Ας δούμε τον ορισμό που δίνει ο Πλάτων για τον βλάκα:
Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.
Σε εκδήλωση για τα γαλλικά κρασιά που διοργανώθηκε και μεταδόθηκε και στην τηλεόραση ειπώθηκαν ανακρίβειες και
μόνον ο Λιάγκας θα μπορούσε να πει
τέτοιες ψευτιές. Είπε συγκεκριμένα: Γνωρίζουμε ότι τα γαλλικά κρασιά είναι τα καλύτερα στον κόσμο και ευχαριστούμε την Lidl που τα εισάγει στην Ελλάδα.
Αν η Γαλλία έχει δίκτυα προβολής σαν τεράστια χώρα που είναι και δυνατότητες επικοινωνίας δεν σημαίνει ότι και τα κρασιά της είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Φαίνεται ότι οι παρουσιαστές κλεισμένοι στον κόσμο του στούντιο και λέγοντας συνεχώς αερολογίες έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Βέβαια ο Λιάγκας την μόνη επαφή που είχε με κόσμο ήταν προ αμνημονεύτων ετών όταν κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Κάμπο. Έκτοτε και αυτοί κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο και δεν του έδωσαν το χρίσμα του υποψηφίου ποτέ ξανά. Ας τον πληροφορήσω λοιπόν τον ραδιοπαρουσιαστή ότι οι Γάλλοι αγοράζουν κρασιά από την Κρήτη και την Πελοπόννησο και τα μεταφέρουν με τάνκερ στην χώρα τους. Εκεί τα αναμιγνύουν με τα δικά τους και τα προωθούν στις παγκόσμιες αγορές.
Προσωπική Εμπειρία με κρασιά που είχαν ως προορισμό την Γαλλία
Όταν ήμουν τριτοετής της ΔΣΕΝ Χανίων επισκεφτήκαμε ένα τάνκερ στο μώλο της Σούδας που φόρτωνε κρασί από φορτηγά αυτοκίνητα και βυτιοφόρα με προορισμό την Μασσαλία. Ήταν δύο η ώρα, απογευματάκι, μόλις είχαμε φάει και από την σωλήνα που γέμιζε τα αμπάρια ανοίξαμε έναν κρουνό και αρχίσαμε να πίνουμε. Το βράδυ 40 άτομα μεταφερθήκαμε στο Ναυτικό Νοσοκομείο από την υπερκατανάλωση όχι αλκοόλ αλλά των συντηρητικών και φαρμάκων που είχαν προσθέσει για την μεταφορά του οίνου ώστε να μην χαλάσει από το χτύπημα μέσα στα αμπάρια. Ήμασταν όλοι 21 ετών και ο διοικητής όταν το έμαθε ότι και δυο-τρεις ήταν σοβαρά άσπρισαν τα μαλλιά του σε μία νύχτα.
Ας καταδεχθεί ο Λιάγκας να επισκεφθεί τον Ασπρόκαμπο, το, Ψάρι και γενικά την περιοχή της Νεμέας όπου παράγεται το Αγιωργίτικο κρασί που από τον Ιούλιο (πριν ακόμα ωριμάσουν οι ρόγες) προαγοράζουν την σοδειά του τρύγου διεθνείς οίκοι για να το προσμίξουν και να το παρουσιάσουν ως παραγωγή τους. Ας δοκιμάσει από όποιο σπίτι θέλει ένα ποτήρι κρασί και μετά ας μιλήσει για ποιότητες κρασιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..