Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτύρονται οι νηπιαγωγοί για τους τουρκόφωνους "συνεργάτες"



"Θέλουμε διάλογο με το ΙΕΠ" λένε οι εκπαιδευτικοί
 Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής μετέφεραν την αγανάκτησή τους το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, οι νηπιαγωγοί της Ροδόπης, σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα που προτίθεται να
εφαρμόσει το Ινστιστούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αφορά τα νηπιαγωγεία και τον τρόπο της διεξαγωγής του μαθήματος εν γένει.


Όπως είπε στα ΜΜΕ η αντιπρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης κα Χρυσάνθη Μπαξεβάνη το πρώτο και μεγάλο ζητούμενο των νηπιαγωγών είναι να τους εξηγήσει κάποιος τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο προβλέπει ότι οι νηπιαγωγοί σε νηπιαγωγεία με έντονο μειονοτικό στοιχείο, θα έχουν στις τάξεις τους και "συνεργάτες" προερχόμενους από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ομιλούντες φυσικά την τουρκική γλώσσα.


Περισσότερα "πως" και "γιατί" δεν έχουν γίνει γνωστά, είπε η κα Μπαξεβάνη, επισημαίνοντας ακόμα πως ένας τέτοιος συνεργάτης δεν θα ήταν χρήσιμος στα νηπιαγωγεία για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα, είπε η κα Μπαξεβάνη, "οι νηπιαγωγοί της Ροδόπης είναι όλες έμπειρες και έχουν δουλέψει επί πολλά χρόνια με παιδάκια της μειονότητας" και  μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα, αφού τα παιδιά αυτά έμαθαν ως δεύτερη γλώσσα την ελληνική σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.


"Αυτό μας το λένε και οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί της επόμενης βαθμίδας, όπου τα παιδιά πηγαίνουν γνωρίζοντας καλά την ελληνική γλώσσα", είπε η κα Μπαξεβάνη που επέμεινε ότι η αντίδραση των εκπαιδευτικών δεν στρέφεται κατά των συναδέλφων τους, αλλά κατά του ΙΕΠ, το οποίο δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι διαλόγου με τους νηπιαγωγούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν και συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση.


Όσο για τους "συνεργάτες", αυτοί μάλλον θα παρουσιαστούν στα νηπιαγωγεία κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, αν και η πρόβλεψη του ΙΕΠ, έλεγε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιούνταν και πέρυσι, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης "Οι Τρεις Ιεράρχες" συγκαλεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο 9ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω δράση. Στο τέλος της συνέλευσης θα γίνει ειδική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα της γνωμοδότησης σχετικά με τον ν.4310 και καλούνται να παραβρεθούν πέρα από μέλη του Συλλόγου και άλλοι εκπαιδευτικοί της περιοχής, απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων που τους αφορά το ζήτημα.


Επίσης την Τετάρτη 13/9 και ώρα 13:30 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ροδόπης  για τα κενά και για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία.
 Εφημερίδα Χρόνος της Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..