Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σεραφείμ Κοτρώτσος: Ο αγγελιοφόρος και η διαχείριση του φόβου...

Σεραφείμ Κοτρώτσος: Ο αγγελιοφόρος και η διαχείριση του φόβου...


Τουλάχιστον αφελείς όσοι επιμένουν ότι είναι "πρωτογενής" και αυθόρμητη η ρήση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα αποσύρει τις καταθέσεις του και θα τα βγάλει στο εξωτερικό εάν πέσει η κυβέρνηση και αναλάβει κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ- το δεύτερο δεν το είπε αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Δεν πρόκειται, φυσικά, για κάποιο τηλεοπτικό ξέσπασμα του πλέον προβεβλημένου στελέχους της Ν.Δ.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής είπε, προ ημερών, ότι, «δεν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», για να προσθέσει όμως ότι «δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το πράξει».

Η διαχείριση του φόβου που επιχειρεί η κυβέρνηση -και η οποία θα εντείνεται όσο οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ότι παγιώνεται το σαφές προβάδισμα Τσίπρα- θα έχει ως "πετράδια του στέμματος" τον κίνδυνο ενός bank run, την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή με ότι εφιαλτικό αυτό συνεπάγεται..

Όσο η διαχείριση της προσδοκίας -ενίοτε υπερβολικής και ατεκμηρίωτης- για μια αλλαγή κοινωνικού κλίματος που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκει ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα, τόσο πιο σκληρή θα γίνεται η διαχείριση του φόβου από την κυβέρνηση.

Ο Άδωνις είναι, απλώς, ο πρόθυμος αγγελιοφόρος.

Υ.Γ Φυσικά, για την ισορροπία του λογικού συμπεράσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσαφηνίσει τα βήματα της στρατηγικής του. Ειδάλλως, η διαχείριση του φόβου θα βρίσκει κάποιο ακροατήριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..