Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

'Άσχημα άρχισε ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χάρης Λαλάκος



Επέδωσε τα διαπιστευτήριά του τέλη Ιουνίου στον πρόεδρο Ομπάμα και 10 ημέρες αργότερα, απηύθυνε χαιρετισμό στην 43η Κληρικολαϊκή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην πόλη Νάσβιλ της Πολιτείας Τενεσί. Στην ομιλία του, εκτός των άλλων, ''έπλεξε
το εγκώμιο'' του αρχιεπίσκοπου γιά την ''ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου'' στο Κάτω Μανχάτταν (καταστράφηκε από την τρομοκρατική επίθεση στους ''δίδυμους πύργους'' Σεπτέμβριο 2001) και είπε ότι ''στα εγκαίνια του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Νότιο Μανχάτταν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο''.
Γιά να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά, γιά να μην λέγονται σαχλαμάρες, θα έπρεπε ο κ. πρέσβης να γνωρίζει -πριν μιλήσει- ότι:
- Ο άγιος Νικόλαος χτίζεται σε παρακείμενη τοποθεσία (130 Liberty St.), όχι εκεί που ήταν πριν και μάλιστα σε οικόπεδο-γη που θα ''ενοικιάζεται'' στην Αρχιεπισκοπή γιά 99 χρόνια, ενώ πριν ήταν ιδιοκτησία της.
- ο άγιος Νικόλαος ΔΕΝ θα είναι ελληνική εκκλησία όπως πριν, αλλά...θρησκευτικό Κέντρο και γιά άλλες θρησκείες.
- Ο προϋπολογισμός ανοικοδόμησης (το χρήμα που μαζεύτηκε) είναι διπλάσιος του κόστους. 'Αγνωστο που θα καταλήξει η διαφορά.
- ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ οι της Αρχιεπισκοπής και με τι ''ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ'', παραχώρησαν την ιδιοκτησία (γη) του άγιου Νικόλαου παραμένει άγνωστο (το γεγονός ότι έχει ανακατευτεί και στην υπόθεση αυτήν ο π. Αλ. Καρλούτσος, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και βάσιμες υποψίες).
- Η υπόθεση ''ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου'' είναι μεγάλο σκάνδαλο (και οικονομικό) και η Ομογένεια το γνωρίζει.
Τα υπόλοιπα που ανάφερε ο κ. πρέσβης στην ομιλία του δεν χρειάζεται να τα σχολιάσουμε. Φυσικά και δεν περιμέναμε ότι θα είχε το σθένος να θίξει ουσιαστικά ζητήματα, όπως, το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η ληστρική επιδρομή της σε ενορίες-κοινότητες γιά χρήμα, που έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν από αυτές οι Ομογενείς κ.ά.
Γνωρίζουμε ότι οι ''τουρίστες διπλωμάτες'' μας στις ΗΠΑ, παραδοσιακά ασχολούνται μόνο με...ελαφρά, εξαιτίας...ελαφρότητας και έλλειψης γνώσης για τα της Ομογένειας και το διασκεδάζουμε, επειδή αυτοί νομίζουν ότι εκφωνούν ''βαρυσήμαντες'' ομιλίες κι εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι άσχετοι, της ''σαχλαμάρας''. Θα αναμένουμε να δούμε αν ο (νέος) κ. πρέσβης θα ''έρθει στα ίσα του'' και αν θα αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα που θέλει τους πρέσβεις της Ελλάδας στις ΗΠΑ να διακρίνονται γιά την... ''φελλότητά'' τους.
 kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..