Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η Malaysia Airlines εθνικοποιείται

Η Malaysia Airlines εθνικοποιείται


Στα χέρια του κράτους θα περάσει η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, αναστέλλοντας τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας, σε μια προσπάθεια να γίνει μια φιλόδοξη αναμόρφωση του φορέα που παραπαίει μετά τη διπλή αεροπορική τραγωδία.
Το κρατικό ταμείο επενδύσεων της
Μαλαισίας, παρουσίασε τα σχέδιά του για να περάσει στο κράτος η Malaysia Airlines, ενώ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια φιλόδοξη αναμόρφωση του φορέα που παραπαίει μετά τη διπλή καταστροφή.



Σε μια πρόταση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Malaysia Airlines ανέστειλε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ καθώς ο πλειοψηφών μέτοχος, η Khazanah Nasional, δήλωσε ότι θα αγοράσει όλες τις μετοχές της μειοψηφίας και θα ολοκληρώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Khazanah Nasional, με πρόεδρο την πρωθυπουργό της χώρας Najib Razak, τόνισε ότι η εξαγορά θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο μιας «πλήρους αναμόρφωσης» της ζημιογόνας αεροπορικής εταιρείας.

Η Malaysia Airlines εδώ και χρόνια εμφανίζει οικονομικές ζημιές και η επιβίωσή της βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο μετά τις αεροπορικές καταστροφές φέτος.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο με 239 επιβαίνοντες, καθ' οδόν από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί και η εταιρεία έχει επικριθεί ευρέως για το χειρισμό της κρίσης.

Στις 17 Ιουλίου, η πτήση MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, οδηγώντας στο θάνατο 298 άτομα.
Η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, Φλόρενς Λόοϊ, δήλωσε πως η εταιρεία δεν είχε καθόλου χρήματα για το υπόλοιπο του έτους.

Η σύνδεση της αεροπορικής εταιρείας με τις τραγωδίες έχει οδηγήσει σε κατάρρευση των κρατήσεων ενώ έχει χάσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2011 – 2013 και επιπλέον 137 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των κρατήσεων μετά την τραγωδία του MH370.
Πηγή: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..