Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η Καταστροφή του 1922 δεν ήταν τυχαία, ήταν προμελετημένη.



Δεν αρκεί  κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τύπο του 1919-1922 να τους θεωρούμε ανεύθυνους εκφραστές των συμφερόντων της πατρίδας και την καταστροφή του 1922 τυχαία ή.....
ατυχία και την ψήφο μας, την προτίμησή μας και την προσωπική μας γνώμη, που την διαμορφώνει ο τίτλος κάθε φυλλάδας, πράξη της σειράς του "ωχ αδελφέ" και την ιστορία σωστά γραμμένη και εξηγημένη και την κάλπη στις 21 Νοεμβρίου 1920 έκφραση γνώμης και όχι εκλογές-παγίδα.
Η συμπαιγνία τύπου και πολιτικής για την υποστήριξη των αγγλικών συμφερόντων και μόνο, η περιφρούρηση των ανθρώπων της Αγγλίας, η περιφρόνηση στον αστάθμητο παράγοντα, με το πέρασμα του χρόνου από το 1922 κάθε μέρα φαίνονται και πιο καθαρά, και σε λίγο επαναλαμβανόμενα κατά γράμμα θα προσθέσουν το Αιγαίο στη Μουσούλη.

Ο Βενιζέλος και το κομμάτι της αστικής τάξης και του τύπου που τον ακολουθούσε γνώριζαν την διένεξη Αγγλίας-Γαλλίας για τα πετρέλαια της Μουσούλης και το αγγλικό σχέδιο που προέβλεπε εκκένωση στρατού και πληθυσμού της Μικρής Ασίας μόλις ο Κεμάλ υπό την αύξουσα πίεση της προέλασης των Ελλήνων αποφάσιζε την παραχώρηση της Μουσούλης στους Άγγλους αντί τους Γάλλους. Τότε ο Βενιζέλος χωρίς να προκληθεί ή του το ζητήσουν ή να έχει λήξει ο χρόνος να προκήρυξε εκλογές παράκαιρες στις 20 Νοεμβρίου του 1920. Τις διεξήγαγε τόσο άτσαλα που ήταν φανερό  ότι ήθελε να χάσει και έτσι την ευθύνη της σίγουρης καταστροφής να την φορτωθεί η γερμανόφιλη, αντιβενιζελική παράταξη.
Με την ευκαιρία ακόμη της καταστροφή του 1922 κι για εκτόνωση του αστάθμητου παράγοντα, οι Άγγλοι έμμεσα εκδικήθηκαν τους αντιβενιζελικούς γερμανόφιλους ή ουδετερόφιλους ηγέτες του 1916-1917. Τους εκτέλεσαν χωρίς να φανούν, με απόφαση του ελληνικού στρατοδικείου. Ταυτόχρονα έμμεσα τρομοκράτησαν τους πρώην γερμανόφιλους Μεταξά, Βασιλική Οικογένεια, κλπ, κλπ, κλπ. και τους πέρασαν στην υπηρεσία τους.

Είναι φρικιαστική η ομοιότητα σε όλα τα σημερινά γεγονότα με τις παραμονές της καταστροφής του 1922. Η αιτία (πετρέλαιο), δράστες (οι σύμμαχοι), θύματα (Έλληνες και Τούρκοι), η ίδια, οι ίδιοι, τα ίδια. 
Σήμερα κατόπιν εορτής-καταστροφής, ο αστάθμητος παράγοντας "ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΠΟΤΕ"¨ θα έχει την απαίσια απόδειξη με την  μορφή χαμένου παιδιού, σπιτιού, χεριού από τις "συμμαχικές" βάσεις πυραύλων της Κρήτης και αλλαχού, που, "εκπαιδευτικά", θα ραντίζουν για 6-7 μέρες ταυτόχρονα Ελλάδα και Τουρκία.
Πριν την άντληση σταγόνας πετρελαίου, προηγείται η καταστροφή του αφελή κατόχου. Αυτή είναι η ιστορία του πετρελαίου από το 1856. Η καταστροφή στο Αιγαίο έχει προγραμματιστεί με την δική μας έμμεση συναίνεση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..