Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. FIFA FBI ..και Μαρινάκης.



 Στο γραφείο του ανακριτή ο Β. Μαρινάκης - Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ο χρόνος που χρειάζεται και ο χρόνος που λειτουργεί η αδέκαστη δικαιοσύνη μας είναι περίπου 10 εώς 15 έτη, μέχρι τότε βάσει του..
νόμου αθώος , όπως και γω προσωπικά το πιστεύω ή άλλοι δεν ξέρω τι λένε.
Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι:
α) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
β) Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
γ) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.
δ) Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.

Σε έκτακτη επιχείρησή τους, το πρωί της Τετάρτης, οι ελβετικές αρχές συνέλαβαν κορυφαία στελέχη της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), τα οποία εκζητούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ομοσπονδιακές κατηγορίες διαφθοράς.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από έρευνα του F.B.I., που διαπίστωσε εκτεταμένη διαφθορά στην FIFA στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες για τα Παγκόσμια Κύπελλα, τις συμφωνίες προώθησης και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 14 άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται σε εκβιάσεις, απάτες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εκτός από ανώτερους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου, το κατηγορητήριο αναμένεται επίσης να περιλάβει στελέχη αθλητικού μάρκετινγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες και μίζες, σε αντάλλαγμα για συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με μεγάλα τουρνουά ποδοσφαίρου.
 

Ποιος είναι ο Έλληνας που συνελήφθη για το σκάνδαλο της FIFA

FIFA Ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στα έξι στελέχη της FIFA συνελήφθησαν από τις ελβετικές Αρχές για υποθέσεις διαφθοράς που συνδέονται με την ανάθεση των παγκοσμίων κυπέλλων του 2018 (Ρωσία) και του 2022 (Κατάρ). Πρόκειται για τον Κώστα Τάκα, ο οποίος...
έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν.

Σύμφωνα με το pamesports.gr, ο Τάκας είναι - από τις 7 Φεβρουαρίου 2014, γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρίας Abakan Inc, γενικός διευθυντής οικονομικών –από τον Δεκέμβριο του 2010- της Feigeda Electronic Technology Inc, διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. - από τις 27 Ιουλίου 2099- της Sonnen Corp καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Έχει εργαστεί ως γενικός οικονομικός διευθυντής και Διευθυντής του "Strategic Rare Earth Metals" ενώ διετέλεσε επίσης μέλος του συμβουλίου των Serena Resources Ltd., Ourominas Minerals., του Χρηματιστηρίου του Τορόντο και της MesoCoat.

Κατείχε επίσης τη θέση της Αντιπροέδρου Οικονομικών της Paytel Industries Ltd. (1992-1994) και της Westward Exploration Ltd από το 1991 έως το 1995.

Έλαβε πτυχίο του από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου το 1978.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..