Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αλίμονο στα κράτη που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την φορολογία των πολιτών. Πολιτικοί και άγνοια.





Πολιτικοί είναι αυτοί που  ψηφίζουν νομοσχέδια  για τα οποία ξέρουν λίγα, με πρόφαση την καλύτερη λειτουργία του κράτους  και να εξαλείψουν ανισότητες  και στρεβλώσεις για τις οποίες ξέρουν λιγότερα, σε ανθρώπους για τους οποίους δεν
ξέρουν τίποτα. Τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά της άγνοιας τους είναι ματαιοδοξία υπεροψία και αλαζονεία. Όλοι έχουμε παρακολουθήσει δηλώσεις τους και ομιλίες τους . Η πολύ δυσχερής  θέση στην οποία έχουμε βρεθεί  σήμερα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι πραγματικά γνωρίζουμε. Η φτώχεια έχει πολλές αιτίες, αλλά η ρίζα της είναι η άγνοια. Μόνο ο Σωκράτης ήξερε, μετά από μια ζωή συνεχούς μόχθου, ότι δεν ήξερε τίποτα. Το πρόβλημα με τους περισσότερους πολιτικούς μας δεν είναι η άγνοιά τους. Είναι ότι ξέρουν πολλά πράγματα που δεν είναι σωστά. Στην πολιτική έρχονται με λαμπρό μέλλον και φεύγουν με σκοτεινό παρελθόν. Ας θυμηθούμε τους τελευταίους πρωθυπουργούς της Ελλάδας: Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα οσονούπω, που εμφανίστηκαν σαν προστάτες πολλά υποσχόμενοι και εδιώχθησαν σαν τύραννοι. Αυτοί οι προαναφερόμενοι πολιτικοί δεν είχαν ακούσει για το Φάκελο της Κύπρου να ρίξουν μία ματιά; Για να ξέρουν τα αίτια και τα αιτιατά;  Ο Μακάριος φώναζε και είναι γραμμένα αυτά που είπε: «Για πετρέλαιο θρηνούμε το χάσιμο της μισής Κύπρου και ενδεχομένως να θρηνήσουμε και τα υπόλοιπα εδάφη της Κύπρου ή άλλων περιοχών της ελληνικής κυριαρχίας» Την κυριαρχία που όπως είχε και η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια θα την παραχωρούσαμε και την παραχωρήσαμε, την οικονομική τουλάχιστον. Τώρα οι εντολοδόχοι Γερμανοί θέλoυν δήθεν για οικονομία να μειώσουμε το προσωπικό του στρατού μας.
Πριν υπογράψετε πολιτικοί, θυμηθείτε την πρωθυπουργό του και από τους ιδρυτές του κράτους του Ισραήλ Γκόλντα Μέιρ που είχε πει:
Αλίμονο στα κράτη που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την φορολογία των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..