Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή στον Ούνο Michael Wolffsohn



Προσβλητικό άρθρο Γερμανού καθηγητή, ο οποίος αποκαλεί ηλίθιους τους Έλληνες, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφος... της εφημερίδας, Michael Wolffsohn, διατυπώνει το ερώτημα «Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός είναι ηλίθιος;» για να δώσει ο ίδιος την απάντηση «Ο λαός είναι ηλίθιος».
Κύριε καθηγητά..

Κάποιος που δεν ξέρει πότε γίνεται γελοίος, όπως εσύ είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον που το ξέρει. Θεωρώ ότι το να έχεις απόψεις και έχεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγεις να σκέφτεσαι. Ένας λεκτικός  χαρακτηρισμός  είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας και εσύ αυτό αποδεικνύεις όταν λες έναν λαό ηλίθιο. Βέβαια μεγάλωσες σε ένα περιβάλλον που οι αφηγήσεις  ήταν πόσα εκατομμύρια πέθαναν στα..
στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πόσα χρυσά δακτυλίδια   δόντια και αλλά αντικείμενα αρπάξατε έχεις λοιπόν ελαφρυντικό που εκφράζεσαι έτσι ,πώς να έχει κάποιος απαιτήσεις από ένα απόγονο ωμοφάγων  βάρβαρων κτηνοβατών .Φέρεις τον τίτλο του καθηγητή  της ιστορίας αλλά ανιστόρητος είσαι όπως εκφράζεσαι , ευκαιρίας δοθείσης όμως θα αναφερθώ σε έναν  Γερμανό φιλόσοφο τον Γκαίτε ο οποίος δεν εκθείαζε μόνον τους αρχαίους Έλληνες και το πνεύμα τους(όπως και όλοι οι φιλόσοφοι) αλλά και τους σύγχρονους Έλληνες όταν έγραφε τόμους ολόκληρους για τα ήθη τους και ιδιαίτερα για τα ταφικά τους  έθιμα τα μοιρολόγια τους και τα τραγούδια των αντρειωμένων. Εμείς οι Έλληνες ψηφίσαμε και δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε όχι και δεν χρειαζόμεθα ασκήσεις επί  χάρτου για να πάρουμε αποφάσεις κατά των εχθρών μας. Στην φωτιά πέφτουμε μόνοι μας. Εσείς οι δειλοί τι θα κάνετε;;;;    

2 σχόλια:

  1. Μια παρατήρηση: Ο Ούνος στον οποίο αναφέρεσαι είναι ...εβραϊκής καταγωγής.
    Μια δεύτερη παρατήρηση: δεν απαντάς σε έναν ρατσιστή βρίζοντάς τον ρατσιστικά, αλλά με νηφάλια επιχειρήματα.
    Αυτό επιτάσσει ο πολιτισμός των προγόνων για τους οποίους είσαι τόσο υπερήφανος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνώριζα ότι ο ουνος έλκει την καταγωγή του από το Ισραήλ όπως γράφεις και δεν με εκπλήττει την ίδια καταγωγή είχε και ο Χίτλερ. Ο θυμόσοφος λαός μου λέει Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις… Ο κανόνας ότι το θύμα γίνεται θύτης επιβεβαιώνετε άλλη μια φορά, άλλωστε υπάρχουν ιστορίες πολλές που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα μου αν διαβάσεις την Πάλαια Διαθήκη , για το δεύτερο σκέλος του Σχολίου σου που γράφεις περί ρατσισμού ότι τον έβρισα δεν συνέβη κάτι τέτοιο,έγραψα Διαπιστώσεις το τι απασχολεί και πως βιώνει την καθημερινότητα ένας Γερμανός όπως αυτά που αναφέρουν οι έγκυρες και έγκριτες εφημερίδες τους. Γράφεις επίσης
      : Αυτό επιτάσσει ο πολιτισμός των προγόνων για τους οποίους είσαι τόσο υπερήφανος σου...ΣΟΥ απαντώ ότι η αναφορά μου (επειδή έχω σπουδάσει τις κακόβουλες συμπεριφορές ) ήταν στον Γκαίτε ο οποίος εκθείαζε τους σύγχρονους έλληνες και τις αρετές τους .Εσύ έχεις βρει έστω και ένα δοκίμιο του Γκαίτε που να αναφέρετε σε κάτι εναντίον τους..με χαρά να το διαβάζω αν υπάρχει και μου το συστήσεις.

      Διαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..