Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το Γερμανικό Focus μας ενημερώνει ότι η Κρίση τελείωσε. Βγείτε στους δρόμους! Πανηγυρίστε!

Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση


Με την κρίση χρέους λύγισε ο τουρισμός στην Ελλάδα. Πολλοί επισκέπτες κάποτε δεν έρχονταν. Τώρα γυρνούν πίσω, κάποιοι με λιγότερο προγραμματισμένο τρόπο από ό,τι άλλοι, σύμφωνα με το διευθυντή της Thomas Cook, Μάρκους Λόιτνερ (Markus Leutner), γράφει το γερμανικό Focus.Οι διακοπές στην
Ελλάδα γίνονται πιο ατομική και πιο ευέλικτη υπόθεση. Τουλάχιστον, αυτό παρατήρησε ο Markus Leutner. Αυτό οφείλεται κατά την Thomas Cook, στην απόσταση.


Για πάνω από ένα χρόνο, ο ταξιδιωτικός πράκτορας προσφέρει πτήσεις, για παράδειγμα, από τη Φρανκφούρτη προς την Κρήτη και επιστροφή από την Κέρκυρα. Μάλιστα, αυτή τη δυνατότητα την προτιμούν οι ταξιδιώτες. Έτσι, όσοι ταξιδεύουν μόνοι τους, μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα από το ένα νησί το άλλο νησί ή και στη γειτονική Τουρκία με την οποία μπορεί να συνδυαστεί η προσφορά.

«Αναμφίβολα η Ελλάδα έχει εξέλθει από την κρίση», εκτιμά ο Μάρκους Λόιτνερ, προσθέτοντας ότι σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά καταγράφεται φέτος ένα διψήφιο ποσοστό αύξησης. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί ακόμη και τα επίπεδα του 2011 όταν η κρίση είχε συμπαρασύρει ακόμη και τον ελληνικό τουρισμό.

Δημοφιλέστερος προορισμός των πελατών της Thomas Cook παραμένει η Κρήτη. «Η Κρήτη προσφέρει κάτι για τον καθένα. Οι οικογένειες ταξιδεύουν στο νησί κυρίως το καλοκαίρι. Πριν και μετά τη high season στην Κρήτη έρχονται κυρίως ζευγάρια κι ηλικιωμένοι. Εδώ και δυο χρόνια, μάλιστα, η σεζόν στην Κρήτη κρατάει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί, αφού ξεκινά πριν το Πάσχα και τελειώνει το Νοέμβριο.

Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση
Επίσης, σε Ρόδο και Κω η Thomas Cook θα ήθελε να επεκτείνει την τουριστική σεζόν, όπως λέει ο Μάρκους Λόιτνερ. Για να γίνει αυτό, όμως, θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια, παραμένοντας ανοιχτά. Στην παρούσα φάση διεξάγονται συνομιλίες με τις τουριστικές αρχές, όπως λέει ο ίδιος, «Αυτό το σχεδιάζουμε για το 2015».

Την Κέρκυρα προτιμούν κυρίως οι ορειβάτες. Στα μικρότερα νησιά, όπως τη Νάξο και τη Μύκονο, ταξιδεύουν περισσότερο ζευγάρια κι ηλικιωμένοι και λιγότερο συχνά οικογένειες. Σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα νησιά, εκεί είναι ακριβότερα, σύμφωνα με το Λόιτνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..