Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μπέργκερ... χρυσά σαν το Κύπελλο του Μουντιάλ θα πληρώνουν οι επισκέπτες

Μπέργκερ... χρυσά σαν το Κύπελλο του Μουντιάλ θα πληρώνουν οι επισκέπτες


Έτοιμοι να αδειάσουν τα πορτοφόλια τους μόνο για τα απαραίτητα θα πρέπει να είναι οι επισκέπτες στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε μία εβδομάδα: Οι ήδη εξωφρενικές τιμές για χώρα της νότιας Αμερικής παίρνουν την ανιούσα όσο πλησιάζει η ώρα της στρογγυλής θεάς.

Ορισμένα παραδείγματα: Ένα μονόκλινο σε
τετράστερο ξενοδοχείο κυμαίνεται στα 400 δολ. (η μία νύχτα), ενα Big Mac στοιχίζει 6,28 δολ. και ένα γεύμα μπουφέ «Rodizio» (χωρίς ποτό) 60 δολ.

Μόνο η τιμή της φανέλας της βραζιλιανικής εμφάνισης κυμαίνεται μεταξύ 103 και 157 δολαρίων.

Οι τιμές βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα ήδη πριν φτάσει ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών. Πρόκειται για το λεγόμενο «Κόστος Βραζιλίας», που είναι το αποτέλεσμα υψηλών έμμεσων φόρων, τελωνειακών δασμών, δυσλειτουργικών (και άρα ακριβότερων) υποδομών και αρκετής γραφειοκρατίας.

Η πρώτη αισθητή αύξηση των τιμών είχε αρχίσει να παρατηρείται φυσικά στις τιμές των ξενοδοχείων. Ακριβότερο είναι το Ρίο, ακολουθεί η Φορταλέσα ενώ ακόμη και το συνήθως οικονομικό Σάο Πάολο έχει αρχίσει να «τσούζει».

Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι στον κάθε επισκέπτη στο Ρίο η μία ημέρα θα κοστίζει κατά μέσο όρο 682 δολ., συμπεριλαμβανομένης της διαμονής και του φαγητού (και των 10 δολαρίων που κοστίζει μία καϊπιρίνια, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..