Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η αλήθεια για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα



Αγαπητέ κ. Κωνσταντάτε,
θα ήθελα να ενημερώσω κι εσάς και τους παραλήπτες σας ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, για το κατοχικό δάνειο, όπως τα παρουσιάζει η κατωτέρω έκθεση, που δημοσιοποιείτε.

Πρώτον πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν
πρόκειται για αναγκαστικό - κατοχικό δάνειο, αλλά για κανονικό δάνειο, που πρέπει να επιστραφεί, σύμφωνα με τους διεθνείς ισχύοντες νόμους.

Ο λόγος είναι ο εξής: Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην τράπεζα της Ελλάδας αυτό το δάνειο στις 14 Μαρτίου του 1942. Τότε λοιπόν ήταν αναγκαστικό. Το Φθινόπωρο του ιδίου έτους υπέγραψε το δάνειο αυτό και η τότε κατοχική κυβέρνηση και με την υπογραφή της κυβέρνησης το δάνειο από αναγκαστικό έγινε κανονικό. Το δάνειο ανερχόταν τότε σε 3.5 δις δολάρια, σε τιμές του 1938. Με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, που έχει στα χέρια του το "Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα" από την τράπεζα της Ελλάδας το 2010, το δάνειο αυτό, για το οποίο ο ίδιος ο Χίτλερ εξέδωσε δύο επιταγές εξόφλησης, και που η συμφωνημένη εξόφλησή του έπρεπε να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 1943 ανέρχεται χωρίς τους τόκους στα 54 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Τώρα πώς κατάφεραν οι της κυβέρνησης να το κατεβάσουν στα 11 δισεκατομμύρια Ευρώ είναι ένα θέμα και μια ταχυδακτυλουργία προς έρευνα. Όμως δεν πρέπει να μας παραξενεύει, με την μυστικότητα που διαχειρίζεται στο παρασκήνιο η αποχωρούσα κυβέρνηση τα εθνικά θέματα, όπως είναι και αυτό του κατοχικού δανείου και όχι μόνον, η δουλικότητα και υποτακτικότητα των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, λόγω Ζήμενς, λίστα Χριστοφοράκου κ.λπ. 
Ασφαλώς οι Γερμανοί μας χρωστούν και τις επανορθώσεις για τις υλικές καταστροφές, λεηλασίες και διαρπαγές των υποδομών της χώρας. Η   Διασυμμαχική Επιτροπή, που συνήλθε στο Παρίσι το 1946 για να επιδικάσει τι έπρεπε να πληρώσει η Γερμανία σε επανορθώσεις στις κατεχόμενες χώρες, επιδίκασε στην Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα 7,1 δις δολάρια, σε τιμές του 1938. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα  στα 108,43 δισεκατομμύρια Ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Αν υπολόγιζε κανείς τα ποσά αυτά, τα οποία ανέρχονται μαζί στα 162 περίπου δις Ευρώ, με τους τόκους, θα είχαμε ένα απίθανο ποσό απαιτήσεων. Ενώ λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση «απαιτεί» να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας (ποιές άραγε), η ίδια είναι και παραμένει ασυνεπής.
"Το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα" απαιτεί και δεν επαιτεί, εκτός των ανωτέρω τριών διεκδικήσεων, και την επιστροφή των πολιτιστικών μας θησαυρών, που έκλεψαν οι Ναζί, εκτός από εκείνα που κατέστρεψαν.
Δαμιανός Βασιλειάδης
Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, υπευθύνου Γερμανίας
ΥΓ. ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..