Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ούτε σε κωλοχανείο.


Ελεύθερα τα μέλη της σπείρας με τις 62 διαρρήξεις στη Βορειανατολική Αττική!

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν εκ νέου ελεύθερα τα μέλη σπείρας σεσημασμένων διαρρηκτών που είχε "ρημάξει" τη βορειοανατολική Αττική,
έχοντας στο ενεργητικό τους τουλάχιστον 62 κλοπές και διαρρήξεις με λεία 500.000 ευρώ. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν συλλάβει επ' αυτοφώρω δύο...



από τα μέλη της σπείρας, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 33 και 40 ετών, το βράδυ της 11/5/2016, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν σε οικεία, στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Ένας τρίτος συνεργός τους αναζητείται.



Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τ.Α Παλαιού Ψυχικού και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας προφυλακίσεων, αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, παρά το γεγονός είχαν εγκληματικό παρελθόν και δικαστικές εκκρεμότητες.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι ποινικοί είχαν αποφυλακισθεί πρόωρα, το Μάιο του 2015, (είχαν καταδικασθεί για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες) με το νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης και βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή τους, ξεκίνησαν νέο κύκλο διαρρήξεων και κλοπών.



Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε «απόφαση που ακολουθεί τα δεδομένα του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο κυρίως την αποσυμφόρηση των φυλακών», ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβο ότι οι κακοποιοί θα συνεχίσουν τη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..