Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο





Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο

Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Βασιλιάς δεν υπάρχει σήμερα. Ούτε Βαρόνοι, ούτε κόμητες. Αντικαταστάθηκαν από αιρετούς άρχοντες. Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η ίδια δομή και ίδιες εξουσίες. Ίσως και παραπάνω σήμερα. Mέχρι να εκλεγούν διαλαλούν και φωνάζουν ότι έχουν όραμα (είναι κάτι
σαν την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου, είναι δε συσπειρωμένοι σαν τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης γύρω από τον Αρθούρο και για όλα όσα δεν υλοποιήθηκαν φταίει η Μοργκάνα). Μην γελάτε αγαπητοί μου αναγνώστες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τα έβαζε με τους εθνικούς νταβατζήδες και ο καλός μάγος Μέρλιν  έσερνε πρώτος το χορό στον ΑΚΤΟΡ του Μπόμπολα και του έδινε όλα τα δημόσια έργα και τα διόδια των εθνικών οδών. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην διακυβέρνηση από την εποχή των Περσικών Πολέμων έως και σήμερα. Παλαιά πήγαιναν στα Σούσα και στην Βαβυλώνα οι μηδίσαντες. Σήμερα τους βλέπουμε να πηγαίνουν Βερολίνο- Νέα Υόρκη. Οι Ρωμαίοι άνοιγαν τις σιταποθήκες και έδιναν τζάμπα φαΐ στην πλέμπα, στον όχλο. Είχανε δε σαν σύνθημα τους: Άρτον και Θεάματα. Με τις δοκιμασμένες λύσεις πορεύονται και οι σημερινοί. Η Χρυσή Αυγή προσέφερε άρτο στους εξαθλιωμένους και τους σταμάτησαν ( μόνο τα ιερατεία έχουν δικαίωμα να μοιράζουν φαγητό, μιας και τους έχει πει ο Θεός τόσοι πρέπει αν πεθάνουν από πείνα). Και τα θεάματα τα ανέλαβε εξολοκλήρου ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υπάλληλος του χορηγού του και αφεντικού του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η σχέση αυτή ταιριάζει με την παροιμία Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό! Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιώς έκανε δηλώσεις τύπου: Δεν επιτρέπεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας να μην έχει δικό του ενυδρείο! Θα φτιάξουμε το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Ήθελε να ξανακτίσει το ρολόι στο λιμάνι! Που κανένας δεν ήθελε! Σαν άλλος ηγεμόνας της Μάνης παραχώρησε τις παραλίες σε ιδιώτες για εκμετάλλευση παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Έφερε τα έργα του Τραμ στον Πειραιά και χρειάζεται κάποιος για να επισκεφτεί το κέντρο να έχει κάνει ασκήσεις επί χάρτου, να έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χαρτογράφησης του στρατού για να ξέρει που θα αφήσει το αυτοκίνητο και πως θα προσεγγίσει το κέντρο. Ο έτερος διεκδικητής ο Μώραλης μοιράζει καθρεφτάκια και ζαχαρωτά, χάντρες για να προσεγγίσει ψηφοφόρους. Με την βοήθεια του χορηγού (ή χορηγών του- δεν ξέρουμε) κάνει happenings και events, καινούριες λέξεις στην Πειραϊκή γλώσσα. Το τι θα κάνει όμως στον Πειραιά και ό,τι έχει πει εμείς έχουμε καταλάβει: Από την Πόλη έρχομαι και στην Κορφή Κανέλα. Ένας υποψήφιος υποτίθεται δήμαρχος αντ'  αυτού.  Χρηστή και σωστή διοίκηση έχουμε να δούμε από τον Σόλωνα στην Ελλάδα.
ΥΓ: Ψηφίστε ό,τι θέλετε αλλά με γνώμονα τον άνθρωπο και τα πεπραγμένα του. Όχι στις χορηγίες και στα οράματα. Όχι στους αριστερίζοντες τύπου Λογοθέτη να ψάχνουμε για το ταμείο. Μην διεκδικούμε για άλλη μία ακόμη φορά ο Πειραιάς να είναι συνώνυμο της Θλιβερούπολης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..