Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ξύλο σε μοναστήρι κοντά στην Πάτρα



Σοβαρό επεισόδιο και καταγγελίες ακόμη και για ξυλοδαρμό καλογριών από καλόγερους, είχαμε σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στην Πάτρα, πριν από λίγες ημέρες! Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο εξελίχτηκε ανάμεσα σε δύο καλόγερους και δύο καλόγριες, στην ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, η οποία αποτελεί το ανδρικό Μοναστήρι, «αδελφό» της ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στα Συχαινά.

Τόσο το δεύτερο μοναστήρι όσο και το πρώτο, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν (εδώ και 22
χρόνια) τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ στο γυναικείο μοναστήρι η τότε ηγουμένη έφθανε στο σημείο να αποκαλεί «πόρνους», όσους δημοσιογράφους ασχολούνταν μαζί της. Στο Μοναστήρι κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ οι δύο καλόγριες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, αφού είχαν χτυπηθεί (άγνωστο από ποιον).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ο αδελφός του ενός μοναχού μίλησε έξω από το 3ο Αστυνομικό Τμήμα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αδελφός μου βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στο Μοναστήρι. Τελευταία μας έλεγε ότι φέρνουν και μοναχές στο εσωτερικό του μοναστηριού, κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου». Φαίνεται όμως ότι οι Παλαιοημερολογίτες ως «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» κάνουν ότι θέλουν!

Οι δύο μοναχοί μετά το επεισόδιο και αφού ο νεώτερος σε ηλικία κατηγορούσε τον ηγούμενο πως «του έχει φάει λεφτά», οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο μηνύσεις δεν έγιναν! Ο αδελφός του μοναχού μας περιέγραψε πως ο ρασοφόρος τους έλεγε «ελάτε να με πάρετε, δεν αντέχω άλλο». Πρόσθεσε δε πως μέχρι και το σαλόνι της Μονής, μεγάλης αξίας, ο αδελφός του το είχε παραχωρήσει.

Φυσικά και η περιουσία του, όπως και όλων των μοναχών, κληρονομείται στην Ιερά Μονή! «Καπνίζουν και τρώνε σουβλάκια και πιτόγυρα εκεί μέσα. Ότι θες γίνεται» κατέληξε ο αδελφός του μοναχού. Τα ερωτήματα που τίθενται πολλά! Το τι ακριβώς συνέβη μέσα στο Μοναστήρι, παραμένει άγνωστο! Ποιος χτύπησε τις καλόγριες; Πως βρέθηκαν εκεί; Πήγαν πρωί πρωί ή ήσαν από το βράδυ; Τι διαδραματίστηκε μεταξύ καλογέρων και καλογριών;

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών δήλωναν ότι σε τέτοια Μοναστήρια του λεγόμενου «Παλαιού Ημερολογίου» συμβαίνουν πράγματα και θαύματα! Το γεγονός ότι μοναχός και ηγούμενος δεν αλληλομηνύθηκαν, ίσως και να σημαίνει ότι τα βρήκαν, πάντως το κλίμα στο παλαιοημερολογήτικο μοναστήρι είναι ιδιαίτερα τεταμένο!

 εφ. «ΚΟΣΜΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..