Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Νέα δικαστική περιπέτεια για τον Νικολά Σαρκοζί


Στη δίνη νέας δικαστικής έρευνας βρίσκεται ο Νικολά Σαρκοζί
Ακόμα μία δικαστική έρευνα προστέθηκε χθες στον σωρό υποθέσεων που βαραίνουν τον Νικολά Σαρκοζί.
Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας για πιθανή «καταπάτηση εμπιστοσύνης» στο πλαίσιο μιας υπόθεσης
προστίμων, που του είχαν επιβληθεί και που καταβλήθηκαν όχι από τον ίδιο αλλά από το κεντροδεξιό κόμμα του UMP.


Στις 2 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά τη 15ωρη κράτηση του Σαρκοζί και την έναρξη επίσημης δικαστικής έρευνας εναντίον του με τις κατηγορίες της αθέμιτης άσκησης επιρροής, της δωροδοκίας και του οφέλους από την παραβίαση επαγγελματικών απορρήτων στην υπόθεση Μπετανκούρ, ξεκίνησε μια νέα έρευνα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της αποτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας του 2012.

Επειδή αυτή ξεπέρασε το «ταβάνι» των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, επιβλήθηκε στον «Σαρκό» πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ (επιστροφή των 360.000 ευρώ, που ξεπερνούσαν το ανώτατο όριο και επιστροφή της προκαταβολής των 150.000 ευρώ που είχε λάβει από το κράτος).

Την ώρα που τα οικονομικά του κόμματος βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, ο πρώην πρόεδρος ξεκίνησε τον λεγόμενο «Σαρκοθώνιο», μια εκστρατεία ανεύρεσης χρημάτων για να πληρώσει τα χρέη του μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Ωστόσο, οι ελεγκτές του κόμματος ανέφεραν την κίνηση ως πιθανή «καταπάτηση εμπιστοσύνης» τον περασμένο Ιούνιο, που οδήγησε στην έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..