Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Την ίδια ευθιξία δείχνουν και οι πολιτικοί στην Ελλάδα

bbwlsmns 16-4-2014


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μπάρι Ο' Φάρελ, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας, μετά την αποτυχία του να δηλώσει ένα
κρασί αξίας 3.000 δολαρίων που του έκαναν δώρο.

Ο Ο' Φάρελ, ο οποίος είχε δηλώσει σε σχετική έρευνα κατά της διαφθοράς ότι δεν έλαβε ποτέ το εν λόγω κρασί, είπε, τελικά, ότι η μνήμη του «τον απάτησε» και ότι δεν θυμόταν πως, το 2011, είχε λάβει το δώρο του επιχειρηματία Νικ Ντι Τζιρόλαμο, όταν οι ερευνητές του παρουσίασαν ένα χειρόγραφο ευχαριστήριο σημείωμα από τον ίδιο.

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σύδνεϋ σήμερα, Τετάρτη, τονίζοντας στους δημοσιογράφους ότι «δεν προσπάθησε να παραπλανήσει» την έρευνα των Αρχών.

«Δέχομαι ότι υπάρχει ένα ευχαριστήριο σημείωμα υπογεγραμμένο από εμένα και ως κάποιος που πιστεύει στη λογοδοσία, δέχομαι τις συνέπειες των πράξεών μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ο' Φάρελ.

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ο οποίος ηγείται του Φιλελεύθερου - Εθνικού συνασπισμού, δήλωσε ότι η παραίτηση του Ο' Φάρελ είναι «σημάδι ακεραιότητας, όχι διαφθοράς».

Σημειώνεται ότι ο νέος πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας πρόκειται να εκλεγεί κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..