Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ένα ταξίδι στους Σουμέριους, στους Ινδούς και στους Σκανδιναβούς.



Στην μυθολογία των Σουμέριων διαβάζουμε: Ο Άδαπα ιερέας του Έα, διδάχτηκε την σοφία από τον θεϊκό του αφέντη. Όταν ο Άδαπα χρησιμοποιεί την τέχνη του για να καταραστεί τον Νότιο ΆΝΕΜΟ, Ο Ανού, εξαγριωμένος που ο Έα
μετέδωσε την Θεϊκή Σοφία σε θνητό, τον καλεί σε Θεϊκό Δικαστήριο. Ο Έα προειδοποιεί τον Άδαπα πως το ποτό που θα του προσφέρουν ήταν θανατηφόρο. Κι όταν ο Άδαπας το αποποιήθηκε διαπίστωσε πως , αντίθετα, ο Ανού του είχε προσφέρει για ποτό τον ΑΡΤΟ και το ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.  Έτσι η πανουργία του  και η επιφυλακτικότητά του – ατελής σοφία- αποστερούν τον Άδαπα από την δυνατότητα να γίνει αθάνατος.
Στις Ινδίες ο Μαχαβίρα γεννήθηκε με άσπιλο σύλληψη. Η μητέρα του Τρισάλα είδε σε όνειρο δεκαέξι εικόνες με την γέννηση ενός μεγάλου Αγίου. Οι Θεοί μετέφεραν το αγέννητος βρέφος έμβρυο ακόμη, από την μήτρα της Ντεβανάντα, γυναίκα ενός βραχμάνου, στη μήτρα της Τρισάλα. Κάτω από το δέντρο Ασόκα, ο Μαχαβίρα απέκτησε την Επιφώτιση.
Στην Σκανδιναβία έχουμε ακόμη μία εξιστόρηση του Κατακλυσμού. Το βασίλειο της Ασγκάρδης καταλύθηκε και η γη βούλιαξε κάτω από τα κύματα. Επέζησε μόνο το Δέντρο του Κόσμου, όπου εκεί είχε βρει καταφύγιο ένα ζευγάρι ανθρώπων. Αυτοί δημιούργησαν τους νέους ανθρώπους που γέμισαν τη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..