Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αδίστακτοι τσιγγάνοι ληστές: Σταματούσαν ακόμα κι αυτοκίνητα που βρίσκονταν μέσα βρέφη,πυροβολώντας στο «ψαχνό»



Σταματούσαν αυτοκίνητα στο δρόμο πυροβολώντας και λήστευαν τους επιβαίνοντες.
Εννέα ληστείες και απόπειρες σε δύο ώρες ο απολογισμός τους.

Πυροβολούσαν ότι... κινείτο. Δεν ήταν «ταινία» αλλά στυγνή πραγματικότητα. Αδίστακτοι και «αδιάφοροι» για
την ανθρώπινη ζωή χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς τα μέλη 4μελούς ληστρικής συμμορίας Ελλήνων ΡΟΜΑ.

Προσέκρουσαν πάνω σε αυτοκίνητο που επέβαινε νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους ηλικίας, δύο χρονών και 5 μηνών αντίστοιχα. Πυροβόλησαν εναντίον τους για να αποσπάσουν το όχημά τους. Δεν τα κατάφεραν.

Στράφηκαν σε άλλο όχημα, που επέβαινε ένας 56χρονος και ο 13χρονος γιος του. Με την απειλή όπλου και γροθιές τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο και έφυγαν με αυτό. Λίγο αργότερα σταμάτησαν άλλο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα παιδί. Πέταξαν και αυτούς έξω από το αυτοκίνητο, αφού πήραν 70 ευρώ, και έφυγαν με το αυτοκίνητο των θυμάτων. Δευτερόλεπτα μετά έπεσαν πάνω σε τζαμαρία καταστήματος. Πυροβόλησαν δύο φορές προς το κατάστημα να αποφύγουν τη σύλληψη.

Στη συνέχεια προσέγγισαν άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, πυροβόλησαν δύο φορές και εξανάγκασαν τον 32χρονο οδηγό του να τους το παραδώσει.

Όλα τα παραπάνω μαζί με... 9 ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, συνέβησαν σε χρονικό διάστημα... δύο μόλις ωρών, στις 3 Μαίου 2014, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν έναν 25χρονο ΡΟΜΑ, και αναζητούν τους υπόλοιπους τρεις επικίνδυνους συνεργούς του, ηλικίας 19, 20 και 28 χρόνων.

 Η επικίνδυνη τους δράση τους έγινε ορατή το απόγευμα της 3ης Μαίου, στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα Αττικής, φορώντας κουκούλες επιβαίνοντας σε όχημα, επιχείρησαν με ελιγμούς να ανακόψουν την πορεία αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε νεαρό ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας δύο ετών και πέντε μηνών αντίστοιχα. Ήθελαν να τους πάρουν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με αυτό τον σκοπό χωρίς να τα καταφέρουν. Το έκαναν λίγο αργότερα με θύμα τον 56χρονο και τον 13χρονο γιο του.

   Έφθασαν στο Αλεποχώρι όπου εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ, και με την απειλή κυνηγετικών όπλων άρπαξαν 2.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη, είδη καπνού αξίας περίπου 3.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν δίστασαν να αρπάξουν το πορτοφόλι πελάτισσας με 60 ευρώ. Μετά δύο από τους δράστες, μπήκαν σε παράπλευρη αποθήκη, όπου βρισκόταν ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος, από τον οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το αυτοκίνητό του.

 Οι άλλοι δύο συνεργοί τους, παράλληλα, σταματούσαν αυτοκίνητο με δύο γυναίκες και ένα παιδί. Άρπαξαν 70 ευρώ και το αυτοκίνητό τους. Από αδέξιο χειρισμό πέφτουν σε τζαμαρία διπλανού καταστήματος και πυροβολούν δύο φορές για να ξεφύγουν.

 Συνεχίζοντας τη δράση τους πήγαν διαδοχικά σε ένα μίνι μάρκετ και ένα ζαχαροπλαστείο αφαιρώντας συνολικά 550 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ και πάλι πυροβολούν εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου. Αποσπούν πυροβολώντας δύο φορές το όχημα ενός 32χρονο, ενώ αποτυγχάνουν να κάνουν το ίδιο και πάλι πυροβολώντας, ωστόσο ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να ξεφύγει.

 Κάποιες μέρες νωρίτερα, στις 10 Απριλίου 2014 είχαν εισβάλει σε σπίτι 44χρονου στο Καματερό απ’ όπου άρπαξαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..