Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αλέξη απέτυχες.


Παρακολουθώντας την πολιτική  διαδρομή σου και τα λεγόμενά σου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προσπάθησες να ξεκινήσεις υποτίθεται μια επανάσταση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος και όχι μόνο αλλά μοιραία από προθέσεις και  λάθη δικά σου δεν....
ξέφυγες από τον κανόνα του Κάφκα που λέει: Κάθε επανάσταση εξατμίζεται και αφήνει ένα κατακάθι γραφειοκρατίας. Έχασα τον ενθουσιασμό μου  και την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο σου ακούγοντας τις απαντήσεις που έδωσες στους ερωτώντες πολίτες και στους πολιτικούς σου αντιπάλους.  Εσύ  προσωπικά αλλά και υπόλοιποι πολιτευτές  του Σύριζα. Υπόσχεσαι και λες στους Ευρωπαίους συνομιλητές σου, μετά επιτάσεως,  θα πληρώσουμε!!!!!Με τι;  Με ποια λεφτά; Αυτά που δεν υπάρχουν;  Που θα τα βρεις, από τους εξαθλιωμένους  Έλληνες; Εάν ήσουν αριστερός κατ’ ελάχιστον θα είχες κατά νου αυτό που έλεγε ο Μενέλαος Λουντέμης Εάν βυθισθώμεν, ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην! Λες Αλέξη ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των Ελλήνων και μπράβο σου αλλά  μου δεν λες τι να την κάνουν την κατοικία χωρίς δουλειά, χωρίς ρεύμα, χωρίς χωράφια, χωρίς μαγαζιά, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα και  κυρίως την να την κάνουν την πρώτη κατοικία οι τόσοι  πολλοί Έλληνες που είναι  χωρίς φαγητό;;;; Σε ερωτώ  Αλέξη έχεις θάρρος ; Γιατί το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία, είναι το βόλεμα. Βαρύ Αλέξη μου αυτό αλλά εάν ήσουν λίγο διαβασμένος θα ήξερες τα λογία του Αμερικανού πρόεδρου Τόμας Τζέφερσον, ( ναι, ναι αυτός συνέταξε την διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) : Ένας άνθρωπος με θάρρος είναι πλειοψηφία. Με απογοήτεψες Αλέξη μου, εναγκαλίζεσαι και συναγελάζεσαι με την Αγγελοπούλου και τη συναυτή Τεξανούς. Μιλάς μαζί τους για μπίζνες πετρελαϊκές στη χώρα μας ή μιλάτε για τις σοσιαλιστικές ανησυχίες του γιου της; Κατεστημένο κατάντησες Αλέξη μου πριν γίνεις καν επαναστάτης. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Lloyd George είχε πει: Μη φοβάσαι να κάνεις ένα μεγάλο άλμα. Δεν μπορείς να περάσεις ένα χάσμα με μικρά πηδηματάκια.  Αλέξη μου ο θυμόσοφος λαός μας λέει και σου ταιριάζει γάντι: Θεωρία επισκόπου μα καρδιά μυλωνά. Πήγες στα Φώτα στον Πειραιά αλλά φώτιση δεν πήρες, μόνο περιστέρι αμόλησες. Λέει ο Χριστούλης γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς. Αλλά εσύ προεκλογικά τώρα που να πεις την αλήθεια. Έχω και πολλά ακόμη να σου πω, όχι μόνο σε σένα αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που απασχολούν ή θέλουν να απασχολήσουν την πολιτική σκηνή:
Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!
Οδυσσέας Ελύτης.
ΥΓ: Οι ήττες και οι νίκες των ανθρώπων στην κορυφή δεν είναι πάντα ήττες και νίκες για τους ανθρώπους στον πάτο. Bertolt Brecht.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..