Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μανιάτη τον κάναν τον Θεό οι Εβραίοι.

Παρά την κατακραυγή που προκάλεσε στο Ισραήλ, η Unesco ενέκρινε επίσημα ένα ψήφισμα για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που εισήγαγαν οι αραβικές χώρες στο όνομα
της προστασίας της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο όμως, σύμφωνα με το εβραϊκό κράτος, αρνείται τον ιστορικό δεσμό ανάμεσα στους Eβραίους και στην πόλη.

Το κείμενο που πρότειναν η Αλγερία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, το Μαρόκο, το Ομάν, το Κατάρ και το Σουδάν εγκρίθηκε από τα 58 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της Unesco που συνήλθαν σε ολομέλεια στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Η έγκρισή του στις 13 Οκτωβρίου σε επίπεδο επιτροπής (με 24 ψήφους υπέρ, έξι κατά και 28 αποχές) προκάλεσε γενική κατακραυγή στο Ισραήλ: η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως ότι αίρει τη συνεργασία της με την Unesco σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Kανένα από τα κράτη-μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, που συνεδρίασε σε ολομέλεια, δεν ζήτησε να ξανανοίξει η συζήτηση και το κείμενο επικυρώθηκε αρκετά γρήγορα χωρίς να υπάρξει νέα ψηφοφορία, εξήγησε εκπρόσωπος της Unesco.

Εντωμεταξύ σάλος ξέσπασε στην τσακισμένη από τους συνεχείς σεισμούς, Ιταλία, από την δήλωση του Ισραηλινού υφυπουργού του υφυπουργού Εγιόβ Καρά, ο οποίος χαρακτήρισε τον σεισμό με τους δεκάδες νεκρούς την περασμένη εβδομάδα στην γειτονική χώρα ως «Θεία δίκη κατά της Ιταλίας»! Επειδή η Ιταλία ψήφισε στο παραπάνω ψήφισμα κατά του Ισραήλ. Μετά βγήκε ο πρωθυπουργό του Ισραήλ να ζητάει συγγνώμες.

Τι βρε είναι ο Θεός; Σφάκτης, Μανιάτης ή μαφιόζος; Να τραβάει μαχαίρια και κατακλυσμούς για ψηφίσματα ανθρώπων; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..