Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οι παρωπίδες προσφέρουν ασφαλή προσανατολισμό.


Θα είναι ένα σύντομο ανέκδοτο, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, εάν το σκάνδαλο που ήρθε στην επικαιρότητα με την σύλληψη του Ανδρέα Μαρτίνη κλείσει με την παραπομπή σε δίκη του ζεύγους για κάτι "ψιλά" που αφορούν μια μίζα από προμήθεια.

Η μίζα φέρεται να είναι ύψους 1,5 εκατομ ευρώ και υπάρχουν,
όπως θα δείτε και σε άλλα ρεπορτάζ στα NTOKOUMENTA.GR, διακλαδώσεις με off shore εταιρείες στις Παρθένες νήσους, στη Λιβερία κλπ.

Το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού, λοιπόν θα είναι ανέκδοτο αν εξαντηλθεί:

1. στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαρτίνη και της σιωπηλής όλα τα χρόνια ελαφίνας
2. στη μία μίζα που βρέθηκε

Προσέξτε ιδιαίτερα ότι οι δικαστικοί που έδωσαν εντολή για τα εντάλματα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις "υψηλές διασυνδέσεις που έχει ο Μαρτίνης και οι οποίες θα προσπαθήσουν να παρεμβάλλουν εμπόδια στη διαδικασία". Αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί δεν το γράφουν επειδή πιστεύουν ότι θα κινηθούν συντονισμένα οι... μασονικές και άλλες στοές της Ευρώπης για να τον βγάλουν, να τον εξαφανίσουν ή να του προκαλέσουν θάνατο-σιωπή, όπως συμβαίνει συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα.

Ήδη ο Μαρτίνης ανέθεσε την φανερή υπεράσπισή του στην... δικαστική οικογένεια του δικηγόρου Γιάννη Θωμά, ενώ βοούν και οι πέτρες για τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε με συνδικαλιστικούς κύκλους δικαστών, από τους οποίους η μόνη που σίγουρα ήταν απέναντί του όλα τα χρόνια είναι η σημερινή πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Πιθανόν και άλλοι αφανείς ως σήμερα.

Το 2003 είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ μας στη διείδυση που είχε κάνει τότε στο... Προεδρικό Μέγαρο και κάποια "λαμόγια" του Προεδρικού Μεγάρου είχαν βραχυκυκλώσει τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Ζητήσαμε να τον δούμε και μας είπε η γραμματέας του, ότι θα μας διέθετε 15 λεπτά.

Προς τιμήν του ο κ. Στεφανόπουλος στις 6 Ιουνίου 2003 μας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο και μας κράτησε για περισσότερο από 1,5 ώρα προκειμένου να ενημερωθεί και να λάβει πραγματικές αποστάσεις. Τότε ο "άνθρωπος με τις διασυνδέσεις" είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό Σημίτη, τον οποίο μπαινόβγαζε στο δημιουργημένο από αρπαγές χρημάτων "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" και φυσικά είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο γραφείο του επόμενου πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή. Και οι δυο είχαν ΑΘΛΙΑ στάση απέναντι στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ που έπρεπε να εφαρμόσουν στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ του Ερυθρού Σταυρού (διαθήκες, τιμαλφή κλπ) από ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ περί τον Μαρτίνη και όχι ΜΟΝΟ από τον Μαρτίνη.

Ενδεικτικό της πολυπλόκαμης δράσης του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό είναι ότι ανέθεσε από το 2004 μέχρι το 2012 σε εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη να "αγοράζει διαφημιστικό χρόνο σε ΜΜΕ" για τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού.

Θα έχει τεράστιο ηθικό ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχει ΜΜΕ που αρνήθηκε τη ΔΩΡΕΑΝ μετάδοση ΟΣΩΝΔΗΠΟΤΕ μηνυμάτων του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να χρειάζεται ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα της κόρης της Ντόρας. Επίσης έχει σφοδρό ενδιαφέρον ποιό ήταν ΚΑΘΕ χρόνο το κόστος αυτής της αγοράς. Ήταν το 20% των εσόδων που ήταν άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ή μήπως υπήρξε αγορά μόνο για ένα χρόνο;

Φυσικά στα ενδιαφέροντα είναι ποιά ΜΜΕ πληρώθηκαν για κάτι που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν εθελοντικά, ποιές εταιρείες πληρώθηκαν αντί να δώσουν εθελοντικά υλικό στον Ερυθρό Σταυρό.

Σε κάθε περίπτωση τότε εμείς γράφαμε ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για το τεράστιο σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού και τότε ήταν ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ δίκες με εδώλιο για τον Μαρτίνη και πολιτικά πρόσωπα.

Όλως τυχαίως τότε ανέθεσαν στην εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη να αγοράσει τηλεοπτικό χρόνο στα ΜΜΕ, για να διαφημίσουν τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού. Και σε γαϊδούρια πραγματικά να είχαν απευθυνθεί εθελοντικά θα τους βοηθούσαν και όχι με αμοιβή. Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι οι θυρίδες με τα πανάκριβα κοσμήματα που έκαναν φτερά. Είναι οι χρυσοφόρες διαθήκες της Κορίν Αελιόν και δεκάδων άλλων που άλλαξαν σκοπό και εξανεμίστηκαν με διάφορα προσχήματα...

Στους δικαστές που άλλαξαν ιερούς σκοπούς των διαθηκών και ο συνδικαλιστής τότε Κυριτσάκης, ο οποίος επί χρόνια τώρα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μπείτε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ (tovima.gr) να δείτε πόσο χαμηλά αξιολόγησε την είδηση η εφημερίδα του Στ.Ψυχάρη, του οποίου η αφεντιά με τις βαριές σπουδές του Λυκείου εκτός από τα μέγαρα... λάμπρυνε με κορυφαία θέση παρά τω Μαρτίνη και το ΕρυθρόΝτιναν.

Μεταξύ των παραμυθιών που σέρβιρε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ομάδα Μαρτίνη και τα υποχείρια της ΜΜΕ ήταν ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ήταν στην ουσία νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Ουδέν ψευδέστερον. Το Υπουργείο ΟΙκονομικών με δικόγραφό του το χαρακτήριζε "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΙΤΗ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ".

Οι μισθοί σε γιατρούς που διορίζονταν με βάση τις γνωριμίες τεράστιοι και καμία σχέση με τους μισθούς του δημοσίου. Για να δείτε την ηθική διάσταση του σκανδάλου ένα παράδειγμα:

Είχε μεταφερθεί στο νοοσοκομείο "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ" τραυματισμένη από τροχαίο στην Εύβοια μια κυρία με το επώνυμο Νικολάου και εργαζόμενη σε κρατικό νοσοκομείο. Ηταν διαζευγμένη. Τα δύστυχα παιδιά της, τα οποία συναντήσαμε τότε, παρακαλούσαν να βάλουν την αιμόφυρτη γυναίκα στο χειρουργείο.

Περίμεναν ώρες... Στην αναμονή εμφανίστηκε ένα πραγματικό σκυλί με ανθρώπινο πρόσωπο και συνιστούσε στα ΑΦΡΑΓΚΑ παιδιά να δανειστούν από κάπου και να βάλουν την τραυματισμένη στην Εντατική του Ερρίκος Ντυνάν, η οποία θα τους κόστιζε με τα συμπαρομαρτούντα 7.000 ευρώ το 24ωρο! Δεν είχαν, δεν την έβαλαν και μετά δραματική πολύωρη αναμονή στα εξωτερικά του ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ μεταφέρθηκε με "μέσο" στο Κρατικό Νίκαιας, όπου μετά ημέρες εξέπνευσε. Αν είχε αντιμετωπισθεί εγκαίρως φυσικά θα είχε άλλη πορεία...
 Του Γιάννη Ντάσκα  ntokoumenta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..