Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Βοήθεια από... πολύ ψηλά στο Βερολίνο ζήτησε βουλευτής σε τηλεπαιχνίδι

Βοήθεια από... πολύ ψηλά στο Βερολίνο ζήτησε βουλευτής σε τηλεπαιχνίδι
To διάσημο «Μέρκελ-phone», με τον γερμανικό αετό, στα χέρια της καγκελαρίου

Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, βουλευτής στο Βερολίνο με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, έπαιξε σε ειδικό επεισόδιο του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και τα βρήκε σκούρα όταν του έπεσε ερώτηση για την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. 

Κατέφυγε στη βοήθεια του τηλεφώνου και σκέφτηκε: Ποιος
καλύτερος από την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ για να ξέρει την απάντηση;

Ο Μπόσμπαχ, παίζοντας για φιλανθρωπικό σκοπό στο δημοφιλές παιχνίδι του RTL, είχε φτάσει στην ερώτηση για τα 500.000 ευρώ.

Η ερώτηση ήταν η εξής: «Το πλυντήριο WM66 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR) είχε γίνει θρυλικό επειδή, μεταξύ άλλων, αρκετοί το χρησιμοποιούσαν: (Α) Για θέρμανση (Β) Για να αποξηραίνουν φρούτα (Γ) Για να ρουφάει την σκόνη (Δ) Για να ακούν ραδιόφωνο από τη Δυτική Γερμανία».

Ο βουλευτής, γέννημα θρέμμα της δυτικής Γερμανίας, δεν ήξερε την απάντηση.

Έτσι, επέλεξε τη βοήθεια του τηλεφώνου και πήρε από τον κινητό του την φίλη Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος, είτε γνωρίζοντας κάτι παραπάνω είτε επειδή, για καλή της τύχη, είχε πολλή δουλειά, δεν το σήκωσε και βγήκε ο τηλεφωνητής. 

Ο Μπόσμπαχ προσπάθησε και δεύτερη φορά, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά πήρε τηλέφωνο μία γνωστή παρουσιάστρια, η οποία επίσης όμως δεν ήξερε την απάντηση, και έμεινε στα 125.000 ευρώ.

Η απάντηση ήταν το (Β), η αποξήρανση φρούτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..