 'Ελληνες πολίτες, τις περιμέναμε.

To βασικό ερώτημα, στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν ειλικρινά ΟΛΑ τα κόμματα Ελλάδας, είναι: Να διευκολύνονται οι έχοντες δικαίωμα ψήφου 'Ελληνες πολίτες που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, με την -πρακτική, ανέξοδη- επιστολική ψήφο ή πρέπει να ξοδεύονται γιά να πηγαίνουν στην Ελλάδα, να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους;;; Eπειδή τα χαζά γιά ''κάλπες στα προξενεία'', μόνο άσχετοι και ανεγκέφαλοι 'Ελληνες πολιτικοί μπορούν να επινοήσουν.

Η απλή λογική (και το Σύνταγμα) λέγει: Ψηφίζουν ΜΟΝΟ όσοι είναι 'Ελληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια Ελλάδας, χωρίς δεύτερη υπηκοότητα (υπηκοότητα της χώρας που ζουν μόνιμα). Ψηφίζουν γιά την περιφέρεια, στα Δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Και ψηφίζουν με -την απόλυτα ανέξοδη γιά την Ελλάδα- ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο. Τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές ΑΤΙΜΙΕΣ των (χωρίς εξαίρεση) κρατικοδίαιτων διεφθαρμένων κομμάτων Ελλάδας. Και οι εκτός συνόρων τους λέμε το αυτονόητο: Μιά χαρά είστε στην ''νεοελληνική'' κλειστοφοβική κουτοπόνηρη μιζέρια και ''κακομοιριά'' σας.

Good night -καραγκιόζηδες- and good luck.

kalami.us - 20 Οκτ. '19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..