Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν!!!


Δε γνωρίζω, πραγματικά, που οδηγείται η κατάσταση μετά τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κλείσει, τελικά ποτέ, αυτή η θρυλούμενη αξιολόγηση μπορεί το κράτος να μην πτωχεύσει (τυπικά τουλάχιστον), όμως ο λαός σίγουρα πάει
ολοταχώς για πτώχευση. Διαβάστε και θα καταλάβετε: 
*Επιβάλλεται από 1-1-2018 φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «Φόρος Διαμονής» ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας: Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα  
1-2 αστέρων
               
0,50 €
3 αστέρων
               
1,50 €
4 αστέρων
               
3,00 €
5 αστέρων
               
4,00 €
και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 
1-2 κλειδιά
               
0,25 €
3 κλειδιών
               
0,50 €
4 κλειδιών
               
1,00 €



*Από την 1η Ιουνίου 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη από 670 σε 700 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
(Η βενζίνη από 1,35 πάει αυτομάτως στα 1,4 το λίτρο)
Στο πετρέλαιο κίνησης από 330 στα 410 ευρώ το χιλιόλιτρο μια αύξηση της τάξεως των 6 λεπτών ανά ευρώ.
Στο πετρέλαιο θέρμανσης η επιβάρυνση θα είναι αντίστοιχα 8 λεπτά ανά λίτρο για τον καταναλωτή (από 230 στα 280 ευρώ ανά χιλιόλιτρο).
Στο υγραέριο κίνησης των αυτοκινήτων η αύξηση θα είναι από 330 σε 430 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Αυξάνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 24%
*Από 1-1-2015 οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν φόρο 29% αντί 26%, με κέρδη έως 50.000 που ήταν μέχρι πέρυσι, ενώ αυξάνεται και η φορολογία του μερίσματος των κερδών των συμμετεχόντων σε κάθε μορφή επιχείρησης από 10 σε 15%.
*Από 1-6-2016 καταργείται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Σίφνος, Τήνος, Αντίπαρος, Σκύρος, Αλόνησσος, Κάρπαθος, Μήλος, Κέα.
*Από 1-6-2016 θεσπίζεται φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης ύψους 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.    
*Από 1-7-2017 θεσπίζεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων ίσος με 10 λεπτά του ευρώ, ανά χιλιοστόλιτρο προϊόντος.
*Από 1-7-2017 θεσπίζεται φόρος 2 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους στον μη καβουρδισμένο καφέ, 3 ευρώ στον καβουρδισμένο καφέ, 4 ευρώ στον στιγμιαίο καφέ, καθώς και σε όλα τα υποπροϊόντα, εκχυλίσματα, συμπυκνώματα και αποστάγματα με βάση τους τον καφέ.
*Από 1-7-2017 θεσπίζεται τέλος σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) ως ποσοστό 5% επί του συνόλου του μηνιαίου λογαριασμού.
*Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη μπύρα σε 5 ευρώ ανά Plato κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας, από 1,3 που είναι σήμερα.
*Νέα τέλη ταξινόμησης για την εισαγωγή αυτοκινήτων. Επιβολή τέλους και στα υβριδικά αυτοκίνητα.
*Αύξηση του ΕΝΦΙΑ παρά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
*Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
*Φορολογία που ξεκινάει στο 22% για συνταξιούχους και αγρότες και εισοδήματα έως 20000 ευρώ.
*Εισφορά αλληλεγγύης 2,2% για εισοδήματα 12001 ευρώ και άνω, η οποία φτάνει στο 10% για τα υψηλά εισοδήματα.
*Μείωση όλων των νέων 400.000 κύριων συντάξεων που θα υποβάλλονται την επόμενη 5ετία
*Κατάργηση του ΕΚΑΣ σε 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
*Μείωση της ΕΦΑΠΑΞ εισφοράς από 12 έως 15%
*Απελευθέρωση κατασχέσεων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
*Αλλαγή νόμου για τα εταιρικά αυτοκίνητα.
*Κλιμακωτός συντελεστής φορολόγισης έως και 30% στο μικτό τζίρο των τυχερών παιχνιδιών. 
*Αύξηση του ειδικού φόρου στο 26% στα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού με κόστος στην τσέπη του καταναλωτή από 20 έως 30 λεπτά το πακέτο.
*Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τα οινοπνευματώδη ποτά που ίσχυε μέχρι πρότινος στο νομό Δωδεκανήσων.

Όλα αυτά σε μια κοινωνία που ήδη έχει αρχίσει να βρίσκεται πέραν της οικονομικής και σε νευρική κρίση. Άνθρωποι που κυριολεκτικά ψάχνουν για ένα πιάτο φαί δεξιά και αριστερά βλέποντας μέρα με την ημέρα το εισόδημά του να μειώνεται. Πρέπει να ζήσουν ένα σπίτι, μια οικογένεια, να ντυθούν, να μεγαλώσουν παιδιά, να πληρώσουν φόρους και μετά βλέπουμε. Δεν ξέρω εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίσει στο τέλος για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους δανειστές ή ΔΥΝΑΣΤΕΣ, όμως το σίγουρο είναι πως ο ελληνικός λαός δε συμφώνησε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Τα ψεύδη των κυβερνώντων και η ακατάσχετη μπουρδολογία όλων κάθε μέρα στα κανάλια της τηλεόρασης είναι πλέον ανυπόφορη. Τα όχι που έγιναν ναι, οι υποσχέσεις, το Go home, miss Merkel, ενός πολλά υποσχόμενου πρωθυπουργού, που βύθισε τη χώρα στο χάος με το έτσι θέλω έχουν φέρει τον ελληνικό λαό ένα βήμα πριν την επίσημη πτώχευσή του.
Ασχέτως, με το τι λέει ο κάθε πολιτικός και τι ακούτε στις ειδήσεις, εδώ στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που λιμοκτονούν και ψάχνουν διακριτικά στα σκουπίδια. Συμπατριώτες μας που αυτοκτονούν από τα χρέη και ας μη φτάνει ποτέ μια τέτοια είδηση στα αυτιά μας. Πιστεύεται πως στα τέλη του 2015 είχαν φτάσει σε αριθμό -χωρίς τις απόπειρες, μεταξύ 30000 και 50000 ανθρώπων και οι κυβερνώντες που υποσχέθηκαν, έταξαν, λήστεψαν την ψήφο του κοσμάκη, συζητούν και πανηγυρίζουν για την επί 18μηνης "σκληρή" διαπραγμάτευσή τους με τους θεσμούς που αντί για τρόικα έγινε κουαρτέτο και έφερε τη θηλιά του θανάτου σε εκατομμύρια Έλληνες. Ο ρόγχος του θανάτου της Ελλάδας έχει αρχίσει και αυτός να ακούγεται στο βάθος.

tgbnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..