Στην είσοδο του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι είχαν αναρτήσει πανό, αναγράφοντας σε αυτά τα αιτήματά τους, δηλαδή καταβολή των δεδουλευμένων, κατάργηση της ΕΣΑΝ. Εκεί επιφύλαξαν στον
κ. Γρηγοράκο θερμή υποδοχή. Πρώτος τον πλησίασε ο ιατρός, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Αλέκος Σπανός ζητώντας απαντήσεις για την απαξίωση του νοσοκομείου και δηλώνοντας ότι «μεταφέρουμε την αγωνία όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας». Παράλληλα, άρχισε να ακούγεται το σύνθημα «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό», ενώ παρενέβη ο ειδικευόμενος ιατρός Κωνσταντίνος Μποτσάκης, λέγοντας ότι οι αντοχές του προσωπικού δοκιμάζονται και κατηγόρησε τον αν. υπουργό ότι ήρθε στην Κομοτηνή προεκλογικά. «Είναι θράσος να εμφανίζεστε σε ένα νοσοκομείο με τόσα προβλήματα, ενώ το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να πείτε είναι συγνώμη», είπε περαιτέρω ο κ. Μποτσάκης προκαλώντας την απάντηση του κ. Γρηγοράκου, ο οποίος έκανε λόγο για προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό του.
Η ένταση από την είσοδο μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό του νοσοκομείου, αφού ακόμα και στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του νοσοκομείου, ο κ. Γρηγοράκος δέχτηκε φραστικές επιθέσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν ειδικευόμενοι γιατροί, εξαιτίας του φόρτου εργασίας που έχουν επωμιστεί και το γεγονός ότι δεν τους πληρώνονται οι εφημερίες. Οι τόνοι ανέβηκαν και από τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ επενέβη πολλές φορές ο διοικητής Κώστας Ναλμπάντης, ζητώντας από νέους γιατρούς να αποχωρήσουν από την αίθουσα της σύσκεψης, όμως αυτό δε συνέβη. Οι νέοι γιατροί εμφανίστηκαν πιεστικοί προς τον αναπληρωτή υπουργό ζητώντας δεσμεύσεις για όλα τα προβλήματα. Βέβαια οι διαβεβαιώσεις δεν έπεισαν κανέναν.
Για πραγματικά στοιχεία δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση, το σύλλογο εργαζομένων και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου για τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και των Κέντρων Υγείας Σαπών και Ιάσμου, από τους διευθυντές τους που ήταν παρόντες. Έξι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων, καρδιολόγοι (2), αναισθησιολόγος (1), πνευμονολόγος (1), χειρούργος (1) και παιδίατρος (1), αναμένεται να επανδρώσουν κλινικές του νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γρηγοράκος, παραδεχόμενος βέβαια ταυτόχρονα ότι οι δύο γιατροί από αυτούς ενδεχομένως να μη δεχτούν τις θέσεις στην πόλη. Εφόσον συμβεί αυτό θα γίνει επαναπροκήρυξη των θέσεων που δε θα καλυφθούν. Περαιτέρω, είπε ο αν. υπουργός «ό,τι αιτήματα έχει δώσει το νοσοκομείο σε επικουρικούς γιατρούς, δηλαδή γιατρούς για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλευτικό προσωπικό για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οφθαλμίατρους και αναισθησιολόγους, θα τους πάρει. Έχουν προκηρυχτεί ήδη οι θέσεις των επικουρικών γιατρών και το νοσοκομείο Κομοτηνής θα ενισχυθεί». Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί με 48 εργαζόμενους πεντάμηνης διάρκειας και κάποιες επιπλέον θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσω του ΟΑΕΔ.
Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Κομοτηνής άκουσε τις δεσμεύσεις να εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν πράξεις, δηλαδή να καταβάλει προσπάθειες στο υπουργείο Υγείας για να ικανοποιηθεί το πάγιο και ζωτικής σημασίας αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων για νέο νοσοκομείο, να επανδρώσει τα τεράστια κενά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, με 20 νοσηλευτές καθώς και αυτούς που αναλογούν για το ΚΕΕΛΠΝΟ και 6 μόνιμους ιατρούς και καταβληθούν τα δεδουλευμένα (νυχτερινά και εξαιρέσιμα) που οφείλονται στο προσωπικό. Για μπαλωματικού τύπου υποσχέσεις από μέρους του υφυπουργού Υγείας, που δεν έπεισαν ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τους τοπικούς φορείς, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών και μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων Αλέξανδρος Σπανός. Όπως σημείωσε αναλυτικά: «Τα λιγοστά πεντάμηνα του νοσηλευτικού και οι λιγοστές θέσεις επικουρικών ιατρών δεν είναι ικανές να στηρίξουν ένα νοσοκομείο που καταρρέει. >>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..