Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Και η Τζιχάντ συνεχίζεται τώρα....

Η Τζιχάντ συνεχίζεται και δεν πλήγει μόνο τις ευρωπαϊκές χώρες. Μη φανατικοί μουσουλμάνοι σκοτώνονται κάθε μέρα σε επιθέσεις αυτοκτονίας, θύματα απαγωγής δολοφονούνται με
βάναυσους τρόπους, κορίτσια που στην παιδική ηλικία αρπάζονται για να γίνουν νύφες. Η προπαγάνδα της Τζιχάντ μετατρέπει έφηβους από όλο τον κόσμο σε στρατιώτες του Αλάχ.

Στο Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη μαγνητικής βόμβας προσαρμοσμένης σε όχημα σημειώθηκε στην Καμπούλ. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας άνθρωπος τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά. Η έκρηξη διέκοψε την προσωρινή ανάπαυλα στις βομβιστικές επιθέσεις στην αφγανική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Έντεκα αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση καμικάζι σε επαρχιακό αρχηγείο της αστυνομίας στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσε ο Ντιν Μοχάμαντ Νταρουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας. Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Λόγκαρ.

Και η Ευρώπη όμως δεν  φαίνεται να έχει ησυχάσει μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι και Κοπεγχάγη. Πριν από λίγο ύποπτο δέμα εντοπίσθηκε έξω από το καφέ της Κοπεγχάγης, όπου σημειώθηκε η επίθεση του Σαββάτου. Σύμφωνα με την αστυνομία η περιοχή έχει εκκενωθεί. 


Παράλληλα η Ιαπωνία θα δώσει  ποσό των 15,5 εκατ. δολαρίων  για την στήριξη των διεθνών προσπαθειών που γίνονται ενάντια στην τρομοκρατία σε Μέση Ανατολή και Αφρική, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα.

Το ποσό αυτό που ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ είναι διπλάσιο σε σχέση με αυτό που είχε δεσμευτεί ότι θα διαθέσει η χώρα τον περασμένο μήνα. 

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν εκτοξεύσει απειλές ότι θα θέσουν στο στόχαστρό τους Ιάπωνες πολίτες, μετά την υπόσχεση του πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, να διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τις χώρες που αγωνίζονται ενάντια στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..