Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο Γκουρού Μπάμπα Γκανέ




Μια ηλικιωμένη γυναίκα φεύγει από το σπίτι της στο Μπρούκλιν για την Ινδία. Ταξιδεύει με τα πόδια πάνω σε λόφους και βουνά. Διασχίζει κοιλάδες και ποτάμια και τελικά φτάνει σε ένα μικρό αγροτικό χωριό πλάι σε ένα απότομο βουνό. Στην κορφή του βουνού υπάρχει ένα άσσραμ όπου κατοικεί ένας μεγάλος πνευματικός ηγέτης, ο γκουρού Μπάμπα Γκανέ.
 Η γυναίκα βάζει όλο της το κουράγιο και μετά από πολλές ώρες φτάνει στην κορυφή του βουνού. Εκεί ανακοινώνει ότι ήρθε για να δει τον γκουρού.
 «Αυτό είναι αδύνατο» της λέει ο βοηθός του. «Κανένας δεν μπορεί να δει το μεγάλο γκουρού για τους επόμενους έξι μήνες».
 «Μα πρέπει να τον δω» αναφωνεί η ηλικιωμένη γυναίκα. Και κάθεται στο σκαλί της πόρτας του ασσράμ χωρίς φαγητό και νερό για τρεις ημέρες.
 Ο φύλακας απελπίζεται και τελικά της λέει:
 «Εντάξει, μπορείς να μπεις και να δεις τον ηγέτη μας αλλά πρέπει να μου υποσχεθείς ότι δε θα πεις παραπάνω από τρεις λέξεις».
 Η γυναίκα υπόσχεται και ο άντρας την οδηγεί σε ένα μεγάλο μαρμάρινο διάδρομο. Ταπετσαρίες και κυματιστά υφάσματα καλύπτουν τους τοίχους. Στο τέλος του διαδρόμου μπαίνουν σε ένα δωμάτιο περνώντας κάτω από μια μεγάλη καμάρα. `Ενας νεαρός άντρας κάθεται σε ένα χαλάκι από μπαμπού σε στάση γιόγκα και ψέλνει: «Ομ σαντί».
 Τότε η γυναίκα στέκεται μπροστά του και τον παρακαλεί:
 «Ρόμπερτ, γύρνα σπίτι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..