Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόμος στον αέρα για 142 επιβάτες της «Jet Blue»

aeroplano vlavh 19-9-2014


Περιπέτεια στον αέρα είχαν οι 142 επιβάτες της πτήσης JetBlue 1416, όταν 25 λεπτά μετά την απογείωσή τους το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανική βλάβη σε κινητήρα, με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο
αεροδρόμιο του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει την Πέμπτη από το Λονγκ Μπιτς με προορισμό το Οστιν στο Τέξας, ενώ το πρόβλημα έγινε αντιληπτό όταν οι πιλότοι είδαν την ένδειξη υπερθέρμανσης της μηχανής και στην καμπίνα του αεροσκάφους άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Ένας από τους επιβάτες δήλωσε ότι περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση, άκουσε έναν ήχο, αισθάνθηκε μια παράξενη δόνηση και στη συνέχει άρχισε να μυρίζει μια περίεργη μυρωδιά.

«Ο καπνός άρχισε να αναδύεται από τους αεραγωγούς και γέμισε την καμπίνα μέσα σε μόλις 10-15 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο επιβάτης.

Οι αεροσυνοδοί τότε ενεργοποίησαν χειροκίνητα τις μάσκες οξυγόνου, που έχουν σχεδιαστεί να ενεργοποιούνται αυτόματα μόνο σε περίπτωση απώλειας πίεσης στην καμπίνα.

Ο πιλότος ενεργοποίησε το σύστημα πυρόσβεσης εντός της μηχανής, αν και δεν έγινε γνωστό αν τελικά επρόκειτο για φωτιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Οι πιο ψύχραιμοι επιβάτες κατέγραψαν καρέ - καρέ την περιπέτειά τους, ενώ τέσσερις που παρουσίασαν προβλήματα αναπνευστικά δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο του Λονγκ Μπιτς, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..