Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καλημέρα Δυστυχία!



Εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων εξετάζουν οι ΗΠΑ
Μετά την απόφαση της ΕΕ τη Δευτέρα (14 Απριλίου) να διευρύνει τη λίστα των Ρώσων αξιωματούχων που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και
ταξιδιωτική απαγόρευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία.

Στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν τις στοχευμένες κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίζουν όμως ποιος θα επηρεαστεί. Η ανακοίνωση των ΗΠΑ έγινε ξεχωριστά.

«Από την πλευρά μας, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πολύ προφανές ρωσικό χέρι σε όλα αυτά και θεωρούμε ότι οι δράσεις αυτές να είναι αποσταθεροποιητικές και επικίνδυνές», είπε ο Thomas Shannon, σύμβουλος του Αμερικανού ΥΠΕΞ, John Kerry..

Ερωτηθείς στο Βερολίνο εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εφοδιάσουν με όπλα την Ουκρανία, ο Shannon είπε:

«Προφανώς εξετάζουμε αυτή την επιλογή ... αλλά σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να προβλέψω αν πρόκειται να το κάνουμε».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη προμηθεύουν τη Γεωργία με στρατιωτικό εξοπλισμό ενώ εκπαιδεύει τις ένοπλες δυνάμεις της από το 2002. Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επικρίνει τους στρατιωτικούς δεσμούς ΗΠΑ-Γεωργίας. Παρόλο που οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διεξάγει ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και συμμετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές της Συμμαχίας, δεν έχουν λάβει δυτική στρατιωτική βοήθεια.

Κάθε 20ετία λόγω του φαύλου κύκλου της αγοράς των όπλων πρέπει και κάπου να σκάνε βόμβες για να ξοδεύονται τα αποθέματα παλιάς τεχνολογίας.  Έχουμε και μετράμε: Κόλπος, Γιουκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. 
Οι επιπτώσεις σε σύντομο διάστημα θα είναι αυξήσεις τεράστιες στα δημητριακά και στο ηλιέλαιο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα αντίο ο πλούσιος τουρισμός των Ρώσων. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να τους διώξουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..