Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ Kαι οι σπατάλες των διπλωματικών αποστολών στον Καναδά, χωρίς το Υπ.Εξ. να ενδιαφέρεται



 Αγαπητέ.Σας έχω ξαναγράψει για τους "διπλωμάτες-τουρίστες" της Ελλάδας μας στον Καναδά, για την Πρεσβεία στην Ottawa, για τα Προξενεία του Τορόντο και του Μόντρεαλ, τους αργόμισθους προξενικούς λιμενάρχες(;) και την πολυπληθή ομάδα στον ICAO του Μόντρεαλ και ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις με λιμάνι όπως  Βανκούβερ, Νέα Υόρκη Λονδίνο, Σιγκαπούρη, κ.λ.π.
Σήμερα θα ασχοληθώ με "τα χάλια του Μόντρεαλ" μόνο, διότι
εκεί έχει παραγίνει το κακό και μάλλον δεν συμμαζεύεται με τίποτα. ΄Οσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα και οι ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Ελλάδας αδιαφορούν, αλλά κόβουν ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
Η πλούσια Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ συνεχίζει με πρωτοφανή αυθάδεια να ζητά απο την "πτωχευμένη-Ελλάδα" να της αποπληρώσει το αμαρτωλό δάνειο των πέντε (5) εκατομμυρίων δολλαρίων που έχουν κάνει "κόλυβα" οι προηγούμενες διοικήσεις από την εποχή του Α. Μαρή και Ν. Παγώνη τότε, με διαχειριστή(;) το Νίκο Παγώνη.
Μάλιστα, έφεραν πριν από καιρό τον Άδωνη Γεωργιάδη, του πλήρωσαν λένε σε μετρητά όλα τα έξοδα, με αντάλλαγμα να τους υποστηρίξει στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής ( όπου προέδρευε τότε πριν υπουργοποιηθεί).
Εκείνος είχε απαντήσει επιδεικνύοντας αποδείξεις πληρωμής των εισιτηρίων τους στην Ελλάδα.
Ναι, πράγματι τα εισιτήρια βγήκαν και πληρώθηκαν στην Ελλάδα, αλλά στο Μόντρεαλ του τα πλήρωσε η κοινότητα σε μετρητά δια του γραμματέα της Τ.Ο. της Ν.Δ. του Μόντρεαλ. Να ερευνηθεί απο το ΣΔΟΕ η ΕΚΜ και η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μόντρεαλ, για την απόδειξη της αλήθειας.
Δεν έφταναν όλα αυτά, ο κ. 'Αδωνης Γεωργιάδης κάλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Νίκο Παγώνη στην επιτροπή του στη Βουλή, όπου με τον πλέον ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ απαίτησε την αποπληρωμή του "αμαρτωλού" δανείου τους ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΠΕ: ''ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...! ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ ΤΟΥΤΟΥ...!
Τα παραπάνω, δυστυχώς, τα υποστήριξε και ο επίσης παρών γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Αθανάσιος Καφόπουλος ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ, καθότι και εκείνος γνωρίζει ότι το αμαρτωλό αυτό δάνειο δεν έχει καμιά σχέση με τα σχολεία της Κοινότητας, αλλά το χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα για να πετύχουν τους σκοπούς τους, επειδή τα σχολεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Μόντρεαλ "πουλάνε" είναι "πιασσάρικο" θέμα όπως λένε.
Ο Γενικός πρόξενος είχε καθήκον να ενημερώσει την Ελληνική Πολιτεία της οποίας είναι εκπρόσωπος με την αλήθεια και όχι με τις υποδείξεις του προέδρου Ν. Παγώνη, ο οποίος φέρει και ευθύνες για το χρέος αυτό και την κατασπατάλησή του σε σκοπούς άλλους απο εκείνους που υπηρετούσε ο δανεισμός του ποσού αυτού.
'Οταν η τότε διοίκηση Αδριανού Μαρή και Ν. Παγώνη το έλαβε από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ τον είχε διαχειριστή στην Κοινότητα και δεν δέχτηκε την διαχειριστική επιτήρηση που ζήτησε τότε η Τράπεζα, ως όρο της χορήγησης του δανείου. Αυτό τα λέει όλα…!
Για του λόγου το αληθές να ερωτηθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και να επέμβει το ΣΔΟΕ για έλεγχο στην Κοινότητα του Μόντρεαλ να δούμε πού κατασπαταλήθηκε το ΔΑΝΕΙΟ και για λογαριασμό τίνος.       
Το ΣΔΟΕ θα διαπιστώσει και άλλα πολλά στη διαχείριση, που ο κ. Παγώνης με τον Γενικό Πρόξενο, συνειδητά και με δόλο απέκρυψαν από την επιτροπή της Βουλής.
Θα διαπιστώσουν π.χ. ότι η Ε.Κ.Μ. έχει συνολικά πάνω από δέκα οκτώ (18) εκατομύρια Δολλάρια χρέος και όχι μόνο πέντε, απο κακοδιαχείριση και ότι η Ε.Κ.Μ. έχει τεράστια περιουσία ακινήτων, που αν αξιοποιούσε δεν θα είχε χρέος καθόλου.
Θα διαπιστώσουν ότι πολλά από τα ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, δηλαδή στις σπατάλες των "ανέργων" που την διαχειρίζονται για ίδιο όφελος ακόμη και σήμερα.
Θα διαπιστώσουν ότι η διοίκηση αποτελείται από λίγες οικογένειες που δεν αφήνουν άλλους νέους άγνωστους να βάλουν υποψηφιότητα παραπάνω από τους εκλεγόμενους συμβούλους για να μην γίνονται εκλογές και χάσουν την εξουσία που γιαυτούς είναι μάλλον πολύ σημαντική (έτσι, εκλέγονται by acclamation).
Θα διαπιστώσουν ότι στις τελευταίες εκλογές απέσυραν την υποψηφιότητά τους δύο άτομα (μή συγγενείς αυτών των οικογενειών που θέλουν να διοικούν) κατόπιν πιέσεων βεβαίως κι  έτσι δεν στήθηκαν κάλπες.
Θα διαπιστώσουν ακόμη ότι ο Γενικός Πρόξενος δεν έχει κανένα έλεγχο στο ίδιο του το Προξενείο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή. Απόδειξη τα λεγόμενά του και οι εμφανίσεις του στα τοπικά ΜΜΕ.
Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο πρωϊνό πρόγραμμα του CJAD όπου κατατροπώθηκε απο ομογενείς ακροατές και τους συντελεστές της εκπομπής που επενέβησαν γιατί ισχυριζόταν ότι η Ελλάδα έχει βγεί απο την κρίση.
Επι τέλους ας τον μαζέψει κάποιος διότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα που εκπροσωπεί.
'Ερευνας χρήζει και η κατάσταση των συμβασιούχων, π.χ. οδηγός και γραμματέας του προξένου, εμφανώς χωρίς προσόντα (ούτε τα τυπικά ακαδημαΐκά, ούτε τα γλωσσικά, ούτε αυτά της συμπεριφοράς).
Χλιδάτα κτίρια απο την μια, πλήρης ταλαιπωρία και αναποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση των ομογενών απο την άλλη.
Οι συνθήκες αυτές συμβάλλουν στην πλήρη απορρύθμιση της σωστής λειτουργίας του Προξενείου.
Θα διαπιστώσει το ΣΔΟΕ ότι το Προξενείο συνεχίζει να βρίσκεται στο "ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΥΡΓΟ" της SCOTIA BANK, με κόστος $27,000.00 Δολλάρια τον μήνα αντί $7,500.00 που πλήρωνε η Ελλάδα πρίν το 2009...!
Παράλληλα να ελέγξουν και τη νέα προξενική κατοικία, που δεν υπολείπεται ΧΛΙΔΗΣ απο την προηγούμενη, ενώ του  ζητήθηκε απο το ΥΠΕΞ να την αλλάξει λόγω λιτότητας.
Τέλος θα διαπιστώσει το ΣΔΟΕ τη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ του ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ και του ICAO στο Μόντρεαλ, που ενώ δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον 'Ελληνα φορολογούμενο, εκείνοι προκαλούν τους Ομογενείς με την ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ που διάγουν, σε βάρος των Ελλήνων φορολογογουμένων.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Υ.Γ. Παρακαλώ να διαφυλάξετε την ανωνυμία μου με το δημοσιογραφικό σας απόρρητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..