Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δικάζονται τέσσερις αστυνομικοί γιατί χτύπησαν κρατούμενο με προβλήματα υγείας

xrhstos xronopoulos


Δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι τον Μάιο του 2007 ξυλοκόπησαν άγρια μέσα στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλλιθέας τον 41 ετών σήμερα Χρήστο Χρονόπουλο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, οι κατηγορούμενοι που υπηρετούσαν τότε
σε Άμεση Δράση και Α.Τ. Καλλιθέας γρονθοκόπησαν άγρια τον Χρονόπουλο, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας των οποίων αντιμετώπισε αμνησία, επιληπτικές κρίσεις, δυσχέρεια βάδισης, διαταραχές όρασης κ.ά.

Το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και το βράδυ της 22ας Μαΐου 2007 είχε προσαχθεί από καφετέρια στην Καλλιθέα λόγω λεκτικών επεισοδίων που προκαλούσε με θαμώνες του καταστήματος και οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων. Οδηγήθηκε στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλλιθέας στις 11.30 το βράδυ αλλά δύο ώρες αργότερα διακομίσθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εγχειρίστηκε και μπήκε στην εντατική.

Όπως διαπιστώθηκε είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αιμάτωμα και οίδημα στον εγκέφαλο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Καλλιθέας είχαν αρχικά προσπαθήσει να υποβαθμίσουν το περιστατικό. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 3 τα ξημερώματα με υπαλλήλους του Θριάσιου Νοσοκομείου είχαν ισχυριστεί ότι ο Χρονόπουλος προσήχθη ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, ότι δεν ήταν κρατούμενος, καθώς και ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι είναι χτυπημένος.

Μάλιστα τρεις ώρες αργότερα και ενώ είχαν μάθει ότι ο άτυχος άνδρας έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που τον είχαν προσαγάγει ζήτησαν την ποινική του δίωξη καταγγέλλοντας ότι ο Χρονόπουλος κατά την προσαγωγή του προέβαλε αντίσταση και τους εξύβρισε!

Επίσης στους συγγενείς του Χρονόπουλου που ρωτούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί, οι αστυνομικοί του τμήματος Καλλιθέας είπαν ότι κατά την προσαγωγή του από το καφέ «Χρησμός» ο 41χρονος προέβαλε αντίσταση και «χτύπησε το κεφάλι του σ' ένα τραπέζι». Το ίδιο κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών και ο ιδιοκτήτης του καφέ. Μάλιστα, την 26η Μαΐου, τρεις ημέρες μετά το συμβάν, υπαστυνόμος του τμήματος Καλλιθέας προχώρησε σε συμπληρωματική εγγραφή στο Δελτίο Συμβάντων, αναφέροντας για τον Χρονόπουλο ότι «στην προσπάθεια των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης να του περάσουν χειροπέδες σηκώθηκε απότομα και χτύπησε το κεφάλι του στην εξοχή του μπαρ».

Ωστόσο οι δικαστές έκριναν ότι οι αιτιάσεις των αστυνομικών είναι ψευδείς και ότι ο Χρονόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά από τα χτυπήματά τους, μετά τη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..