Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τουριστικό ταξίδι 'Ελενας Κουντουρά στην Φλόριδα, γιά την προώθηση του...τουρισμού (14-17 Μαρτίου)



H κ. υπουργός και η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, ''τίμησαν ελληνικότατα'' τα καλά εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα και την ''νυχτερινή ζωή'' της θερμής νότιας Φλόριδας. ΜΜΕ στην Ελλάδα, αναδημοσίευσαν την παραπληροφόρηση του ΑΠΕ, αλλά -όπως συνηθίζουν- ΧΩΡΙΣ να
ελέγξουν την εγκυρότητα της...''θριαμβευτικής είδησης''. Και το ''χαζό ερώτημα'': Με τόσους ''θριάμβους'', ΠΩΣ χρεοκόπησε η Ελλάδα;

H επί του Τουρισμού ''αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού'', 'Ελενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από πολυμελή αντιπροσωπεία, ''συμμετείχε'' στην διεθνή έκθεση Κρουαζιέρας ''Seatrade Cruise Global'' (14-17 Μαρτίου), στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ (νοτιοανατολική Φλόριδα). Αν κρίνουμε από το διαχρονικά πρώτο στην παραπληροφόρηση κρατικό ΑΠΕ, η κ. υπουργός «είχε σημαντικές επαφές για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας... Η Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή έκθεση με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), έχοντας σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις... Η κ. Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου».
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', διαπιστευμένο στην έκθεση τα τελευταία 6 χρόνια, ΔΕΝ διαπίστωσε συμμετοχή της κ. Κουντουρά σε -έστω ένα- συνέδριο (από τα πολλά) και ειδικά σε εκείνο γιά κρουαζιέρα στην Ευρώπη. ΔΕΝ συμμετείχε ως ομιλήτρια σε οποιοδήποτε συνέδριο στα πλαίσια της έκθεσης, σε αντίθεση με τον υφυπουργό του Γερουλάνου, Γ. Νικητιάδη, επί κυβέρνησης GAP (2011).  Γιά του λόγου το αληθές, δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα των συνέδριων της έκθεσης, με τα ονόματα των ομιλητών. Μπορεί η κ. Κουντουρά να ''συμμετείχε'' ως θεατής σε ένα από τα συνέδρια, αλλά παρέμβαση, ως ομιλήτρια, ΔΕΝ είχε. Ούτε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε παρέμβαση ή ομιλία σε συνέδριο της 'Εκθεσης. Φυσικό και επόμενο, επειδή τέτοιες εκθέσεις χρειάζονται και σοβαρό, μήνες πριν, προγραμματισμό από τους συμμετέχοντες και όχι τις χαζο-ελληνικούρες του δήθεν και του ''παραμυθιού'' γιά -χωρίς αποτελέσματα- φτηνό εντυπωσιασμό ''αφελών'' από 'Ελληνες γραφικούς υπουργούς. Η Ελλάδα, αναλογικά, είχε τους περισσότερους αντιπροσώπους στην -με μεγάλο κόστος συμμετοχής- 'Εκθεση, που πήγαιναν κι έρχονταν στους χώρους της, ως...τουρίστες ή κουβέντιαζαν απέξω μεγαλόφωνα, σύμφωνα με τα νεο-ελληνικά ''έθιμα''.
Ευτυχώς, που το γραφείο ΕΟΤ Νέας Υόρκης, έκανε σχετικά καλή δουλειά με το περίπτερο στην έκθεση και έσωσε τα προσχήματα. Η πολυμελής αντιπροσωπεία από Ελλάδα, ήταν ''θίασος άσχετων'', δηλ. ''κρατικοδίαιτων σούργελων''.
Γιά την κ. υπουργό και την αντιπροσωπεία της, ισχύει η φράση «τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι»
ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..