Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Φτωχοί πολίτες πλούσιοι πολιτικοί και ΙΕΡΟΚΡΑΤΊΑ

Φτωχοί πολίτες και πλούσιοι πολιτικοί Δεν ξέρει κανείς πώς να χαρακτηρίσει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών που δημοσιεύτηκε.Κάποιος θα μπορούσε να το πει πτυχίο της ηλιθιότητας μας, άλλος να το αποκαλέσει πρόκληση και ένας
τρίτος να πάρει τα ιμάτιά του και να φύγει από αυτόν τον καταραμένο τόπο.Όλοι μας περάσαμε και περνούμε τα πάνδεινα για αυτό τον τόπο. Κανένας μας δεν θυμάται περίοδο χωρίς λιτότητα,θυσίες και σφίξιμο του ζωναριού.Όμως οι θυσίες μας το μόνο αποτέλεσμα που έφεραν ήταν: η έσχατη ένδεια μας, η κατάρρευση του κράτους και ο πλουτισμός των πολιτικών. 
ΙΕΡΟΚΡΑΤΙΑ
Από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο μας είμαστε σε πάρα πολλά πράγματα υποχείρια αυτής της ιεροκρατίας.Αυτοί ουσιαστικά αποφασίζουν για τον τρόπο που θα μεγαλώσουμε,τι θα διδαχτούμε και τί δεν διδαχθούμε στο σχολείο, με ποιο τρόπο θα παντρευτούμε,ακόμη και πως θα κηδευτούμε. Για καθετί που μας αφορά,χρειαζόμαστε την... άνωθεν των επισήμων αντιπροσώπων του Θεού.Δηλαδή κάποιων άγαμων,ανέραστων,ανεπάγγελτων,χωρίς οικογένεια και παιδιά,πουριτανών γερόντων,που,ενώ δεν έχουν εργασθεί ποτέ και δεν έχουν ζήσει μέσα στην κοινωνία,με μόνο εφόδιο ένα άτυπο πτυχίο της Θεολογικής Σχολής,απαιτούν να έχουν τον πρώτο λόγο,στα κοινωνικά,πολιτικά,οικογενειακά,οικονομικά,ακόμη βέβαια και κυρίως,στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.Είναι οι "Άγιοι Πατέρες", που θέλουν να καθοδηγήσουν,εις το,κατά την άποψη τους,"δέον",την κοινωνία,χωρίς την εντολή της,χωρίς καμμιά εκ μέρους της εξουσιοδότηση, και χωρίς φυσικά να διαθέτουν τα απαραίτητα προς τούτο προσόντα.Θα μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε με εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων,που δεν έχουν δίπλωμα ικανότητας οδηγού!

Όπως όλοι γνωρίζουμε ζούμε στην εποχή που την χαρακτηρίζει ο άκρατος υλισμός, το χρήμα, η έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο, η εκμετάλλευση του αδυνάτου, η ύψιστη υποκρισία, σε μια εποχή όπου για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, εφευρίσκονται χονδροειδέστατα προσχήματα και παρουσιάζονται σαν μοναδικές εφικτές λύσεις. Κατά την γνώμη μου σήμερα η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε έναν άνευ προηγουμένου μεσαίωνα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει διέξοδο.

Από κείμενα του Υποφαινόμενου και των  ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗ

ΘΕΟΘΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣΘ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..