Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Και τα σώβρακα θα μας πάρουν. Την ίδια στιγμή σε Ελλάδα και Τουρκία.

Τουρκία
Η πρόσφατη παρουσίαση από την Τουρκία ενός επιστημονικού και τεχνολογικού επιτεύγματος όπως το πυροβόλο Railgun εντυπωσίασε. Το Rail Gun είναι μία
«ηλεκτρομαγνητική σφεντόνα» που εκτοξεύει μεταλλικά μη εκρηκτικά βλήματα. Τα βλήματα αυτά καταστρέφουν τον στόχο με την υψηλή τους κινητική ενέργεια. Το πλεονέκτημά τους είναι, ότι τα βλήματα που εκτοξεύουν τα Railgun έχουν πολύ χαμηλό κόστος συγκριτικά με τα συμβατικά πυρομαχικά. Για να λειτουργήσει αυτή η «σφεντόνα», χρειάζεται έναν πολύ ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και ένα σετ πηνίων που θα δημιουργήσουν το μαγνητικό πεδίο το οποίο θα εκτοξεύσει τα μεταλλικά του βλήματα. Η μέγιστη ταχύτητα ενός συμβατικού βλήματος μπορεί να φθάσει κατ’ ανώτατο την ταχύτητα των 2 χλμ. ανά δευτερόλεπτο κατά την έξοδο από την κάννη, ενώ η ταχύτητα του βλήματος του Railgun ξεπερνάει τα 3 χλμ. (αναμένεται η ταχύτητα εξόδου του βλήματος να αυξηθεί στο μέλλον). Μόνο οι ΗΠΑ και η Γερμανία πειραματίζονται πάνω σε αυτά τα συστήματα. 




Εντωμεταξύ στην χώρα του φωτός

Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για την κάλυψη της «τρύπας» που εντοπίζουν οι δανειστές και η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Χθες οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είχαν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό κύριο Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να εξειδικευτεί, κωδικό προς κωδικό, από πού θα εξοικονομηθούν τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρει η Ημερησία. Μιλώντας για το θέμα αυτό πάντως, σε συνέντευξή του εχθές στην ΕΡΤ, ο κύριος Βίτσας επικαλέστηκε και λόγους εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να αντικρούσει τις πιέσεις των δανειστών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε από τη μια πλευρά το ΝΑΤΟ που ζητάει συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες και από την άλλη τη συμφωνία και τους δανειστές να λένε «κόφτε». Εμείς επιμένουμε στα εξής: Πρώτον, έχουμε απειλή. Δεύτερον, ένας προϋπολογισμός όπως και ένας ισολογισμός, στο τέλος, έχουν πέρα από δαπάνες και τον τομέα των εσόδων. Τρίτον, η ανεκμετάλλευτη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αξιοποιηθεί. Αν αξιοποιηθεί το 20% της περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, με απόδοση 5% ως ενοίκιο το χρόνο, συγκεντρώνεται ετησίως ένα ποσόν ύψους 150-200 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε σε μία συζήτηση για αυτό. Δεν μπορεί να ζητάμε και άλλες μειώσεις από τα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορά σε 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών πάνω από 30%». Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος είχε εξαγγείλει πως θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα εξοικονόμησης για να μην ισχύσει το «πάγωμα» στα μισθολόγια των ενστόλων. Η διορία όμως για να αποσταλούν στους θεσμούς οι προτάσεις αυτές έχει παρέλθει εδώ και ένα μήνα. 


Και επειδή είμαστε καμήλες ας θυμηθούμε το σχέδιο "Άρτεμις" του 1982. Όπου 'Ελληνες επιστήμονες βρήκαν ηλεκτρονικό σύστημα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στον υπάρχοντα τότε οπλικό εξοπλισμό και μπορούσε να καταρίψει οποιονδήποτε ιπτάμενο στόχο. Μία που δόθηκε στο υπουργείο Άμυνας η έρευνα, και μετά βρέθηκε στα χέρια των Ισραηλινών και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα, τα δίνουν οι προδότες. Δεν τα παίρνουν οι εχθροί. Στο τέλος μια και είναι προδιαγεγραμμένος ο πόλεμος με ξιφολόγχες θα δώσουμε την μάχη πάλι. Τανκς με σάπιους θώρακες, υποβρύχια που γέρνουν, φρεγάτες που ανοίγουν με αμμοβολή και χύνεται το μαζούτ στην θάλασσα, τυφλά αεροπλάνα. Χρειαζόμαστε και άλλα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..