Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ψυχανεμίσματα…Χώρα Επαιτών και … Φιλανθρώπων!



Γιατί στ’ αλήθεια έπρεπε να προκληθεί τόση δυστυχία γύρω και να φθάσουμε στο σημείο να ανακοινώνουμε με υπερηφάνια πως θα στεγάσουμε απόρους / αστέγους σε κτίρια δημόσια και με περίθαλψη! Και αυτό το θυμηθήκαμε άνοιξη προ εκλογών, το χειμώνα δεν το σκεφθήκαμε;… Άσε που η στέγαση είναι για 6 μήνες, απ’ ότι άκουσα… δηλαδή προβλέπουν διευθέτηση των προβλημάτων τους στο 6μηνο ή απλώς 6 μήνες θα έχουν στέγη και 6 μήνες άστεγοι στο δρόμο;…
Έχω κι εγώ τις απορίες μου τι να κάνω;

Ομοίως εξαγγέλλουμε εγγυημένο εισόδημα 4.800 Ε για πτωχούς υπό προϋποθέσεις φυσικά… μια χώρα δηλαδή εξαρτημένων πολιτών που άγονται και φέρονται έρμαια στη »φιλανθρωπία» αυτών που τους κατάντησαν έτσι; Μια χαρά τα καταφέραμε!

Όσο για τους πλειστηριασμούς, παγώσαμε τάχα αυτούς των Τραπεζών, ενώ για χρέη προς το Δημόσιο, ο δρόμος ανοιχτός και μάλιστα με το 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου θα γίνεται η εκκίνηση! Δηλαδή ο άλλος θα χάνει το σπίτι του για ένα κομμάτι ψωμί και πιθανόν θα μένει και με χρέος, ανάλογα με το πόσα χρωστάει! Πάντως μέχρι 500 Ε χρέος μπορεί κανείς να κοιμάται »ήσυχος» πως δεν κινδυνεύει, από κει και πάνω, όλα παίζονται!

Είμαι περίεργη τι θα τα κάνουν τόσα σπίτια, θα ρημάξουν κι αυτά όπως τόσα άλλη του Δημοσίου, ή θα προσελκύσουν »επενδυτές» από όλη την Ευρώπη για θέρετρο διακοπών ή διαμονής; … μια σκέψη κάνω! Δούλεψε ο Έλληνας για να έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα! Κάπως έτσι εξελίσσεται το σενάριο! Εύγε μας!!

Αποκατάσταση πληγέντων ούτε στον αιώνα τον άπαντα με τις διαμορφωθείσες συνθήκες μισθών, συντάξεων και ανεργίας! Προβλέπεται για πολλούς» πείνα και των γονέων»! Η απόλυτη εξαθλίωση, από εκεί που δε χρωστούσες, να χρωστάς, να χάνεις το βιος σου και να ζεις με φραγκοδίφραγκα!

Μια χαρά είμαστε και στη 10η θέση των εξαθλιωμένων Χωρών παγκοσμίως, τι άλλο θέλουμε δηλαδή!! Και καμία ντροπή … μόνο έπαρση και ύφος!!

Αν πεις δε για την περίθαλψη, άλλη πονεμένη ιστορία αυτό! Αν δεν έχεις μπικικίνια , πεθαίνεις αβοήθητος και μια ώρα γρηγορότερα! Χάος στα πάντα, έχουμε πήξει από εγκυκλίους και νομοθετικά διατάγματα, αναρωτιέμαι ποιος προλαβαίνει να διαβάσει τι, πώς εφαρμόζονται και από ποιον/ποιους ελέγχονται για την εφαρμογή τους! Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την αμυδρά υποψία πως σίγουρα πέραν των ορατών αδικιών που υπάρχουν μέσα σε όλα αυτά, θα υπάρχουν και αδικίες από λάθος , που ποιος είναι σε θέση να τις αντιληφθεί και να τις ανακαλύψει; Ανατροπή των πάντων με αποφάσεις και διατάξεις εξπρές!

Μόνο οι τιμές παραμένουν ίδιες σε όλα, ειδικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες αναγκαίων αγαθών, διαρκώς σε άνοδο! Ότι »τρώγεται» ή κακοδιαχειρίζεται και κατασπαταλείται σ’ αυτόν τον τόπο,(όπως απεδείχθη) πέφτει το βάρος στις πλάτες του πολίτη! Αυτός πληρώνει τα σπασμένα και πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που »σώθηκε»!! …

Εύχομαι όλο αυτό που συμβαίνει να σταματήσει κάπου , ώστε να μη γεμίσει η Χώρα νεόπτωχους, άστεγους, άσιτους  και ανέλπιδες! Γιατί πολύ φοβάμαι με την εφαρμογή των όσων έχουν υπογραφεί και φυσικά τα θεωρούμε παληά μέτρα, γι’ αυτό και τονίζουμε συχνά »δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», η εξαθλίωση του πολίτη θα επεκταθεί και θα καταλήξουμε Χώρα επαιτών και »φιλανθρώπων»!

Όποιος δε δοκίμασε να ζήσει με 500 Ε ή 300 Ε το μήνα, δεν μπορεί να καταλάβει σε ποια κατάσταση ζει αυτός ο κόσμος του πενιχρού εισοδήματος ή του τίποτα! Τουλάχιστον ας κυκλοφορήσει ένα εγχειρίδιο / βοήθημα, που να καθοδηγεί πώς να διαθέσει κανείς αυτό το εισόδημα, ώστε να επιβιώσει, γιατί για επιβίωση μιλάμε πλέον και όχι για ζωή!

Η εργασιακή ζούγκλα έξω είναι πια γεγονός και είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο δυστυχώς, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις, να παίρνουν μόνον ότι ευαρεστηθεί να δώσει ο Εργοδότης! Τέλος, όσον αφορά την πολυσυζητημένη »ανάπτυξη», αυτή πλέον τους μόνους που δεν αφορά είναι οι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι! Οι λοιποί μπορούν να χαίρονται, να επαίρονται και να πανηγυρίζουν! Στην υγειά τους λοιπόν!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..