Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Βραζιλία: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει μικροπωλητή

brazil police shoot 21-9-2014


Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν μικροπωλητή στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν εκείνος προσπάθησε να τον ψεκάσει με σπρέι στη διάρκεια της
σύλληψης ενός άλλου μικροπωλητή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, ο αστυνομικός κραδαίνει το όπλο του κατά του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, φωνάζοντας για την απελευθέρωση του συλληφθέντα, τον οποίο προσπαθούν να ακινητοποιήσουν άλλοι τρεις αστυνομικοί.

Ο αστυνομικός κρατάει επίσης ένα σπρέι πιπεριού στο άλλο χέρι του και προσπαθεί να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

Ένας απο αυτούς, ο Carlos Augusto Muniz Braga, πλησιάζει τον αστυνομικό και προσπαθεί να του πάρει το σπρέι από τα χέρια. Εκείνος αιφνιδιάζεται και τον πυροβολεί, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Αρχικά, ο τραυματίας φαίνεται να απομακρύνεται τρέχοντας, ωστόσο, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων, πέφτει νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο μικροπωλητής δεν εργαζόταν κατά τη στιγμή του συμβάντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περνούσε τυχαία από το σημείο, πηγαίνοντας να πάρει ένα από τα τρία παιδιά του από το σχολείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, ο αστυνομικός έχει ήδη συλληφθεί.

Η Βραζιλία είναι γνωστή για την υψηλή συχνότητα θανάτων στη διάρκεια συλλήψεων. Σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η αναλογία είναι 1 θάνατος σε 32.000 συλλήψεις, στη Βραζιλία η αναλογία αυτή είναι 1 προς 229.

Ο αριθμός αυτός θεωρείται ότι είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς πολλοί άνθρωποι που εξαφανίζονται χωρίς ίχνη, θεωρείται ότι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας. Το 2013, πάνω από 5.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..