Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις των "Ντοκουμέντων" για Υγεία - Λίστα Λαγκάρντ



Στη Βουλή για απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς μεταφέρονται αποκαλύψεις και έρευνες των "Ντοκουμέντων". Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου,
καταγγέλλει σημεία και τέρατα σε βάρος της δημόσιας υγείας στην πολύπαθη βιομηχανική περιοχή.

Από τον πιθανό εμπρησμό του εργοστασίου διαχείρισης σκουπιδιών, για το οποίο η έρευνα εκκρεμεί επί μήνες στην Πυροσβεστική μέχρι την λειτουργία δεκάδων "επιχειρήσεων" διαχείρισης επικίνδυνων υλικών χωρίς... άδειες!

Απαντήσεις ζητούνται για το αν θα γίνει έρευνα για το ποιος έφερε στην περιοχή Ασπροπύργου τον επικίνδυνο υδράργυρο από τη Γερμανία, για το πώς γίνεται η διαχείριση χιλιάδων τόνων σκωρίας από συγκεκριμένο εργοστάσιο του Ασπροπύργου και το ποιοί πολιτικοί κρύβονται πίσω από τη λειτουργία των χωρίς άδεια εργοστασίων.

Πλέον αυτών τεράστιο ενδιαφέρον έχει το αν κατασχέθηκαν συνολικά τα εκατομμύρια που έχει στη λίστα Λαγκάρντ συγκεκριμένη υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία καταδικάστηκε ήδη σε πολυετείς καθείρξεις για λεηλασία ΦΠΑ με το περίφημο κύκλωμα που αποκάλυψε, ομολογώντας ο ίδιος συμμετοχή, ο επιχειρηματίας Ν.Κασιμάτης.

Για όλα αυτά τα θέματα κατέθεσε ερώτηση ο Νίκος Νικολόπουλος και την δημοσιεύουμε ολόκληρη. Όταν δοθούν απαντήσεις θα τις δημοσιεύουμε και αυτές:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

Αρ.Πρ.:5512/384/20.05.16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Θέμα: «Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κατήγγειλε ότι συντελούνται φρικώδη εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και ότι από τα 75 εργοστάσια τα 70 δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας και διαχειρίζονται υλικά εξαιρετικά επικίνδυνα. ».



Η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση εξαιτίας της ασυδοσίας που επικράτησε για δεκαετίες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και στην διαχείριση κοινωνικών αγαθών, όπως οι τομείς της δημόσιας υγείας, της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος.

Οι λεγόμενοι δανειστές επιτίθενται λυσσαλέα, όπως τα όρνεα, γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει αντίσταση και η χώρα έχει γονατίσει ανήμπορη από την εσωτερική διαφθορά.

Αναφέρω συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες όχι μόνο οι λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά και η άμεση παρέμβαση είναι απόλυτα αναγκαίες και οφειλόμενες κινήσεις σας.

1. Αποκαλύφθηκε ότι γερμανική εταιρεία με Έλληνες συνεργούς μετέφερε και αποθήκευσε στην περιοχή Ασπροπύργου τεράστια και απόλυτα επικίνδυνη ποσότητα υδράργυρου.

Όταν εντοπίσθηκε ανακοινώθηκε ότι την μετέφεραν και πάλι στη Γερμανία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλη ποσότητα έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα και απλώς δεν έχει εντοπισθεί ακόμα.

2. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ.Μελετίου σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι στην περιοχή Ασπροπύργου συντελούνται φρικώδη εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και πολιτικά κυκλώματα συντηρούν την χωρίς άδεια και άρα παράνομη λειτουργία εργοστασίων που διαχειρίζονται υλικά ,τα οποία είναι τόσο επικίνδυνα, ώστε να χρειάζονται ειδική διαχείριση και ανακύκλωση.

Η διαχείριση αυτών των υλικών γίνεται σε εργοστάσια που δεν έχουν καμία ειδική και απαραίτητη εκ του νόμου εγκατάσταση.

Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε ότι από τα 75 εργοστάσια τα 70 δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας και διαχειρίζονται υλικά εξαιρετικά επικίνδυνα.

3. Εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών αφού εισέπραξε τεράστια ποσά για να διαχειριστεί σκουπίδια, αιφνιδίως κάηκε και η επεξεργασία των σκουπιδιών όχι απλά ματαιώθηκε ,αλλά μέσω της φωτιάς μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα για την περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρότι πέρασαν μήνες ακόμα δεν έχει εκδώσει σχετικό πόρισμα και από την καθυστέρηση ωφελούνται οι κερδοσκοπίσαντες σε βάρος της δημόσιας υγείας.

4. Παραπέμπονται σε δίκη στελέχη της κρατικής μηχανής με πρώτη την προϊσταμένη της αποκεντρωμένης διοίκησης Σ.Καρδαμίτση.

Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες για σοβαρότατες βλάβες της δημόσιας υγείας από την μη εκτέλεση του καθήκοντός τους, όμως διεξάγεται σε πλημμελειοδικείο, στο οποίο οι ποινές είναι αστείες για την βαρύτητα της ζημιάς στη δημόσια υγεία.

Υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος , που μιλούν για δίκη – παρωδία...

Σας καταθέτω το κατηγορητήριο για να διαπιστώσετε την βασιμότητα όσων αναφέρω.

Παρά την βαρύτατη αυτή παραπομπή η προϊσταμένη συνεχίζει να παραμένει στη θέση της και να διαχειρίζεται τα ίδια θέματα για τα οποία κατηγορείται ότι η ως τώρα διαχείρισή της ήταν εγκληματική. Ποιός κοροϊδεύει ποιόν με δεδομένο ότι στην ίδια υπηρεσία υπηρετεί και πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με εργοστάσιο το οποίο κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας;

5. Σας καταθέτω απόφαση -μνημείο της Δικαιοσύνης, επιβεβαιωτικό της καταγγελίας μου για την διαφθορά της κρατικής μηχανής.

Είναι η υπ αριθμ ..31/2009..απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με την οποία αθωώθηκε το 2009 εφοριακή υπάλληλος για την λεηλασία του ΦΠΑ.

Αργότερα ο δημοσιογράφος κ.Γιάννης Ντάσκας αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος Μαρία Στογιάννου, "κοσμεί" τη λίστα Λαγκάρντ με πολλά εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη την καταδίκασε μαζί με πελάτισσα του δικηγορικού γραφείου Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε βαρύτατη ποινή.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης πρώην υπουργός και π.Βουλευτής Χανίων , προήδρευσε της επιτροπής που θα ερευνούσε τη λίστα Λαγκάρντ και είχε τότε δημόσια υπερασπιστεί την αθωότητα της πελάτισσας του, η οποία σήμερα είναι καταδικασμένη σε ισόβιες καθείρξεις, ενδεικτικό του ποιοι κοροϊδεύουν ποιούς.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κατά την αρμοδιότητά του καθένας τα εξής:

1.Κατασχέθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ της υπαλλήλου Μαρίας Στογιάννου που καταδικάστηκε ήδη από την ελληνική δικαιοσύνη; Γιατί δεν είχε εγκαίρως διαταχθεί σχετική ΕΔΕ;

2. Επενέβη ο Εισαγγελέας, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης , το ΣΔΟΕ, η ΕΔΥΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ και άλλες υπηρεσίες , όπως οφείλουν για την υπόθεση του υδραργύρου και την παράνομη λειτουργία δεκάδων εργοστασίων στην περιοχή του Ασπροπύργου και όσα άλλα σοβαρότατα εγκλήματα αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Ασπροπύργου;

3. Πως είναι δυνατόν να υπηρετεί στην ίδια θέση του ελεγκτή, υπάλληλος που κατηγορείται ότι ασκούσε με εγκληματικό τρόπο τον έλεγχο και προφανώς έχει δυνατότητα από την ίδια θέση να συγκαλύψει και να συσκοτίσει την διερεύνηση των υποθέσεων; Ποιοι ήταν οι φυσικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι που την κάλυπταν ;

4. Ποιοί φυσικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι προστατεύουν αυτούς που διαπράττουν σωρεία εγκλημάτων κατά της δημόσιας υγείας στην περιοχή Ασπροπύργου;

5. Πως ακριβώς γίνεται τα τελευταία χρόνια η διαχείριση χιλιάδων τόνων σκωρίας στην περιοχή Ασπροπύργου;

6. Γιατί δεν έχει εκδοθεί ως σήμερα πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στο εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών; Θα διαταχθεί ΕΔΕ;

- Να κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα των ελέγχων.

Συνημμένα : α) Η υπ αριθμ 31/2009 απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, β) Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , δικάσιμος 21.04.16 και γ ) απεικόνιση του ονόματος της κ.Μαρίας Στογιάννου, στη λίστα Λαγκάρντ.

Του Γιάννη Ντάσκα 

Από: ntokoumenta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..